Şair Faysal Soysal’ın ilk  uzun metraj filmi ‘Üç Yol’un galası Cemal Reşit Rey Konser  salonunda yapıldı.
Yönetmen Faysal Soysal ile  filmin oyuncuları Kristina Krepela, Nik Xhelilaj ve  Reshad Strik’in ev sahipliği yaptığı galaya çok sayıda davetli katıldı. Davetliler arasında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, TRT Genel  Müdürü İbrahim Şahin, Türk Telekom Genel Müdürü Tahsin Yılmaz,  Avea  Genel Müdürü Erkan Akdemir, Boşnak Dernekleri Federasyonu üyeleri, önemli şairler ve film yönetmenleri katıldı.‘Üç Yol’un gala gösterimi öncesinde  TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin filmin yapım yolculuğuna TRT olarak nasıl eşlik ettiklerini anlattı. Daha sonra ‘Üç Yol’un yönetmeni  Faysal Soysal  bir konuşma yaptı. Konuşmasında ünlü şair Frederica  Garcia Lorca’nın şiirindeki  mısralarındaki gücün etkisi gibi,Bosna’daki kayıpları, Hasankeyf’i, Yusuf ile Züleyha’nın kayıp aşkını filminde ölümsüzleştirmek istediğini, yalnız buna izleyicilerin ve zamanın karar vereceğini sözlerine ekledi. Soysal, filmin sonunda geçen “zamanın dokunduğu hiçbir şey sular altında kalmayacaktır” cümlesi ile konuşmasını bitirdi. ‘Üç Yol’, Mostar’dan Hasankeyf’e , ‘Rüya’, ‘Gerçek’ ve ‘Aşk’ ekseninde  izleyicileri  büyüleyici bir yolculuğa çıkarırken, Bosna’da savaş sonrası yaşanan dramlara, Batman’daki mayınlı tarlalar ile kadın intiharlarına dikkat çekmeyi başarıyor. Uluslararası bir ekibin çalışması sonucu ortaya çıkan, çekimleri  Mostar, Malabadi, Batman, Hasankeyf ve Midyat’ta başlayıp Saraybosna, Mostar ve Poçitel’de tamamlanan ‘Üç Yol’ filmi galada izleyenlerin büyük  beğenisini  kazandı.

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157637018497674″]

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Gençlik - Youth (2016) Zor Karar / Bangkok Dangerous (2008) Hayallerin Peşinde - Peanut Butter Falcon (2020) Sihirli Ay Işığı - Magic in the Moonlight (2014) Aşka Yükseliş - 3 Metros Sobre El Cielo (2013)

Leave a comment