HEYECAN VE KAHKAHA DOLU BİR MACERA!
Sevimli ve genç penguen Rex, buradan kilometrelerce uzaklıktaki Penguen Şehri’nde komik ve şaşkın kuzenleri Larry ve Moe ile birlikte yaşamaktadır. Penguen Şehri deniz kenarında, çevresi kocaman dağlarla kaplı deniz fillerinin ve fokların sürekli ziyaret ettikleri çok güzel bir sahil şehridir. Çevresini keşfetmek için sürekli gözlem yapan meraklı Rex, günün birinde aşık olur. Bu aşk onun hayatında çok şey değiştirecek, bu vahşi dünyada fırtına kuşları, albatroslar gibi tehlikeli canlılara karşı durmak ve yavrusunu korumak için çok şey göze alacaktır. Gerçek bir Penguen Kral olma yolcuğundaki bu büyük maceraya eşlik etmeye hazır mısınız?

BAŞROLLER
Genç Penguen Rex
İşte kahramanımız! Penguen Rex’in hikayesi, doğduğu Penguenler Şehri’ne geri dönmesiyle başlıyor. Rex genç, tecrübesiz ve endişeli. Doğduğu bu adanın kumsallarından ayrılalı tam 3 yıl oldu ve şimdi aşık olmak ve bir aile kurmak için çok hevesli. Biz de bu yer
yer hüzünlü, yer yer komik yaşam mücadelesinde, aşkı bulma arayışında ve dünyanın en vahşi yerlerinden birinde büyük bir macerada ona eşlik ediyoruz.
Bu onun hayat yolcuğu…
Kuzenler Larry ve Moe
Kuzenler Larry ve Moe, Rex’le birlikte büyüdüler ve hep ona sadık kaldılar. Henüz yavrularken Rex’le aynı küçük gruptalardı ve şimdi onlar da 3 yıl süren destansı bir
balık avından sonra ilk defa büyüdükleri adaya geri dönüyorlar. Fakat ne yazık ki bir türlü kız arkadaş edinemiyorlar. Penguenler arasında pek de popüler sayılmazlar! Hayal kırıklığına uğrayan Larry ve Moe son çare olarak başka bir penguenin yumurtasını çalmaya çalışıyorlar. Fakat bu da bir diğer komik olaya sebep oluyor.
Romantik bir çift: Rex ve Patti
Felaket! Bu sene adanın kumsalında kızlardan çok erkek penguen var ve Rex’in bir kız arkadaş bulması gerçekten de çok zor olacak. Rex’in kızlar tarafından fark edilmesi için tüylerinin tertemiz olması ve biraz kur yapmayı öğrenmesi lazım.
Rex, kızları etkilemek için önce kalabalığın arasında göğsünü kabartarak yürüyor ve kafasını sağa sola oynatıyor. Oldukça komik görünmesine rağmen espriden anlayan güzel bir kız olan Patti’nin dikkatini çekiyor. Ve dannn! İlk görüşte aşk başlıyor!
Yavru Junior
Rex ve Patti’nin aşklarının ilk meyvesi Junior. Anne ve babası balık avına çıktıkları için kış boyunca, zorlu yaşam koşullarına ve kar fırtınalarına tek başına göğüs germek zorunda kalıyor. Tüyleri henüz su geçirmez değil fakat soğuğa karşı iyi bir koruma
sağlıyorlar. Geçen bir yıl aradan sonra Junior’ın tüyleri dökülerek yerini yetişkin tüylere bırakacak. 3 yaşına geldiğinde ise ergenliğe geçerek tıpkı babası Rex gibi kızları etkilemek için uğraşacak.
Makaroni Penguenler
Bu hareketli penguenler büyük koloniler halinde, diğer hayvanlar tarafından da sık sık rağbet gören, dik kayalıklarda yaşarlar! Eğer davetsiz bir misafir yaşam alanlarına çok yaklaşırsa, makaroniler çok sinirlenirler.
Kuzenler Larry ve Moe sürgün edildikten sonra çıktıkları yolculuk sırasında makaronilerin yaşadığı Herkül Koyu’na denk gelerek makaronilerin saldırgan tavırlarıyle karşılaşırlar. Makaroniler Kral Penguenler’den çok daha küçük boyutlarda olmalarına rağmen kararlı tavırlarıyla bunu fazlasıyla telafi ederler…
BİR ATLANTIC PRODUCTIONS FİLMİ SKY3D İŞBİRLİĞİYLE SERENGETI ENTERTAINMENT VE GALILEO DIGITAL ENTERTAINMENT KATKILARIYLA “PENGUEN KRAL 3D – THE PENGUIN KING 3D” SESLENDİREN YEKTA KOPAN YAZAN DAVID ATTENBOROUGH GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ SIMON NIBLETT 3D UZMANI PAUL WILLIAMS MÜZİK JAMES EDWARD BARKER KURGU ROB HALL ORTAK YAPIMCI SIAS WILSON YAPIMCI ANTHONY GEFFEN

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157632366657261″]

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Her Yerde Aşk - Manuale d’am3re - The Ages of Love (2011) Gelmeyen Bahar (2013) Suçlu - Criminal (2016) Mürit - The Lodge (2020) Spectre (2015) Temizlikçi - The Cleaning (2019)

Leave a comment