Amatör Besteciler ve Şarkıcılar, internet müzik yarışması webeste.com’da yarıştı.  

Süper FM ana sponsorluğunda düzenlenen, Türkiye’nin İnternet Üzerinde Gerçekleştirilen En Geniş Kapsamlı Beste, Söz ve Ses Yarışması olan WEBESTE.COM’da ödüller sahiplerini buldu.

Bu sene ikincisi gerçekleştirilen Webeste Online Müzik Yarışması’nda her kategoride dereceye giren eserleri profesyonel jüri belirledi. Jürisinde “Fuat Güner, Turhan Yükseler, Nükhet Duru, Hakan Altun, Baha, Selim Çaldıran, Ege, Aşkın Tuna, Ayhan Çakar, Prof.Dr Müfit Bayraşa, Sadun Aksüt” gibi müzik dünyasının saygın isimlerini buluşturan WEBESTE.COM, sektöre uzanan yolda yeni besteciler için  bir köprü görevi de üstleniyor. Yarışmacılar eserlerini internet üzerinden MP3 yüklemek suretiyle kolayca gönderdiler. Tamamen internet ortamında gerçekleştirilen yarışmada her kategoride ilk üçe giren yarışmacılar ödüllendiriliyor. Türkiye’nin en geniş kapsamlı Beste ve Söz Yarışması WEBESTE,  Pop; Rock-Metal; Rap-HipHop-R&B; Fantezi-Türkü-TSM, Söz Yazarlığı ve SES/Yorumcu gibi birçok kategoriden oluşuyor. Yarışmaya Avustralya’dan, Ankara’dan, İzmir’den, Kıbrıs’tan, Almanya’dan katılıp dereceye giren, ödüller alan yarışmacılar da var.

Müzik sektörüne yeni besteler ve şarkıcılar kazandırmayı hedefleyen WEBESTE, keşfedilmemiş bestecilerin, şarkıcıların ve söz yazarlarının yaratıcılıklarını ve yeteneklerini ödüllendiriyor. Kısa zamanda yaklaşık 50.000 üye sayısına ulaşan www.webeste.com internet sitesi, muhteşem ödüllerle gerçekleşen ikinci yarışmasında motosikletler, laptoplar, müzik enstrumanları, Amerika seyahati, single albüm, otomobil ve daha birçok ödül dağıtıyor.

Webeste, her seviyedeki yetenekli amatör veya profesyonel müzisyen, besteci, enstrumanist, şarkıcı ve söz yazarlarının katılımına açık, çok geniş kapsamlı bir yarışma portalı olmakla beraber Türkiye’nin ilk “online amatör MP3 satış sitesi” olma yolunda adım attı. Yarışmacılara zengin ödüller kazanma şansı sunan WEBESTE, aynı zamanda üyelerine eserlerini sektörde değerlendirme fırsatı da tanıyor. Türkiye’de bir ilk olan bu uygulama ile artık herkes kendi kendinin prodüktörü olacak. Yarışmaya katılan veya katılmayan tüm üyeler bir süre sonra eserlerini “Webeste online Mp3 satış modülü” ile internet üzerinde diledikleri fiyattan satışa sunabilecekler. Böylece üyeler eserlerinin online mp3 satışını site üzerinden yaparak kendi şarkılarının indirilmesi ile gelir de sağlayabilecekler.

www.webeste.com, “görsel popülarite” değil, “besteci, müzisyen ve şarkıcı” odaklı bir yaratıcılık, ses ve yetenek yarışması olması itibarıyla Türkiye’nin ve hatta dünyanın dört bir yanından yetenekli Türk müzisyenler ve şarkıcılar tarafından büyük ilgi gördü.  Super FM’in katkılarıyla gerçekleşen bu seneki Webeste’de dereceye giren eserler aynı zamanda radyolar tarafından desteklenerek halka tanıtılacak, böylece Webeste yarışmacıları kendilerini ve müziklerini geniş kitlelere kendini tanıtma fırsatı bulacak. Yarışma tamamen internet üzerinde gerçekleşti.

30 Nisan Perşembe günü öğleden sonra saat 15:00-18:00 arasında yapılacak olan kokteylde yarışmacılar ödüllerini teslim alacaklar.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Elmalar - Apples (2021) Aşk Filmi (2024) Tetikçi 2: Yüksek Gerilim / Crank 2: High Voltage (2009) Soygun Oyunu: Büyük Vurgun (2022) Son Düello - The Last Duel (2021) Obsesyon (2023)

Leave a comment