YANGIN VAR FİLM EKİBİ YANGIN SÖNDÜRDÜ!

Yeni sezonun en iddialı filmi Yangın Var’ın setinde heyecan var. Diyarbakır Bingöl arasında çekimleri süren filmin ekibi, çevrelerinde çıkan bir anız yangınına müdahale etti. Setten yaklaşık 10 dakika uzaklıkta çıkan yangını haber alan yönetmen Murat Saraçoğlu çekimleri durdurdu. Ekip ellerindeki itfaiye aracıyla yangını kısa sürede kontrol altına aldı.

(Filmin Diyarbakır çekimleri 1 -18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi, çekimlere 19-21 Temmuz arası Bingöl’de, 22-26 Temmuz arası Artvin’de, 27 Temmuz-4 Ağustos Rize’de, 5-8 Ağustos arası Trabzon’da devam edecek)
Çekimlerine 1 Temmuz 2011 de başlayan yeni sezonun en iddialı filmlerinden Yangın Var’ın setinde heyecan vardı. Karadenizli bir itfaiyeci olan Koşman’ın kendisini Diyarbakır’da bulmasıyla başlayan filmde kullanılan itfaiye aracı gerçek bir yangına müdahale etti. Yavuz Bingöl’ün oynadığı Diyarbakır Belediye Başkanı’nın Trabzon’a hediye ettiği itfaiye kamyonunda alevlenen bir aşk hikâyesini konu eden yol filmi Yangın Var’ın setine gelen haberle yönetmen Murat Saraçoğlu çekimleri durdurdu. Diyarbakır-Bingöl karayolunda kontrolden çıkan bir anız yangınına koşan ekip, köylülerin çalışmasına katılarak
büyüyen alevleri kısa sürede kontrol altına aldı.

YOLDA GEÇEN ROMANTİK KOMEDİ
İtfaiye kamyonları bozulan Karadenizli beldeyeye Diyarbakır belediyesi bir araç hibe eder. İtfaiyeci Koşman itfaiye kamyonunu teslim almak için hayatında ilk kez Diyarbakır’a ayak basar. Dönüş yolculuğu sırasında yanında gizemli bir misafir, dışarıda olağanüstü bir doğa, önünde uzun bir yol ve sıra dışı bir macera vardır. Aşk, hüzün ve kahkaha dolu yolculuk Koşman ve Diyarbakır’dan kendisine katılan Asya’nın bütün hayatını değiştirir. Diyarbakır’dan Trabzon’a itfaiye
kamyonunda bir aşk alevlenir.
Yangın Var gerçek mekânlarda çekiliyor. Çekimler Diyarbakır’da başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Eurimages Avrupa Sinema Fonu desteğiyle çekilen filmin ana sponsoru Diyarbakırlı inşaat şirketi Anadolu Aslanı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin misafiri olarak tamamlanan Diyarbakır çekimlerinin ikinci durağı Bingöl oldu. Erzurum, Artvin, Rize ve Trabzon’da çekimlerine devam edecek filmin Aralık ayında vizyona girmesi planlanıyor. Türkiye’de çekilmiş en pahalı yol filmi prodüksiyonlarından biri olan Yangın Var’da 1000’in üzerinde figüran, 100 oyuncu ve 80 kişilik bir yapım ekip çalışıyor.

BIRKLEYN MAĞARASI İLK KEZ BEYAZPERDEDE
Film bir ilke imza atarak, Türkiye’nin en büyük mağaralarından biri olduğu halde Türkiye’nin en az bilinen tabiat harikalarından Asur döneminden kalma kabartma çivit yazılı kitabeleri de barındıran Bırkleyn Mağarası’nı beyaz perdeye taşıyor. Giriş yüksekliği 20 metre, uzunluğu 15 kilometre olan antik çağlarda “Dünyanın Bittiği Yer” olarak tanımlanan mağarada zamanında Büyük İskender’in efsanevi ordusunu konaklattığı rivayet ediliyor.

ÜNLÜ OYUNCULAR SETTE
Başrollerini Osman Sonant ve Nesrin Cavadzade’nin paylaştığı Yangın Var’a aralarında Yavuz Bingöl, Erkan Can, Şerif Sezer, Settar Tanrıöğen, Gaffur Uzuner ve setten döndükten kısa bir süre sonra büyük bir trafik kazası geçiren ve Çok Güzel Hareketler Bunlarla ünlü olan Metin Yıldız gibi oyuncular eşlik ediyor.

FİLME DAİR İLGİNÇ NOTLAR
YÖNETMEN MURAT SARAÇOĞLU:
“YOLLAR DAMAR, İTFAİYE AĞRI KESİCİ”
Murat Saraçoğlu için Yangın Var kariyerinde bir dönüm noktası. Filmleri üç milyonun üzerinde seyirciye ulaşan Saraçoğlu, Yangın Var’ın uzun zamandır beklediği film olduğunu belirtiyor: “Ben hiç bir filme bu kadar uzun bir hazırlık döneminden sonra başlamamıştım. Benim de katılımımla defalarca revize edilen senaryo, mekân gezileri, oyuncularla uzun provalar, bir de dünya güzeli Doğu… Anadolu’nun yolları damarlarımızsa, bu itfaiye kamyonu bir ağrı kesici, herkesin umudu. Koşman’ın, hepimizin yangınına buz gibi bir su döküyor. Naif ve sempatik Karadenizli Koşman’la eğitimli ve dünya güzeli Asya’nın yolda alevlenen aşkı, bir yangının külünü savuruyor, hepimize umut veriyor. Tek şaka yapmadan bizi kahkahalara boğacak bu iki genç insanın hikayesi hepimizde küçük de olsa bir iz bırakacak”.

OLAĞANÜSTÜ GÖRÜNTÜLER
Filmin görüntü yönetmeni Sis ve Gece, Eyvah Eyvah, Beynelmilel gibi filmlerden tanıdığımız Gökhan Atılmış. Atılmış bu filmin kariyeri için ayrıcalıklı bir yeri olduğunu düşünüyor. Filmden önce mekânları iki kere gezen Atılmış’a göre, Anadolu’nun Asya’ya bağlandığı 35 mm filme çekeceği görüntüler, hikayeye sıra dışı bir derinlik katıyor. Karadeniz’in yaylaları, Doğu Anadolu’nun bozkırları ve Güneydoğu’nun sıcaklığıyla buluşacak.

YANGIN VAR

Yönetmen: Murat Saraçoğlu
Oyuncular: Osman Sonant (Koşman)
Nesrin Cavadzade (Asya)
Yavuz Bingöl (Diyarbakır Belediye Başkanı)
Şerif Sezer (Koşman’ın annesi Sevgi Hanım)
Erkan Can (Rizeli İmam)
Settar Tanrıöğen (Rize Emniyet Müdürü)
Gaffur Uzuner (Çayırbağı Belediye Başkanı)
Metin Yıldız (Muharrem)
Hakan Karsak (Selim)
Mirgün Cabas (Mirgün Cabas)
Senaryo:         Murat Batgi ve Koray Çalışkan
Görüntü Yönetmeni:    Gökhan Atılmış
Sanat Yönetmeni:    Tural Polat
Ses:             Miroslav Babic
Yapımcı:         Yol Sinema

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Çılgın Hırsız 3 - Despicable Me 3 (2017) Kardeşim İçin - Out of the Furnace (2014) Jobs (2013) Kesik - The Cut (2014) Gişe Memuru (2011) Gecenin Kanatları (2009)

Leave a comment