“Dünyanın en iyi perküsyon sanatçısı” olduğunu aldığı ödüllerle 5 kez ispatlayan; Bob Dylan, REM, Eric Clapton ve Prodigy gibi pop müzik devleriyle birlikte çalan Hintli perküsyon ustası Trilok Gurtu, 16 Şubat’ta Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda sahne alacak. Gurtu’ya caz, klasik müzik ve Türk motiflerini ustalıkla harmanlayarak sıra dışı çalışmalara imza atan genç piyanist – besteci Tuluğ Tırpan eşlik edecek.
Bhangra elektronika’dan Afrika soul’una, Asya ve Hint funk’ından raga-pop’a kadar her türlü müzik akımını en incelikli şekilde işleyen ve yaptığı müzikle çığır açan Trilok Gurtu, “Asian Underground” akımının da babası olarak anılıyor.
Sanatçı, caz festivallerinin yanı sıra, dünyanın önemli ve popüler festivallerinin en aranan imsileri arasında yer alıyor. Don Cherry, John Mc Laughlin, Pat Metheny, Joe Zawinul, Jan Garbarek gibi cazın devleriyle sıkça turneye çıkan Gurtu, Bob Dylan, REM, Eric Clapton ve Prodigy gibi pop müzik devleri ve Cesara Evoria, Youssou N’Dour gibi dünya müziğinin ünlüleriyle de aynı sahneyi paylaştı.
Down Beat Dergisi müzik eleştirmenleri tarafından 5 kez “Yılın En İyi Perküsyon Sanatçısı” seçilen Trilok Gurtu’nun Hint köklerine sadık kalarak çağdaş bir anlayışla gerçekleştirdiği son albümü “Remembrance” dünya müziğinde bir başyapıt olarak nitelendiriliyor.
Trilok Gurtu, 16 Şubat akşamı, CRR Konser Salonu’nda, “Son zamanlarda dinlediğim en göze çarpan besteci-piyanistlerden. Müziği doğu veya batı ile ilgili değil çok daha yukarıdan yüce bir ruhla ilgili” diyerek bahsettiği Tuluğ Tırpan ile İstanbul’luları müzikal bir dünya turuna çıkaracak.
Biletler, CRR Konser Salonu Gişesi ve Biletix’te!

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (19. hafta):
MAKKA: Cinn-i Azap (2024) Gece Avı - Bloodline Killer (2024) Süper Ajan Bernard: Görev Mars - Bei Ken xiong 2: Jinpai tegong (2024) Süper Köpekler - The Barkers Pursuit of Adventure (2024) Görücü (2024) Çingene Kızı Zeugma (2024) Beyaz Eşya (2024) Kırmızı Pabuçlar - The Red Shoes: Next Step (2024) Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık - Kingdom of the Planet of the Apes (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024)
Arşivden Seçkiler:
Çizmeli Kedi - The True Story of Puss'N Boots (2009) Jungle Cruise (2021) Belalı Rehine - Life of Crime (2014) Küçük Şövalye Trenk - Der kleine Ritter Trenk – Trenk, The Little Knight (2016) Bir Kadının Zaferi - De Dirigent (2019) İnanılmaz Aile 2 - Incredibles 2 (2018)

Leave a comment