Yarım Asırlık Mutluluk

Sinema yazarı denince akla gelen ilk isim gazetec,yazar Atlla Dorsay, eşi Leman Dorsay ile elli yılı aşkın evli olduğunu içinde yaşadığı yazma aşkının eşi Leman Dorsay’a olan sevgisinden kaynaklandığını belirtti. Evinde yüzlerce, binlerce DVD’nin yanı sıra çok sayıda CD ve DVD olduğunu ifade eden Dorsay, evimdeki DVD, CD ile ses kayıtlarını içeren koleksiyonunu kendi adımı taşıyan bir müzede toplamayı amaçladığını dile getirdi.

Atilla Dorsay, mimarlık eğitimi almasına rağmen yazarlığı kendisine meslek edindiğini sinema yazarlığının yanı sıra yemek, şehircilik, müzik ve yaşam kültürü üzerine kaleme aldığı yazılar, yayınladığı kitaplar, yaptığı televizyon–radyo programları ve yer aldığı uluslararası-ulusal yarışma jürileriyle hep kültür dünyamızın içinde olmaya devam etti.

Şimdiye kadar yazdığı 65’i bulan kitap sayısının yakında yeni kitaplarla dahada yükseleceğini belirten Dorsay eşi Leman Dorsay’ın yazdığı “Bu da Benim Hayatım” adını verdiği bir kitabının kitap severler tarafından büyük beğeni topladığını, kitapları nedeniyle beraber birçok imza gününe katılmaktan da büyük mutluluk ve onur duyduğunu dile getiren Dorsay; kitap yazma ruhu,sevgisi eşim Leman Dorsay’a da bulaştı. Şimdi ikinci kitabını harıl harıl yazmaya başladı.

Yıldız Kenter’e söz vermiştim.

Tiyatro camiamızın sevilen sanatçılarından rahmetli Yıldız Kenter, kendisinden bir tiyatro oyunu yazmasını istemiş. Dorsay Tiyatro oyununu yazmak için söz vermiş ama sözünü tutamamış. Bu konuda çok üzüntülü olduğunu dile getiren 85 yaşındaki gazeteci,yazar Atilla Dorsay,”eşim Leman Dorsay ile birlikte film izlemeye,müzik dinlemeye,kitap yazmaya ömrümüzün sonuna kadar devam edeceğiz” dedi..

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kabustan Gelen - Before I Wake (2016) İbi Doğu Ekspresi'nin Gizemi (2023) Sürücü - Drive (2012) Sibirya Ekspresi / Transsiberian (2008) The Hangover III: Felekten Bir Gece - The Hangover Part III (2013) Çırak - Apprentice (2017)