“YAŞAMAK MI, YOKSA ÖLMEK Mİ” BAHÇELİEVLER’DE SEYİRCİYLE BULUŞTU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın yeni oyunlarından “Yaşamak mı, Yoksa Ölmek mi” Bahçelievler seyircisine konuk oldu.

Nick Whitby’nin yazdığı, Yücel Erten’in çevirdiği, Hüseyin Köroğlu’nun yönettiği “Yaşamak mı, Yoksa Ölmek mi”, 13 Şubat 2024 Salı günü saat 20.30’da Yenibosna Dr. Enver Ören Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Seyircinin heyecan ve merakla izlediği oyun, uzun süre alkışlandı.

İBB Şehir Tiyatroları Turnelerine Devam Ediyor

İBB Şehir Tiyatroları Şubat ayında farklı kültür merkezlerinde ve sahnelerde, yeni oyunlarla turnelerine devam ediyor. Turne programı şöyle:

Uçurtmanın Kuyruğu 16, 17, 18 Şubat Eskişehir Sanat ve Kültür Sarayı Tiyatro Sahnesi
Gül’e Ağıt 20 Şubat Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi

İBB Şehir Tiyatroları, klasik ve çağdaş oyunlarını İstanbul’un birçok ilçesinin yanı sıra farklı illerde de seyirciyle buluşturmaya devam edecek.

Yaşamak mı, Yoksa Ölmek mi
Polonya’nın Nazi işgalinin hemen öncesinde, Varşova Tiyatrosunda Hitler karşıtı bir oyunun genel provası yapılmaktadır. Diplomatik bir skandala yol açma ihtimali yüzünden son anda gelen bir haberle sansür kurulu tarafından oyun yasaklanır. Daha önce oynadıkları “Hamlet“i yeniden gündeme almak zorunda kalırlar. Tiyatronun sanat yönetmeni ve ünlü oyuncusu Jozef Tura Hamlet’i oynamaktadır. Karısı Maria da ünlü bir oyuncudur ve çok hayranı vardır. Kısa bir süre sonra Almanlar Polonya’yı işgal eder. Tiyatro kapanır ve oyuncular işsiz kalırlar. Ancak tiyatronun genel sanat yönetmeninin karısı Maria’ya âşık olan havacı bir teğmen aracılığıyla, aralarına sızan bir Alman casusun Polonya’daki direnişçilerin adlarını oluşturduğu listeyi Nazilere iletmek üzere olduğunu öğrenirler. Casusa engel olmak için herkes üzerine düşeni yapacaktır ve rollerini gerçek hayata taşıma zamanı gelmiştir. Ellerinde sadece sanatsal enstrümanları vardır yani oyunculuk, kostüm ve dekorları.

Oyunda Şenay Saçbüker, Hüseyin Köroğlu, Bahtiyar Engin, Vildan Türkbaş, İrem Arslan, Emre Narcı, Volkan Ayhan, Emre Şen, Ümit Bülent Dinçer, Tarık Köksal, Deniz Yeşil Mavi, Erkan Akkoyunlu, Özge Kırdı, Rüzgar Aşıkoğlu, Özgür Ali Kuruçay rol alıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay - The Twilight Saga: New Moon (2009) Addams Ailesi - The Addams Family (2019) Cehennem Melekleri 2 - The Expendables 2 (2012) Açık Deniz 3: Kafes Dalışı - Open Water 3: Cage Dive (2017) Mavzer (2022) Saklı Yüzler Bosna (2021)