Yapımını TAFF Pictures’ın üstlendiği, Çağan Irmak’ın merakla beklenen yeni filmi Unutursam Fısılda, 29 Ekim’de vizyonda.

Babam ve Oğlum,Issız Adam, Dedemin İnsanları, ve “Tamam Mıyız?” gibi pek çok başarılı yapıma imza atan Çağan Irmak’ın yeni filmi “Unutusam Fısılda”, 70’li yıllardan günümüze uzanan müzik, aşk ve umut dolu bir hikayeyi anlatıyor.

DEV KADROSUYLA DİKKAT ÇEKİYOR

Çekimleri Birgi ve İstanbul’da gerçekleşen “Unutursam Fısılda”, birbirinden başarılı oyuncu yer aldığı kadrosuyla da adından söz ettirmeye hazırlanıyor. Farah Zeynep Abdullah, Mehmet Günsür, Kerem Bürsin’in yanı sıra Işıl Yücesoy ve Hümeyra gibi usta sanatçıların rol aldığı “Unutursam Fısılda”da, Gözde Çığacı, Gürkan Uygun, Gümeç Alpay, Meriç Aral, Reha Özcan, Lale Başar, Hülya Gülşen, Bülent Düzgünoğlu, Jale Aylanç, Evren Duyal ve Köksal Engür de rol alıyor.

AYPERİ SAHNELERİ İÇİN 30 FARKLI DEKOR
Unutursam Fısılda, Çağan Irmak’ın bugüne kadar yapılan en yüksek prodüksiyonlu işi olma özelliğini de taşıyor. İstanbul ve Birgi’de 50’yi aşkın mekanda çekilen “Unutursam Fısılda” filmi, 70’lerden günümüz, günümüzden 70’lere yaptığı geçişlerle izleyiciye muhteşem bir seyir sunacak.
Film için hazırlanan ve Ayperi’nin sahne performanslarını anlatan sahneler için 30 farklı dekor kurulurken, filmde yer alacak olan 3 dakikalık özel sekans için ise 20 farklı kostümle özel klipler hazırlandı.
Ayperi, Tarık ve Erhan’ın şöhret yolculuğunun ana duraklarından olan Unkapanı Plakçılar Çarşısı, en şaşaalı dönemi olan 1970’lere geri döndü. Derin ve titiz bir çalışmayla dönemin dükkanları, afişleri, kıyafetleri ile adeta eski günlerine dönen Unkapanı Plakçılar Çarşısı, bu haliyle sinema seyircisinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

       Kenan Doğulu besteledi, Farah söyledi

Ünlü müzisyen Kenan Doğulu, “Unutursam Fısılda” filmi için senaryodan yola çıkarak yeni 10 özel şarkı hazırladı. İlk kez bu film için hazırlanan besteler, 70’lerin ruhunu taşıyor. Kenan Doğulu’nun bestelediği şarkılardan 6’sını Ayperi karakterini canlandıran başarılı oyuncu Farah Zeynep Abdullah seslendirdi.

Büyük aşk, büyük hayaller

Küçük bir kasabada kaderin bir araya getirdiği iki genç… Ayperi ve Tarık. Ayperi’nin en derininde kurduğu hayallerin tam kalbine, İstanbul’a giden yolda büyük bir aşk ve müzik tutkusu onları yalnız bırakmıyor.

Büyülü sahneler, duvarlardaki posterler ve çekmecelerde gizli dergiler arasına sıkışmış,  kalbinin en derininde saklanan bir müzik aşkı, Tarık’la birlikte karşısına dikiliyor Ayperi’nin. Aslında tam da karşısında duran ama herkesten saklı hayaller, Tarık’ın besteleri ve Erhan’ın desteğiyle zirveye giden bir yolculuğa dönüşüyor.

Görkemli sahneler, büyük orkestralar, alkışlayan kalabalıklar, müzik dergilerinin kapakları, kazanılan altın plak, her şey artık Ayperi’dir…

Ayperi, Tarık ve Erhan’ın şöhret dolu hayatları, gün geçtikçe hayallerinden uzaklaşmaktadır. Ayperi, günün birinde kendini bir bavulla ayrıldığı kasabasına yine bir bavulla dönerken bulacaktır. Ayperi’nin dönüşü, ablası Hanife ve aslında hayatla olan hesaplaşmasını başlatacaktır.

Birbirlerine aşık olan iki gencin, her şeyi geride bırakarak, müziğin, aşkın ve hayallerinin peşinde verdikleri mücadeleyi konu alan film, 29 Ekim’de izleyicisiyle buluşuyor.

YAPIMCI / PRODUCER: TAFF PICTURES
SENARİST & YÖNETMEN / WRITTEN & DIRECTED BY: ÇAĞAN IRMAK
UYGULAYICI YAPIMCI / EXECUTIVE PRODUCER: BAŞAK ABACIGİL SÖZERİ
MÜZİK VE ŞARKILAR / COMPOSER & SONGS: KENAN DOĞULU
GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ / DIRECTOR OF PHOTORGAPHY: GÖKHAN TİRYAKİ
YAPIM KOORDİNATÖRÜ / PRODUCTION MANAGER: ENGİN ACUNER
KURGU    / EDITING BY: EMRULLAH HEKİM
FİNAL MİX / FINAL MIX BY: BURAK TOPALAKÇI / ZOUND İSTANBUL

OYUNCULAR / MAIN CAST
HÜMEYRA
IŞIL YÜCESOY
FARAH ZEYNEP ABDULLAH
MEHMET GÜNSÜR
KEREM BÜRSİN
GÖZDE CIĞACI

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Hüddam (2015) Sebahat & Melahat (2015)  Aşırıcılar - Kari-Grashi No Arietti / Borrowers (2011) Evdeki Yabancılar  (2013) Karanlığın Elli Tonu - Fifty Shades Darker (2017) Ayla: Tek Beden İki Hayat (2010)

Leave a comment