Film başlar başlamaz gördüğüm sahneler kendi kendime “ Acaba ben bir Amerikan yapımı filme mi geldim” diye düşünmeye sevk etti.

Gürkan Tanyaş’ın senaryosunu yazdığı, Serdar Akar’ın yönetmen koltuğunda oturduğu ÇİÇERO, nun dün ki basın gösterimine katıldım. Beklediğimden daha fazla bir ilgi vardı filme.
T4 isimli bir uygulama ile Nazilerin kendi halkına ve çocuklara da üstün ırk yaratmak için neler yaptıklarını anlatan ÇİÇERO, hem casus filmleri kategorisinde bir ilk hem de ülkemiz sinema tarihinde bu konu ilk kez işleniyor.

Görüntü kalitesi, filmin müzikleri, sanatçıların köstüm ve makyajları, çekim mekanları akıcı bir üslupla adeta bir nakış gibi işlenmiş senaryosu ile filme kendinizi kaptırıyorsunuz. Senaryo çalışmasını yapan Gürkan Tanyaş’a kalemine sağlık derken, Yönetmen koltuğunda oturan Serdar Akar’ı da başarılarından ötürü kutluyorum.

Türkiye sinema tarihini baştan yazan Dijital Sanatlar Yapımevi’nden yılın ilk filmi ÇİÇERO 18 Ocak 2019 da Türkiye genelinde vizyona giriyor. Ankara Casusu ya da Yüzyılın Casusu olarak anılan İlyas Bazna’nın hayatından ilham alınıp kurgulanarak beyazperdeye uyarlan “ Çiçero” İkinci Dünya Savaşı tüm yıkıcılığıyla sürerken herkesin aklındaki soru aynıydı; Türkiye savaşa girecek mi? İşte o günlerde, Ankara’daki İngiliz Büyükelçiliği’nin kalbinde uşak olarak görev yapan, kod adı Çiçero olan İlyas Bazna, İngiltere’nin gizli belge ve bilgilerini Hitler Almanya’sına sızdırmaya başlar ve olaylar gelişir… Bazna, bu nefes kesen faaliyetleriyle Türkiye’yle birlikte tüm dünya devletlerinin de kaderini değiştirir. Sadece bununla da sınırlı kalmaz yaptıkları…
Ayla ve Müslüm’ün ardından yeni filmi merakla beklenen Dijital Sanatlar Yapımevi’nin imzasını taşıyan ÇİÇERO, Ankara Casusu ya da Yüzyılın Casusu olarak anılan İlyas Bazna’nın hayatından esinlenerek sinemaya aktarıldı.

Serdar Akar’ın yönettiği, senaryosunu Gürkan Tanyaş’ın kaleme aldığı ÇİÇERO filminde başrolleri Erdal Beşikçioğlu ve Burcu Biricik paylaşıyor. Ertan Saban, Murat Garipağaoğlu, Tamer Levent, Mehmet Ulay, Levent Ülgen, Selen Öztürk, Mehmet Esen, Mehmet Ezel Özgün, Gerry George, Peter Cunningham, Açelya Özcan, Sinem Süle, Aylin Kılıçarslan, Eren Devrim ve Çiğden Selışık Onat yer alıyor. Konuk oyuncu olarak da Cem Kurtoğlu ve Altan Erkekli filme ayrı bir tat katıyor.
Müziklerinde Onur Özmen imzası olan ÇİÇERO’nun, Görüntü Yönetmeni Peter Steuger, Kurgu Yönetmeni Mustafa Presheva, Kostüm Tasarım Baran Uğurlu ve Sanat Yönetmeni Soydan Kuş… ÇİÇERO, CGV Mars Dağıtım aracılığıylan18 Ocak’tan itibaren tüm Türkiye’de vizyonda. Bu film kaçmaz… Sadık ÖZCAN

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Olga (2022) Son Savaşçı - Centurion (2010) Kocaayak ve Ailesi - Bigfoot Family (2022) Vice (2015) The BFG - The Big Friendly Giant (2016) Hatır - Memory (2024)