Kendinizi müziğin ritmine bırakın!

Cary Fagan ve Zoe Si’nin yarattığı ”Yalnız Kurt ile Vızvız”, besteli, güfteli ve de bol alkışlı yepyeni serüvenleri Müzik Macerası ile bu kez sahnelerin tozunu attırmaya geliyor!

Tesadüfen arkadaş olan iki farklı çocuğu, hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını konuşturacakları müzikal bir yolculukta buluşturan bu neşeli kitap, yeteneklerini keşfetme sürecindeki küçüklere ilham veriyor.

Dostluğun, dayanışmanın ve takım çalışmasının önemine vurgu yapan içten öyküsünün satır aralarında yeniden kullanım ve geri dönüşüm gibi konulara dair duyarlılık da kazandıran yazar, ”Yalnız Kurt ile Vızvız”ın serüvenlerini okuyan tüm çocukları kendi dönüştürme oyunlarını tasarlamaya davet ediyor.

Denizler altında fersah fersah uzaklara gidip heyecan dolu bir maceraya balıklama dalsalar da, Yalnız Kurt ile Vızvız, öyle sanıldığı gibi arkadaş değildir. Yani, en azından Renata’ya göre. Üstüne üstlük Kurt Kardeşin yetenek gösterisine katılmaya da hiç ama hiç niyeti yoktur. Ta ki tuhaf bir şekilde Vızvız tarafından ikna edilip kendini ışıkların altında bulana kadar…

Zoraki dostlarımız; şöyle afili bir grup kursalar, yüzlerce seyircinin kulağının pasını attırsalar, hatta üzerine bir de hayranlarının yoğun ilgisinden kaçarken havalı bir helikopter turu atsalar, fena mı olur? O hâlde sahne, Yaldız Pırt ile Tuzbuz (aman pardon!) Yalnız Kurt ile Vızvız’ın!

Arkadaşlık kavramına karşı önyargıları bulunan yalnız bir çocuğu, içi içine sığmayan bir başka çocukla yakınlaştırarak olağanüstü bir değişim ve kendini tanıma hikâyesine imza atan ”Yalnız Kurt ile Vızvız”ın maceralarını çocuklar çok sevecek!

Yalnız Kurt ile Vızvız: Müzik Macerası
Roman, 8 yaş ve üzeri
Yazan: Cary Fagan
Resimleyen: Zoe Si
Türkçeleştiren: Damla Kellecioğlu
Fiyat: 16,00 TL
96 sayfa
Etiketler: Arkadaşlık, okul yaşamı, güzel sanatlar, serüven, kendini tanıma

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kıyamet - The Unthinkable (2019) Charlie’nin Melekleri - Charlie’s Angels (2019) Karlar Ülkesi - Frozen (2014) Annem - Mia Madre (2015) Şeytan-ı Racim (2013) Dönüşüm - Ne Te Retourne Pas - Don’t Look Back (2009)