Türkiye’nin her geçen gün dünya turizminden daha çok pay alması, turizm sektöründe yeni tanıtım çalışmalarını da beraberinde getiriyor. Tarihi ve kültürü kadar yeni yapılanması ile de dikkat çeken İstanbul’un turizmde hakettiği yeri alabilmesi için KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI, THY, KARAVAN TURİZM ve TUROB (Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği) yurt dışında tanıtım atağına geçti.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI, THY, KARAVAN TURİZM ve TUROB tarafından 13 Nisan 2011 de Moskova’da yapılacak özel bir etkinlikle İstanbul her yönüyle Ruslar’a tanıtılacak. Etkinlikte Rusya turizm sektörünün önemli isimleri, Türkiye’den gelen turizmcilerle buluşacakler. Türk ekibinin İstanbul  turizmi konusunda yapacağı bilgilendirme amaçlı workshop’un ardından, Tuluyhan Uğurlu İstanbul konulu bir konser verecek. Tuluyhan Uğurlu, kültürü, tarihi ve 24 saat yaşayan ritmi ile İstanbul’u anlattığı “Sonsuza Kadar İstanbul” isimli eserini seslendirdikten sonra Ruslar’ı İstanbul’a çağıracak. Müzikle eş zamanlı yürüyen görüntüler eşliğinde sunulacak konserde Tuluyhan Uğurlu’nun piyanosuna kavalda Murat Toraman, viyolada Doğukan Çokşeker, yaylı tambur ve elektro gitarda Uğur Varol eşlik edecekler.

17 Nisan 2011’de Rusya ile karşılıklı vizelerin kaldırılmasıyla Türkiye ve Rusya arasında turizm patlaması yaşanması bekleniyor. Turizmciler, İstanbul’un 12 ay süren kültür, alışveriş ve eğlence turizminin Rusya’da iyi bilinmediğini ve İstanbul tanıtımının bu nedenle çok önemli olduğunda birleşiyorlar. 13 Nisan 2011 de Moskova’da yapılacak tanıtım için TUROB Başkan Yardımcısı Müberra ERESİN, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri İstanbul’un büyük otelleri ve eğlence merkezlerinin üst düzey temsilcilerinden oluşacak bir grup Moskova’ya gidiyor.

“Dünya Başkenti İstanbul” ve “Sonsuza Kadar İstanbul” isimli eserlerinde doğduğu kente olan aşkını anlatan Tuluyhan Uğurlu, yurt içi ve dışında verdiği konserlerde İstanbul’u anlatmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirtiyor:

“Konserlerimizde İstanbul’un kültürünü, tarihini anlatırkan, 21. Yüzyıldaki yeni çehresine de yer veriyoruz. Gökdelenlerin tepesinden Mimar Sinan’ın eserlerine bakıyoruz. Kimi zaman Ayasofya’da, bir anda Marmaray’da deniz altında geziyoruz… İstanbul’u bazen erguvanların pembesinde, bazen lalelerin sarısında, kırmızısında yaşıyoruz… İstanbul’un herkesi kucaklayan kâinatsal hoşgörüsü, 24 saat durmayan ritmi ve her yeniliğe açık, genç ve dinamik nüfusununun içinde müzik ve görüntülerle fantastik bir gezi yapıyoruz. Sonsuza Kadar İstanbul konserlerini izleyen herkesi İstanbul’u tanımaya, içinde yaşıyorsa bile daha iyi tanımaya çağırıyoruz.”

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Midway (2020) Labirent (2012) Sivil (2014) Kiraz Mevisimi (2018) Terminatör: Genisys - Terminator: Genisys (2015) Korkunç Gece Hikayeleri - A Night of Horror: Nightmare Radio (2021)

Leave a comment