3 milyon dolarlık bütçe ile ortak film çekilecek ‘SÜPER RAKSTAR’ Mart 2012 de vizyonda…
Son dönemde gittikçe büyüyen Türk sineması şimdide yılda çektiği film sayısıyla Hoolywood’u geride bırakan Hindistan’ın Boolywood sinemasıyla ortak film projesi Çin ile el sıkıştı.
Yapımcılığını Evrensel Medya ile Rakhshan Movies Network’ün yapacağı ve 3 milyon dolara mal olacak ‘SÜPER RAKSTAR’ adlı aşk macera konulu filmin çekimleri önümüzdeki ekim ayında başlayacak. Filmin uygulayıcı yapımcılığını ise Cinemascope Film üstleniyor.
Bugüne kadar ziyaretçi bile Kabul etmeyen Boolywood platolarına girmeyi başaran bir Türk yapımcı dış ticaret kafilesi ile gittiği Hindistan gezsinden eli boş dönmedi. Boolywood platolarında ayda yüzlerce filmin çekildiğine dikkat çeken Türk film yapımcısı Ali Avcı Hindistan’a yaptığı ziyareti anlattı. Platoya girdiğimizde o gün aynı anda çekilen 34 filmin olduğunu söylediler. Çok inandırıcı gelmesede yaptığımız gezintide doğru olduğunu görmek beni çok heyecanlandırmıştı.
Yapımcı Ali Avcı; Hindistan sinemasının duayeni Kabul edilen ve Hindistan film endüstrisi başkanı Javed Rehman Khan’ın birlikte 3
milyon dolarlık ‘SÜPER RAKSTAR’ isimli ortak film projesine imza attı. İmza töreninde konuşan ünlü sinemacı Khan ; ‘’Temennim odur ki Türk-Hint yapımı çok güzel bir filme imza atacağız. Bu proje hepimizi heyecanlandırdı. Bunu başlangıç olarak Kabul edebiliriz. Tabii bu anlaşma Boolywood sinemasınıda tetikleyecektir. Türk filmeleri bizim ülkemizde takdir görüyor ve sevilerek
seyrediliyor’’ dedi.
Her iki tarafıda oldukça heyecanlandıran projeye sinemanın duayen senaristi Safa Önal’da danışmanlık yapıyor. Önal imza töreninde; “59 yıl önce bana senin sineman Asya sinemasıyla bir araya gelecek, müşterek filmler yapacak deselerdi, hem inanmazdım, hem gülerdim, belki de terslerdim. 20 milyon seyirci Hint yapımcısını memnun etmiyor. 100 milyona kadar çıkan seyirci potansiyeli var. Böyle bir ülke -gel seninle bir film yapalım- dedirtmek kolay değildi. Burda öncelikle genç ve idealist yapımcı Ali Avcı’yı tebrik ediyorum.’’ Şeklinde değerlendirmelerde bulundu.
Aşk ve macera konulu filmin çekimleri önümüzdeki Ekim ayında başlayacak ve çekimlerin bir kısmı Boolywood da çekilirken bir
kısmıda İstanbul da çekilecek.
Yapımcı Ali Avcı yaptığı açıklamada ; ‘’Hindistan hem sinema için hem de dış ticaretimiz adına çok özel bir ülke. Onların ithalatı ile bizim ihracatımız gözönüne alındığında %45 lik bir örtüşme sözkonusu. O halde neden yaptıkları ithalatı Türkiye ihrac etmesin. 1,2 milyar insanın yaşadığı bu coğrafyada hergün bir avuç fındık yerine hergün 1 adet fındık uyarlatabilirseniz Türkiye fındık ihracatını sadece Hindistan’a yapsa yeterli gelecektir. Yılda 2000 filmin çekildiği endüstrinin başkanını İstanbul da gezerken her kelimesinde hayranlığını dile getirmesi ve arkasından bizim ülkeden klip, belgesel,film ve program çekmek için genelde Kore, Çin ve Arap ülkelerine gidiliyor. Bol bol fotoğraflar çeken Mr. Khan tüm arkadaşlarını artık Türkiye’ye yönelendireceğini söyledi. Tüm bunları göz önüne aldığımızda güzel bir iş çıkacağına kuşkum kalmadı. Bu konuda bize desteklerini esirgemeyen ve bu yolun açılmasında bize vesile olan en başta dış ticaretten sorumlu Devet Bakanımız Zafer Çağlayan olmak üzere Türkiye ihracatçılar meclisi Başkan vekili Tahsin Öztiryaki’ye , İstanbul Ticaret Odası başkanı Murat Yalçıntaş’a haddizatında Yönetim kurulu üyesi İsrafil Kurulay‘a , MÜSİAD Yönetim kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan’a haddizatında Bilal Arıoğlu’na şükranlarımı sunuyorum.
Cinemascope Film adına konuşan Tayfun Şahin ise şunları söyledi: ‘’Evrensel Medya ‘Hazel’ ve ’Mehdi’ projelerimizde yapım
ortağımızdır. Böyle önemli bir projeye vesile olması bizleride mutlu etti. Javet Khan ile geçirdiğimiz 3 gün mükemmeldi
diyebilirim. Bu Hindistan ile yapılan tek proje olarak kalmayacaktır. Her yıl iki bin filmin çekildiği ve bir milyar iki yüz milyon insanın yaşadığı bir ülke bence sinema için çok ideal bir ülkedir. Projede Safa Önal gibi bir duayeninde olması ayrı bir güç demektir.’’
Imza töreninde konuşan İsrafil Kurulay ; ‘’Sinema ve televizyon sektörünü biz stratejik sektor olarak Kabul ediyoruz. Bunu sadece
bir aışveriş olarak algılamamalıyız. Milyonları etkiliyor bir çok sektörü turizmi ticareti ilişkileri etkileyen bir sektor. Bu açıdan Hem Ali Avcı’yı kutluyor hemde hayırlı sonuçlar diliyorum.’’ dedi.
Mart 2012 de gösterime girmesi planlanan film ; Türkiye ve Hindistan başta olmak üzere Kuzey ve Güney Kore, Çin, Arap yarımdasında izleyici ile buluşacak. Tüm dünyada gösterime girmesi içinde çalışmalar sürüyor.

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kaptan Feza (2010) İkimizin Yerine (2016) Bisikletli Çocuk - Le Gamin au Velo - Kid With A Bike (2011) Hashtag (2020) Doraemon - Stand by Me Doraemon (2015) Yok Artık (2015)

Leave a comment