“UZUN HİKAYE”NİN BAŞROLÜNDE
İMİRZALIOĞLU’NUN EŞSİZ GÜLÜMSEMESİ VAR!

Osman Sınav ile Kenan İmirzalıoğlu’nun 10 yıla yakın zamandır hayata geçirmek istedikleri “Uzun Hikaye” filminin çekimleri Kütahya, Adapazarı, Altınoluk gibi farklı bölgelerde devam ediyor. İnsana dair sıcacık bir hikayeyi anlatan yeni sinema filminde İmirzalıoğlu; iyilik, güzellik, eşitlik ve adaletten yana olan Bulgaryalı Ali karakterini canlandırıyor.

Mustafa Kutlu’nun, aynı adlı eserinden uyarlanarak Yiğit Güralp tarafından senaryolaştırılan “Uzun Hikaye”, daha önce birlikte birçok çalışmaya imza atan Osman Sınav ile Kenan İmirzalıoğlu’nu uzun bir sürenin ardından yeniden bir araya getirdi. “Uzun Hikaye”de İmirzalıoğlu; bambaşka bir rolü, yuvasına son derece düşkün, hayata daima gözlerinin içinden ve derinliklerinden gelen aydınlık bir gülümsemeyle bakan, onurlu ve aşık bir aile babasını canlandırıyor. Osman Sınav’ın da deyimiyle; “Uzun Hikaye’nin başrolünde İmirzalıoğlu’nun canlandırdığı Bulgaryali Ali’nin kocaman, aydınlık ve eşsiz gülümseyişi var.”

Osman Sınav’ın adını ilk olarak, çok beğendiği “Yalancı” (1993) filminin jeneriğinde gördüğünü ve üniversite öğrencisi olduğu zamanlarda “Süper Baba” dizisinin setini ziyaret ettiğini anlatan İmirzalıoğlu; Sınav’la tanışmalarının ise ancak 1998’de “Deliyürek”  seçmelerinde gerçekleştiğini belirtiyor. İmirzalıoğlu; yaklaşık 10 yıldır usta yönetmen Osman Sınav ile birlikte üzerinde çalıştıkları “Uzun Hikaye”yi hayata geçirmekten duyduğu mutluluğun da altını çiziyor.

1940’lı yıllardan 1970’lerin sonuna uzanan öyküsü ile kimi zaman hüzünlü, kimi zaman neşeli ve coşkulu, kimi zamansa heyecanlı ve romantizm yüklü “Uzun Hikaye”; edebiyat dünyasının çok özel ve usta isimlerinden Mustafa Kutlu’nun aynı adlı eserinden, son yılların öne çıkan önemli senaristlerinden Yiğit Güralp tarafından senaryolaştırıldı.

Oldukça geniş bir oyuncu kadrosuna sahip olan “Uzun Hikaye”; projeyi onurlandıran usta oyuncular Altan Erkekli, Güven Kıraç, Zafer Algöz, Cihat Tamer, Mahir Günşıray, Mustafa Alabora, Kürşat Alnıaçık, Şener Kökkaya, Osman Alkaş, Cengiz Bozkurt, Mustafa Üstündağ, Erkan Avcı, İsmail Hakkı Ürün, Bora Koçak, Ferdi Kurtuldu ve Ufuk Karaali ile de büyük yankı uyandıracak. Filmde bu usta isimlere, yine son dönem Türk sineması ve televizyonlarının genç ve başarılı oyuncuları Tuğçe Kazaz, Ushan Çakır, Damla Sönmez, Taner Ölmez, Batuhan Karacakaya, Elif Atakan, Buğra Bahadırlı, Başak Kasacı, Taha Yusuf Tan, Fatima Betül Cordal ve daha birçok sürpriz isim eşlik ediyor.

Yapımcılığını Osman Sınav’a ait Sinegraf’ın, dağıtımını UIP’nin üstlendiği “Uzun Hikaye”; hikayesi, oyuncu kadrosu, müzikleri ve senaryosu ile gelecek sezonun en çok konuşulan filmlerinden biri olmaya aday…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kardeşim Benim 2 (2017) Çok Satanlar - Best Sellers (2021) Hababam Sınıfı Yeniden (2019) Sonsuz Aşk (2017) Kara Deniz - Black Sea (2015) Koğuş Akademisi (2013)

Leave a comment