MUSTAFA KUTLU’NUN “UZUN HİKAYE”Sİ FİLM OLDU!

Osman Sınav’ın çekimleri devam eden yeni filmi “Uzun Hikaye”; edebiyat dünyasının çok özel ve usta isimlerinden Mustafa Kutlu’nun aynı adlı eserinden,son yılların öne çıkan önemli senaristlerinden Yiğit Güralp tarafından senaryolaştırıldı. Senaryoyu okuyan herkesin, kitabın tadının filmde olduğu konusunda hemfikir olduğunu belirten genç senarist, Mustafa Kutlu’nun da eserinin emin ellerde olduğuna kuvvetle inandığını belirtiyor.

Öykü ve senaryosunu yazdığı “Sınav” filminin başarısının ardından televizyon dünyasına geçen Yiğit Güralp; 3 yıl boyunca “Doludizgin Yıllar” dizisini ve “Kavak Yelleri”nin en sevilen ve en çok izlenen ilk sezonunu yazdı. 5 yılın ardından ikinci sinema filmi “Uzun Hikaye”yi yazan Yiğit Güralp; filmin “çok ama çok iyi insanların; ölümsüz aşklarını, adalet, doğruluk ve eşitlik üzerine bir yaşam kurma mücadelelerini” anlattığını belirtiyor.

Oldukça geniş bir oyuncu kadrosuna sahip olan “Uzun Hikaye”; projeyi onurlandıran usta oyuncular Altan Erkekli, Güven Kıraç, Zafer Algöz, Cihat Tamer, Mahir Günşıray, Kürşat Alnıaçık, Şener Kökkaya, Osman Alkaş, Cengiz Bozkurt, Mustafa Üstündağ, Erkan Avcı, İsmail Hakkı Ürün, Bora Koçak, Ferdi Kurtuldu ve Ufuk Karaali ile büyük yankı uyandıracak. Çekimleri başlayan filmde, bu usta isimlere, yine son dönem Türk sineması ve televizyonlarının genç ve başarılı oyuncuları Tuğçe Kazaz, Ushan Çakır, Damla Sönmez, Taner Ölmez, Batuhan Karacakaya, Elif Atakan, Buğra Bahadırlı, Başak Kasacı, Taha Yusuf Tan, Fatima Betül Cordal ve daha birçok sürpriz isim eşlik edecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Sagu & Pagu: Büyük Define (2018) Kara Kule - The Dark Tower (2017) On Yılda Bir: İnşaat 2 (2014) Ölüm Denizi - Hwanghae - The Yellow Sea (2012) Ağaç - Larbre - The Tree (2011) Alem-i Cin 2 (2019)

Leave a comment