YALANCININ ÇOCUĞU Artemis Yayınları’ndan çıktı.

CARLA BUCKLEY
YALANCININ ÇOCUĞU

Bizi Burada Tutan Şeyler ve En Güzel Veda’nın çoksatar yazarı Carla Buckley yine gerilimin dozunu düşürmeden insan psikolojisine, insan ilişkilerine odaklanıyor. Tanık koruma programıyla yeni bir hayata başlayan Sara Lennox’un hikâyesi yeni apartmanındaki yan komşularının hikâyesiyle kesişiyor. Geçmişin hesaplaşmaları karakterlerin gelecek planlarını etkiliyor.

“Bazıları hayatta kalmak için yalnızca kendine güvenebileceğini erken yaşta öğrenir.”

Sara Lennox geçmişinin tüm izlerini silip yeni bir kimlikle yeni bir hayata başlamak üzeredir. Kuzey Carolina’daki Outer Banks’te kimsenin kendini “yuva”sında hissetmediği, komşuluk ilişkilerinin pek sıkı fıkı olmadığı bir apartman onun için çok uygundur. Sara bu apartmanda tuttuğu daireye taşınır, ancak planı düşündüğü gibi ilerlemez. Yan komşunun çocuklarının bir şekilde onunla temasa geçmesi uzun sürmeyecektir. Üstelik bu ailenin geçmişte yaşadığı bir trajedi civardaki herkesin dilindedir.
Bölgede beklenen şiddetli kasırganın patlak verdiği gün Sara ağır bir sorumlulukla karşı karşıya kalır. Hızlı karar vermek zorunda olduğu bir dönüm noktasındadır: Ya komşunun çocuklarını kasırgada tek başına evde bırakacak ya da kasabadan onlarla birlikte ayrılacaktır. Verdiği kararın bazı hayati sonuçları olur.
Carla Buckley bir aile portresi çizerken gerilimin ritmini hiç düşürmüyor. İntikam, öfke ve kaderle örülü bir hikâye kuruyor.

“Carla Buckley, merak uyandırarak duyguları harekete geçiriyor.” The Wall Street Journal

Yazar: Carla Buckley
İngilizceden Çeviren: Beril Tüccarbaşıoğlu Uğur
Kapak Tasarım: Asmin Ayşe Gündoğdu
Editör: Müge Karahan
Türü: Roman
1. Baskı: Nisan 2020
Sayfa: 296

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Belalı Karakol - Copshop (2021) Minyonlar - Minions (2015) Ölümcül Oyun - Good People (2014) Baaghi: Asi ve Aşık - Baaghi: A Rebel for Love (2016) Ayı Paddington - Paddington (2014) Pi'nin Yaşamı - Life of Pi (2023)