“ÜÇ YOL” FİLMİ İTUNES MAĞAZASINDAN SONRA ÖZEL SEÇENEKLERİ İLE NİHAYET DVD OLARAK SATIŞA SUNULUYOR.

Dağıtımcıların yüksek bütçeli ve gişe geliri büyük filmleri tercih etmesi sebebiyle kısa bir süre ticari dağıtım imkanı bulan Üç Yol filmi festivaller ve özel gösterimler aracılığı ile seyircisiyle buluşabilmişti. Yurt içi ve yurt dışı festivallerde toplamda 13 başarıya imza atan film geçtiğimiz aylarda itunes online mağazasında 7 alt yazı seçeneğiyle dünya seyircisiyle buluşmaya adım attı. Filme kitaplıklarında sahip olmak isteyen sinemaseverler heyecanla filmin DVD’sinin çıkmasını bekliyordu kaç zamandır. Üç Yol filmiyle birlikte sinemaseverler, DVD’de yönetmen Faysal Soysal’ın 35mm olarak çektiği ödüllü ‘Kayıp Zaman Düşleri’ adlı kısa filme de sahip olacak. Yine filmin kamera arkası görüntüleri ve fotoğraf seçkisi diğer extralar arasında. Üç Yol filminin DVD’si itunes online mağazasında olduğu gibi 7 adet alt yazı seçeneğine sahip. Bu tarz filmleri arşivlerinde DVD olarak bulundurmak ve defalarca izlemek isteyen sinefiller filmin DVD’sini D&R, Remzi, Nezih, Mephisto, CA, İnkılap ve Migros’tan temin edebilir. Ayrıca başta Babil.com olmak üzere bir çok online kitap satış sitesinden de sipariş verebilirler.
‘Üç Yol Filmi insanlığın evrensel değerlerine, savaş sonrasında oluşan travmaların psikolojik yansımalarını kullanarak işaret ediyor. Film bilinç akışının izleğinde yeni bir ifade dili bularak rüya ile gerçeğin muhteşem kombinasyonunu güçlü bir sanatsal yaklaşımla ortaya koyuyor. Böylece seyircinin dünyasını aşk, umut ve hakikate inanç ile aydınlatıyor’

Üç Yol- Sinopsis
Aynı masalları dinlemelerine rağmen ötekiler hiç böyle bir şey yaşamadılar.” Novalis

“Onun dışındaki her şey bir başkasıdır.” A.Kadir Geylani

“Ben bir başkasıdır.”  Arthur Rimbaud

Babasının ve küçük Zeliha’nın, abisi Yusuf’a olan aşırı ilgilerinden dolayı Bünyamin’in çocukluğu kıskançlık duyguları ile geçmiştir. Hep birlikte oyun oynarlarken, Bünyamin Zeliha’nın Malabadi Köprüsü’nden düşüp boğulmasına sebep olur. Vicdan azabı yıllarca Bünyamin’in peşini bırakmaz. Abisi ile hiç bir şekilde yüzleşemeyen Bünyamin, çareyi sürekli uzak yerlere kaçmakta ve başkalarına iyilik yapmakta arar. Uzun süredir de Bosna’da toplu mezarlardan kayıpların cesetlerini çıkarmakla meşguldür. Kayıplar komisyonunda çalıştığı süreçte kendine ve herşey yabancılaşır. Rüyalarında kendisini abisi olarak görmeye başlar. Yüzü peçeli mavi elbiseli bir kadının peşinden kuyusunu aramaktadır.
Eskader Sanat Eleştirmenleri- 2013’ün En İyi Türk Filmi Ödülü

32. Fajr Uluslarası Film Festivali / İran-En İyi Senaryo

6.Pristina Uluslararası Film Festival / Kosova- En İyi Oyuncu

25.Ankara Film Film Festivali – En İyi Umut Veren Yönetmen

10.Kazan İslam Dünyası Film Festivali / Rusya-Tataristan-Jüri Özel Ödülü

4. Van Gölü Film Festivali / En iyi Görüntü Yönetmenliği- Şahin Sisic

4. Van Gölü Film Festivali / En iyi  Sanat Yönetmenliği- Baran Uğurlu

4. Van Gölü Film Festivali / En iyi  Erkek Oyuncu- Nik Xhelilaj

4. Van Gölü Film Festivali / En iyi  Kadın Oyuncu-Kristina Krepela

9. El Ojo Cojo Film Festivali / İspanya / Jüri Özel Ödülü

Xi an Silk Road Film Festival / Çin / En İyi Senaryo

Asya Pasifik Ekran Ödülleri / Avusturalya / Yarışma Filmi

Overlook Film Festivali / İtalya / En İyi Film

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Parlak Yıldız - Bright Star (2010) Düzensiz Düzenbazlar (2017) Asfaltın Kralları - Le Mans 66' - Ford v. Ferrari (2019) Savaşçı - The Dead Lands (2015) Ayı Kardeşler: Sirkte Curcuna - Boonie Bears III – Boonie Bears: The Big Top Secret (2017) Sabah Yıldızı: Sabahattin Ali (2012)

Leave a comment