YUNANİSTAN’DA BU YIL 41.’Sİ DÜZENLECEK PHILPA KLASİK OTOMOBİL RALLİSİ’NİN TEMASI TÜRK-YUNAN DOSTLUĞU …

Yunanistan Antika Otomobil Kulübü PHILPA tarafından her yıl Yunanistan’da düzenlenen “Philpa Uluslararası Klasik Otomobil Rallisi”, bu yıl 27-30 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Selanik’in 200 km güneyindeki Volos kentinden start alacak yarışa yoğun katılım bekleniyor.

Toplam 548 km’lik zorlu dağ etaplarının katedileceği yarışa, Pergel İnşaat – Minimale Mimarlık Yarış takımı P+M Team Sinan EVMAN – Demet EVMAN – Serdar EVMAN – Burak DOĞANSOYSAL’dan oluşan ekiple katılıyor.

Komşu’da her yıl gerçekleşen bu geleneksel ralliyi kazanan ilk Türk Ekibi olan P+M Team, bu yılki yarışta 1957 ve 1962 model VW Karman Ghia araçlarıyla Yunan, Makedon, Bulgar, Romen, Macar ve İtalyan rakipleriyle mücadele edecek.

Philpa International için her yıl farklı bir tasarımla Türk-Yunan Dostluğu’nu simgeleyen dizaynlar hazırlayan P+M Team’in bu yılki dizaynları Mimar Duygu Gündoğdu’dan geldi… Tarihsel dostluk bağlarının yıllar içerisinde yapay şekilde zedelenmesine atıfta bulunan “KEEP FRIENDSHIP!” – “DOSTLUĞA SAHİP ÇIK!” temalı tasarımlar, Komşu’da büyük yankı buldu.

Geçtiğimiz yıl P+M Team ile birlikte Klasik Otomobil Kulübü tarafından Sapanca’da düzenlenen yarışa katılan PHILPA Başkanı Dimitris Vernardakis konuyla ilgili, “Bu yarışları rekabet etmenin ötesinde dostluk ve barış için, kaynaşmak için, tarihsel bağlarımızı hatırlamak için düzenliyoruz. Türkiye’deki dostlarımız her yıl rallilerimize katılıyor. Biz de elimizden geldiğince Türkiye’deki yarışlara katılarak, bu dostluğu sağlamlaştırarak sürdürmeyi hedefliyoruz. Buna vesile olan P+M Team’e teşekkür ediyorum.” dedi.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (19. hafta):
MAKKA: Cinn-i Azap (2024) Gece Avı - Bloodline Killer (2024) Süper Ajan Bernard: Görev Mars - Bei Ken xiong 2: Jinpai tegong (2024) Süper Köpekler - The Barkers Pursuit of Adventure (2024) Görücü (2024) Çingene Kızı Zeugma (2024) Beyaz Eşya (2024) Kırmızı Pabuçlar - The Red Shoes: Next Step (2024) Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık - Kingdom of the Planet of the Apes (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024)
Arşivden Seçkiler:
Yüce Adalet - The Whole Truth (2016) Tek Başına - Alone (2020) Kurbağa Krallığı - Frog Kingdom (2015) Her Şey - Everything Everything (2017) Kanlı Tatil - Indigenous (2015) Toprağa Uzanan Eller (2014)

Leave a comment