MERT FIRAT ve TÜLİN ÖZEN’İ SAHNEDE BULUŞTURAN
“WESTEND / BATININ SONU”
1 EYLÜL’DE,
NEZAKET ERDEN’İN “SEVGİLİ ARSIZ ÖLÜM-DİRMİT”İ
2 EYLÜL’DE
KÜÇÜKÇİFTLİK BAHÇE TİYATROSU’NDA!

Tiyatrolarla seyircilerini yıldızların altında buluşturan KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu, eylül ayında da sevilen tiyatro gruplarının çok beğenilen oyunlarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor. DasDas’ın, Mert Fırat ve Tülin Özen’i bir araya getiren “Westend / Batının Sonu” adlı oyunu 1 Eylül Çarşamba akşamı KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda sahnelenecek. Tiyatro HemHâl’in, Latife Tekin’in romanından uyarlanan ve Nezaket Erden’in muhteşem performansıyla büyük beğeni toplayan tek kişilik oyunu “Sevgili Arsız Ölüm-Dirmit” ise 2 Eylül Perşembe akşamı seyirciyle buluşacak. URU organizasyonu ve Mey|Diageo kurumsal desteğiyle gerçekleşen KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda sahnelenecek oyunun biletleri, etkinlik başlama saati olan 21.00’e kadar online olarak Biletix’ten temin edilebiliyor. Seyirciler, kapı açılış saati olan 18.30’dan itibaren bahçe ve fuaye alanında, açık havada zaman geçirme imkânı da buluyor.

Şehrin rakipsiz etkinlik ve eğlence merkezi KüçükÇiftlik Park’ın yeşil yüzü KüçükÇiftlik Bahçe’de gerçekleşen KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nun eylül ayı programı, dikkat çekici iki oyunla başlıyor.

KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nun sahnesi, 1 Eylül 2021 Çarşamba akşamı DasDas’ın, bu yüzyılın tüm bireysel trajedilerinin komedisini sarsıcı bir dille ortaya koyan “Westend / Batının Sonu” adlı oyununu ağırlayacak. PEN Edebiyat Ödülü sahibi Almanya’nın en önemli yazarlarından Moritz Rinke imzalı oyunda Evren Bingöl, Gün Koper, Mert Fırat, Naz Çağla Irmak, Tülin Özen ve Pervin Bağdat birlikte rol alıyor. Yönetmenliğini Tuğsal Moğul’un üstlendiği “Westend / Batının Sonu”nda; Eduard ve Charlotte şehirden uzakta lüks bir mahalledeki yeni evlerinde yıllar sonra yeniden buluştukları eski bir arkadaşlarını ve komşularını ağırlarken, Pandora’nın kutusu açılmaya başlar. Konuşulmaya cesaret edilemeyen konular, sınırlarda dolaşan konuklar, saatler geçtikçe beklenmeyen dönüşümleriyle bu küçük grup, seyircilerin ön yargılarını alt üst ederler.

2 Eylül 2021 Perşembe akşamı ise, Tiyatro HemHâl tarafından sahneye konan “Sevgili Arsız Ölüm-Dirmit” oyunu KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’na konuk olacak. Nezaket Erden ve Hakan Emre Ünal’ın, Latife Tekin’in kendi yaşamından da izler taşıyan romanından uyarladığı oyunun yönetmenliğini de Ünal üstleniyor. Nezaket Erden’in güçlü performansıyla büyük beğeni toplayan ve birçok ödüle layık görülen “Sevgili Arsız Ölüm-Dirmit”; köyden şehre göç eden kalabalık bir ailenin şehirle mücadelesini ailenin en küçük kızı Dirmit’in gözünden anlatıyor. Ailesinin tüm engellemelerine rağmen Dirmit hayalleri, durmak bilmeyen merakı ve direnme gücü sayesinde karşısına çıkan zorluklarla baş etmenin türlü yollarını buluyor.

AÇIK HAVADA, GÜVENLE SOSYALLEŞME İMKÂNI

Şehirlilerin kaçış noktası haline gelen KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu İstanbullulara yemyeşil huzurlu bahçe ortamında nefes alabilecekleri, güvenle sosyalleşebilecekleri bir alan sunuyor. Geçtiğimiz yaz misafirlerinin içleri rahat bir şekilde açık havada vakit geçirmelerini sağlayan KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda COVID-19 nedeniyle alınan hijyen tedbirleri bu yıl da en üst düzeyde uygulanıyor. Yalnızca online biletleme sisteminin kullanıldığı, kapıda bilet satışının yapılmadığı etkinliklerde misafirlerin ateş ölçümü sağlık görevlileri tarafından yapılıyor. Ortak kullanım alanlarında birçok noktaya dezenfektan üniteleri kurulan etkinlik alanında maske takma zorunluluğu bulunurken, maskesi olmayan seyircilere maske temin ediliyor.

KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu 2021 Programı
1 Eylül Westend / Batının Sonu – Dasdas
2 Eylül Sevgili Arsız Ölüm-Dirmit – Tiyatro HemHâl
8 Eylül Yeni Bir Şarkı – Moda Sahnesi

9 Eylül Çamlıca’nın Üç Gülü – Kedi Sahne Sanatları
15 Eylül Hey Gidi Günler – Uygur Gösteri
16 Eylül İki Bekar – Duru Tiyatro
17 Eylül Bülent Beyin Hikayesi – Tiyatro Bal Porsuğu
22 Eylül Ben Anadolu – Mam’art
23 Eylül Üçü Bir Arada – Davran Tiyatrosu

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Frankenstein (2015) Deniz Kıyısındaki Ev - La Villa – House by the Sea (2018) Jumanji: Vahşi Orman - Jumanji: Welcome to the Jungle (2017) Çalıntı Hayat - The Words (2012) Babamın Kanatları (2016) Sevimli Tekneler - Anchors Up (2018)