Ölü Ozanlar Derneği ve Can Dostum filmleri ile Türkiye’de ve dünyada geniş hayran kitlesi edinen Oscar ödüllü ünlü oyuncu Robin Williams, Tiburon kentindeki evinde ölü bulundu.

California Polis Departmanı, ünlü oyuncunun kendisini asarak hayatına son verdiği ihtimali üzerinde duruyor.

Polis açıklamasına göre, grafik tasarımcısı eşi Susan Schneider tarafından en son sabah saat 10.00 sıralarında görülen Williams’ın, polis ihbarıyla evine gelen sağlık ekipleri tarafından yerde yatarken bulunduğu, yapılan müdahalelere rağmen hayata döndürülemediği bildirildi.

Adli Tıp uzmanları tarafından yapılan açıklamada “Şerif ofisi, ölüm nedeninin oksijen yetersizliğinden kaynaklanan intihar olduğundan şüpheleniyor ancak nihai ölüm nedeninin belirlenmesi için kapsamlı soruşturmanın tamamlanması gerekmektedir” denildi. Toksikoloji testlerinin ardından bugün içinde adli tıp incelemesinin yapılması bekleniyor.

Oscar ödüllü aktörün yaşamını yitirdiğini doğrulayan temsilcisi Mara Buxbaum da Williams’ın bir süredir şiddetli depresyonla mücadele ettiğini söyledi.

Yalnız komedi filmleriyle değil, drama dalında da başarılar elde etti. 1997 yılında Empire Magazine dergisince gelmiş geçmiş en yetenekli 100 aktör arasına dahil edilerek 63. sırada yer aldı. Entertainment Weekly tarafından ‘yaşayan en komik adam’ seçilen Williams, Oscar’ın yanı sıra 2 Emmy, 6 Altın Küre ve 2 Sinema Oyuncuları Derneği ödülüne layık görülmüştü. Williams’ın daha önceki evliliklerinden 3 çocuğu vardı.

”EŞİMİ VE EN İYİ ARKADAŞIMI KAYBETTİM”

Williams’ın eşi Schneider, yaptığı açıklamada, “Bu sabah, eşimi ve en iyi arkadaşımı kaybettim. Dünya da en sevilen sanatçı ve güzel insanlarından birini yitirdi” dedi.

OBAMA’DAN AÇIKLAMA: HEM GÜLDÜRDÜ HEM AĞLATTI

ABD Başkanı Barack Obama dünyaca ünlü aktörün yaşamını yitirmesi üzerine bir açıklama yaparak, “Robin Williams bir pilot, doktor, dahi, dadı, başkan, profesör, Peter Pan ve daha birçok şey oldu. Ancak en önemlisi, o kendine has tarzıyla hayatımıza bir uzaylı olarak girip insan ruhunun her noktasına ulaşarak buna son verdi. Bizleri güldürdü. Ağlattı. Ülke dışındaki askerlerimizden sokaklarda bir kenara itilenlere kadar ihtiyacı olan herkese o eşsiz yeteneğini özgürce ve cömertçe sundu” ifadelerini kullandı.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Collective - Colectiv (2021) Babalar Savaşıyor - Daddy’s Home (2016) Dehşet Yolu - Downrange (2018) Tutku Günlükleri - The Rum Diary (2012) DİLSİZ (2019) Hızlı ve Öfkeli 7 - Furious 7 (2015)

Leave a comment