UYGUR SANAT TİYATROSU’nun yeni oyunu ÇAT KAPI, 14 Aralık Cuma günü Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde prömiyer yapıyor.

Geçtiğimiz Ağustos ayında hayatını kaybeden, Broadway’in en üretken ve en popüler oyun yazarlarından biri olan; mizah, drama ve karakterlerin iç gözlemlerine odaklanan eserleriyle tanınan ünlü Amerikalı oyun yazarı Neil Simon’un Come Blow Your Horn adlı oyunu Bilge Koloğlu çevirisiyle seyirciyle buluşuyor.

Yönetmenliğini Bora SEÇKİN’in yaptığı oyunda Ümit YESİN, Bilge ŞEN, Somer KARVAN, Lemi FİLOZOF, Burcu TUNA, Burcu CAVRAR ve Güray YAZICI rol alıyor.

Konusu: Alan Baker; 30’lu yaşlarının başında, kendi bekar evinde lüks bir yaşam süren, gece hayatına, eğlenceye düşkün, kızları cezbeden, çekici, genç bir bekardır. Kaygısızca hayat sürdüren Alan, babasının patronu olduğu işte ise arada sırada gözükür.

Alan’ın hayatı 21 yaşındaki kardeşi Buddy Baker’in ailesiyle yaşadığı evden kaçıp, habersizce onun evine gelmesi ve yerleşmesiyle değişir. Buddy, oldukça sorumluluk sahibi, prensipli, çekingen, utangaç, deneyimsiz bir gençtir. Kardeşinin bağımsızlık hareketinden memnun olan Alan, onu gece hayatı ile tanıştırır. Buddy, abisinin hayatına yaşamaya başlayınca büyük bir değişim gösterir.

Baba, hem küçük oğullarının 30 yaşında ve hala bekar olan “serseri” abisine dönüşmesinden endişe duymakta, hem de oğullarının aile işlerini tehlikeye atan sorumsuz davranışları yüzünden önemli bir karın kaybından rahatsız olmaktadır.

Anneleri ise iki oğlunun da evden gitmesinden dolayı çok mutsuzdur. Kendi histerik bakış açısı, bir dizi romantik talihsizlikler, yanlış tepkiler ile komedi dolu bir kaos yaratır.

Eve Alan’ın kız arkadaşı Connie’nin, bir ara ilişki yaşadığı üst kat komşusu Peggy’nin, annelerinin ve de babalarının gelmesi ile işler daha da karmaşık hale gelir. Connie, Alan’ı bir çapkından, sevgi dolu sorumluluk bir sahibi bir yetişkine dönüştürmeyi ummaktadır ancak çabaları pek de iyi sonuçlar vermediğinden ondan uzaklaşır. Alan, Connie’nin kendini terk edeceği korkusu ile tüm bağımlılıklarından uzaklaşmaya başlamıştır. Hayatın sillesini yiyen Alan, bu çekici yaşam tarzının sonlandırılması yönünde Buddy’i de uyarır ancak Buddy çok iyi vakit geçirmektedir.

Ailesiyle yaşadığı tartışmadan sonra Alan, Connie’ye evlenme teklif ederek bir anda şok yaratır. Evliliklerinden sonra, Alan aile şirketlerinde çok ciddi bir şekilde çalışmaya başlar ve bekarlık evini kardeşine devreder.

Hassas ve kalp ısıtan kararlılığa sahip bu ailenin hikayesi izleyiciyi kuşkusuz çok duygulandıracak ve eğlendirecek!

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Pretoria'dan Kaçış - Escape From Pretoria (2020) Vurgun - The Trust (2016) Yaşamak - Living (2023) Entelköy Efeköy’e Karşı (2011) Mutluluk - Glück - Bliss (2013)