SİNAN MEYDAN’IN “YAKIN TARİH İÇİN ANAHTAR” KİTABI RAFLARDA YERİNİ ALDI

Tarihçi ve Yazar Sinan Meydan’ın Merakla Beklenen Yeni Kitabı İnkılap Kitabevi etiketiyle raflardaki yerini aldı

Sinan Meydan yeni çalışması “Yakın Tarih İçin Anahtar” kitabında Cumhuriyet tarihi ile günümüz Türkiye’si arasında köprü kuruyor. Önümüzdeki günlerde İnkılap Kitabevi etiketiyle okurlarıyla buluşmaya başladı.

Tarihçi ve yazar Sinan Meydan yeni kitabı Yakın Tarih İçin Anahtar’da, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleştirilen Cumhuriyet Devrimi’nin kapısını aralıyor. Yakın tarihten derslerle dolu anekdotları okuyucunun dikkatine sunan bu kitap, günümüz siyasalındaki birçok kafa karışıklığına çözümler öneriyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğe hazırlanması için “anahtar”ı ortaya koyuyor. Cumhuriyet’i kuranların akıl ve bilim eksenli uygulamalarını, Atatürk’ün ileri görüşlülüğünü ve bu ülkeyi yoktan var eden Türk halkının fedakârlığını etkileyici bir dille anlatan Yakın Tarih İçin Anahtar ile Türkiye’nin bugün geldiği noktayı daha iyi anlamak ve çözüm yollarını daha net görmek mümkün oluyor.

Arka Kapak
Yakın Tarih İçin Anahtar, Atatürk’ün önderliğindeki Cumhuriyet Devriminin kapısını açıyor.
O kapıyı açtığınızda; saltanatın kaldırılmasından 3 Mart Devrim Kanunlarına, laiklikten siyasette din istismarına, 20. yüzyılda Cumhuriyetin akıl-bilim eksenli aydınlanmasından 21. yüzyılda yağmur duasına ve türbelerin kutsanmasına, Osmanlı’nın Darülfünunundan Cumhuriyetin üniversitesine, Cumhuriyetin tamir ettirdiği Ağa Camisi’nden Mimar Sinan Türbesi’ne, harf devriminden mezar taşı okuma kulübüne, dünyadaki kadın hakları mücadelesinden Atatürk’ün kadın devrimine, İslam öncesinden Cumhuriyete Türk müzik tarihine, 1921 ruhundan (!) Andımız’a ve ulus devlete, dünya anayasalarındaki değiştirilemez maddelerden anayasamızdaki değiştirilemez maddelere, demografi ve devlet ilişkisinden Lozan’daki demografi savaşına, ülke kaynaklarını yabancılara teslim eden Abdülhamit modelinden ülke kaynaklarına sahip çıkan Atatürk modeline, Atatürk’ün çözüm önerilerinden ekonomik kurtuluş savaşına, Cumhuriyetin yüzen sergisinden Köy Enstitüleri deneyine, Cumhuriyetin sıtma savaşından Çin’e aşı göndermesine, Cumhuriyetin çay üretiminden kâğıt fabrikalarına, yok edilen Cumhuriyet değeri Sümerbank’tan yok edilen THK’ya, Lozan’dan Montrö’ye bağımsızlık mücadelesine, Afganistan’daki Atatürk etkisinden Taliban karanlığına, Cumhuriyetin anlamından Atatürk’e sahip çıkmanın anlamına ve Atatürk düşmanlığından yaşayan Atatürk’e kadar pek çok tarihi gerçekle karşılaşacaksınız. Yakın tarihten önemli dersler çıkaracaksınız. Türkiye’nin bugünkü durumunu çok daha iyi anlayacaksınız.

Tarihçi ve Yazar: Sinan Meydan
Yayın Direktörü: Mehmet Bozkurt
Editör: Gökçe Şenoğlu

Kapak ve Sayfa Tasarım: Şenol Alanbay
Tür: Araştırma- İnceleme

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Salgın - The Crazies (2010) Para Konuşur - Money Talks (2023) Sihirli Dağ / Race To Witch Mountain (2009) Ay’ın Sırrı - Moonwalkers (2017) İki Babalık - Old Dogs (2010) Belki Evet, Belki Hayır - Maybe I do Small (2023)