U2’nun muhteşem 3 Boyutlu konser filmi
“U2 3D”
13 Mart’ta sadece Cinebonus’larda!
Yıllardır hasretle beklenen “rock dünyasının efsanevi grubu U2”, gnçtrkcll – Mars Entertainmet Group işbirliğiyle inanılmaz bir konser deneyimi sunuyor!
U2’nun gerçek konser deneyimini yaşatmak için baştan sona dijital 3 boyutlu olarak çekilmiş 85 dakikalık konser kaydı ‘U2 3D’, Türkiye’de 3 şehirde, İstanbul, Ankara ve İzmir, yer alan 8 Cinebonus sinemalarında gnçtrkcll sponsorluğundaki REAL D 3D teknolojisi ile 3 Boyutlu olarak gösterilecek. gnçtrkcll’liler için filmin gösterimde olduğu süre boyunca her gün tüm seanslarda “1 bilet alana 2.bilet bedava” olacak.
U2 Konseri 3 Boyutlu Olarak 13 Mart 2009’da sadece Cinebonus’larda

Dünyanın en ünlü grubu tarafından 2006 yılında “Vertigo” konser turu kapsamında Güney Amerika’da, Meksiko City, Sao Paulo, Santiago, ve Buenos Aires’de gerçekleşen 7  stadyum konserinde, dijital 3 boyutlu kameralar ile çekilen görüntülerinden oluşan film sizi stadyum konserlerinin heyecan veren enerjisinin içine çekiyor. Üstün dijital 3 boyutlu görüntü teknolojisi ve multi-kanal dijital surround ses sistemi ile birleştiğinde olağanüstü gerçeklik duygusu ile kendinizi U2 konserinin tam ortasında hissediyorsunuz.

Bu 3 boyutlu deneyimi klasik bir konser filmi ile karşılaştırmak imkansız. Bir an kendinizi gurup ile birlikte sahnede buluyor sonra birden stadyumun arkasında hissediyorsunuz. Aslında bunu en iyi şekilde tanımlamak istersek şöyle diyebiliriz; “Kendinizi bir kuşun kanatlarında konser stadının etrafında uçuyormuş gibi hissediyorsunuz”. U23D tüm aşamalarında; çekim, kurgu ve gösterim; 3D teknolojisi kullanılan ilk film olma özelliğini de taşıyor. Bu filmin çekimi için dünyadaki tüm 3D kameraları aynı anda kullanılmış.

Sahne arkası röportajlar ve kamera arkası fotograflar gibi geleneksel “konser filmi” öğelerinden akıllıca kaçınan U2 3D tam aksine tüm dikkatleri konser üzerinde topluyor.

Kendinden geçmiş kalabalığın görüntüleri bir yana, film sizi bir konserde nerede olmak isterseniz orada hissettirecek : müzisyenlere mümkün olduğunca yakın yerde. Gerçekten de o kadar yakınında olacaksınız ki, kamera ilk kez Bono’nun üzerine çevrildiğinde, mega-starla burun buruna geleceksiniz.  Kameralar o kadar yakın çekim yapıyor ki, The Edge’den damlayan bir ter damlacığını dahi açığa çıkarıyor.

U2 3D’yi izlerken sahnede U2 ile birlikte söyleyeceğiniz şarkılar arasında ; “Pride (In the Name of Love),” “New Year’s Day,” “Sunday Bloody Sunday,” “Miss Sarajevo,” “Where the Streets Have No Name,” “With or Without You,” “Bullet the Blue Sky” , “One”’ , “Beautiful Day,” “Love and Peace or Else,” “Vertigo,” “Sometimes You Can’t Make It On Your Own” ve “Yahweh” bulunuyor.

U2 3D, U2’nin 15 yıldan uzun süredir görsel yönetmenliğini yapan Catherine Owens ve “One” videosunun yönetmeni olan Mark Pellington tarafından yönetilmiş. Prodüksiyonda, tek bir projede bugüne kadar kullanılmış en fazla sayıdaki 3D kamera kullanılmış ve bu sayede çok farklı açıdan çok sayıda kare 100 saatin üzerinde bir sürede çekilmiş. U2 3D’nin Dijital 3 Boyutlu prodüksiyonunu, 3ality Digital’den yapımcılar Sandy Climan, Michael Peyser ve David Modell ve sunumunu 3ality Digital’den Jon Shapiro, Peter Shapiro, John Modell ve Steve Schklair, Owens ile birlikte yarattı..

National Geographic Entertainment Hakkında
National Geographic Global Media’nın bir bölümü olan 2007’de kurulan National Geographic Entertainment (NGE), bünyesinde National Geographic’in Cinema Ventures, Uzun Metrajlı Filmler, Çocuklara ve Ailelere yönelik  Eğlence programlarının yanı sıra Müzik & Radyo programlarını yürüten şirketleri bulundurmaktadır. “Coğrafi bilgileri arttırmak ve yaymak” için 1888’de kurulan National Geographic, insanların yaşadıkları gezegene daha fazla önem vermeleri için çalışmaktadır. Dergiler, kitaplar, dijital medya, televizyon, radyo, müzik ve filmler yolu ile her ay dünya çapında 300 milyondan çok kişiye ulaşmaktadır. Her yıl 250’den fazla bilimsel araştırma, keşif ve inceleme projesini finanse etmekte ve coğrafi bilgisizlikle savaşmak üzere bir eğitim programını desteklemektedir. Daha fazla bilgi için www.nationalgeographic.com adresini ziyaret ediniz.

3ality Digital Hakkında
3ality Djgital dünyanın en üstün dijital 3-D yapım ve post-prodüksiyon şirketlerinden biri olup, araştırma, teknoloji ve prodüksiyon konularında uzmanlaşmıştır. 3ality Digital gelişmiş özel teknolojilerini dijital 3-D formatındaki uzun metrajlı filmlerin yapımında, alternatif içerik (müzik, spor vb.) ve televizyon içeriklerinde kullanıyor.

REAL D 3D Hakkında :
NASA’ya 3D Görüntüleme Araçları Sağlayan Şirket
REAL D 3D, alternatif 3D sinema sistemlerinden farklı olarak, en üst kalitede 2D ve 3D içerik gösterebilen sadece bir adet dijital projektör ve server kullanır. Sağ ve sol görüntüler, çok yüksek bir hızda, saniyede 144 kare olarak, sırasıyla perdeye yansıtılır. Her karede sağ ve sol göz için görüntü olarak değişirken, bu iki görüntünün birleşmesi, REAL D 3D Sinema sisteminin ışığın yönünü değiştirerek REAL D 3D Sinema gözlükleriyle buluşturması ile sağlanır.  Gümüş  perdeye yansıtılan görüntü 35 trilyon renk içerir, kullanılan dijital ses sistemi ise 36,600 watt ses gücüne sahiptir.  3D görüntüleme araçları sağlayan REAL D 3D, bu alanda dünyanın önde gelen şirketlerinden birisi. İşbirliği içinde olduğu kuruluşlar arasında NASA ve Amerikan ordusunun yanı sıra BMW, Boeing ve Pfizer gibi dünya devleri bulunuyor. Real D 3D filmlerin önemli bir özelliği baş ağrısı ve göz yorulması yaşatmaması .  Real D 3D’yle dijital içerik dağıtım ağı içerisinde dijital filmlerin ve dijital 3 boyutlu filmlerin yanı sıra canlı konserler, ve spor organizasyonlarını izleyebilmek de mümkün. REAL D 3D şu anda 23 ülkede 5000’nin üzerinde salonla dünyanın en büyük dijital 3D platformunu temsil ediyor.

3 Boyutlu Görüntü Nasıl Oluşur?
3D filmleri iki ayrı film gibi düşünülebilir- kameralar bir film karesini çekmek yerine biri sol göz ve diğeri sağ göz için iki film karesini yakalar. REAL D teknolojisi bu iki farklı görüntünün bir dijital sinema projektöründen yansımasını sağlar. Real D 3D gözlükleri eski kırmızı ve mavi renkli gözlüklerinden tamamen farklı, polarize filtreli ve siyahtır ayrıca oldukça hafif ve rahattır. Bu gözlük ile sağ gözün sol göz için yaratılan film karesini görmesini ve tersini engeller. 3D algısı ise beynin bu gözlük yardımı ile iki görüntüyü kesintisiz birleştirmesinden oluşur.

U2 3D  gösterimlerinin yapılacağı salonlar:

Cinebonus Kanyon, Levent  Istanbul /         0212 353 08 53
Cinebonus Nautilus, Kadıköy Istanbul/        0216 339 85 85
Cinebonus Capacity,Bakırköy Istanbul/       0212 559 49 49
Cinebonus Gmall,      Maçka Istanbul /         0212 232 44 40
Cinebonus Palladium, Kozyatağı Istanbul /  0216 663 11 41
Cinebonus Panora,                       Ankara /    0312 491 64 65
Cinebonus Arcadium,                  Ankara /    0312 241 1 241
Cinebonus Kipa Balcova,              Izmır /      0232 278 87 87
www.gnctrkcll.com.tr /  www.turkcell.com.tr /  www.marssinema.com

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Justin Bieber’s Believe (2013)  Evimde Uzaylı Var - Aliens in The Attic (2009) Kadınlara Mahsus (2023) KOVAN (2020) Yaralı Keklik (2019) Sen Şarkılarını Söyle - Inside Lwelyn Davis (2014)

Leave a comment