“TRANSFORMERS : YENİLENLERİN İNTİKAMI” Türkiye sinemalarında gösterilmeye başlandığı 24 Haziran Çarşamba günü 23 bin 425 kişi tarafından izlendi.
İlk “Transformers” filmi dünya sinemalarında 708 milyon dolar hasılat elde etmişti.
Üçüncü “Transformers” filminin de 2011’de sinemaseverlere sunulması bekleniyor.


“TRANSFORMERS : YENİLENLERİN  İNTİKAMI”NIN KONUSU:

“Transformers: Yenilenlerin İntikamı’nda, genç Sam Witwicky’nin (Shia LaBeouf) ve Autobot’ların insan ırkını işgalci Decepticon’lardan kurtarmasından iki yıl sonrasına geliyoruz. Sam hayatının en büyük adımını atıp evden ayrılarak üniversiteye gitmek üzeredir. Gösterdiği büyük kahramanlığa rağmen, Mission City savaşı ancak komplo teorisyenlerinin inandığı bir şehir efsanesine dönüşmüştür.  Sam, üniversiteye gitmek, kız arkadaşı Mikaela’nın (Megan Fox) yanından ayrılmak ve anne-babasından (Kevin Dunn ve Julie White) ilk kez ayrı kalmak gibi günlük endişeler yaşayan sıradan bir gençtir. Tabii ki bir de bu ayrılığı en yeni dostu ve koruyucu robotu Bumblebee’ye açıklaması da fazladan sıkıntılara yol açar.

Evden ayrılmak, Autobot’ların çok iyi anladığı bir durumdur. Allspark’ın yok edilmesiyle, Transformer’ların ana gezegeni Cybertron artık barınılamaz hale gelmiştir ve Autubotlar, NEST adında çok gizli bir ekibin üyesi olarak orduyla birlikte dünyada çalışmaya devam eder. Saha komutanı Binbaşı Lennox (Josh Duhamel) ve Hava Kuvvetleri Başçavuşu Epps (Tyrese Gibson) gibi üyelere sahip NEST, dünya üzerinde Decepticon’lardan geriye kalanları avlamaktadır. Autobotlar, insanlar arasında yeni bir hayat kurmaya çalışırken, herkes tarafından sıcak karşılanmadıklarını fark ederler.

Ulusal Güvenlik Danışmanı Theodore Galloway (John Benjamin Hickey) tüm Transformer’ların dünyadan gönderilmesi gerektiği düşüncesiyle NEST’i ortadan kaldırmaya çalışır çünkü Autobotların varlığının insan ırkını tehdit edebileceğini düşünmektedir. Autobot’ların lideri Optimus Prime, dünya hükümetlerinin istemesi durumunda dünyayı terk etmeyi kabul eder… ancak Galloway’i Autubotların dünyayı savunmasız bırakmaları durumunda neler olabileceği konusunda uyarır.

Sam’in yeni okulunda hayatı güzel bir seyre girmek üzereyken ve yeni fakat biraz baskıcı oda arkadaşı Leo’ya (Ramon Rodriguez) ile aynı derecede baskıcı fakat daha çekici Alice’e (Isabel Lucas)uyum sağlamaya başladığı sırada, Sam’in dikkati birden kafasında şimşek gibi beliren hayaller yüzünden dağılır. Decepticonlar Sam’in bilmediği bir şeyi öğrenir; Sam iyi ile kötü arasındaki savaşın sonucunu değiştirebilecek olan anahtarı elinde tutmaktadır.

Normal bir hayat beklemeye alınır. Autobotlar ve NEST askerlerinin ve sonradan dost olan bir düşmanın yardımıyla (John Torturro, eski bir Sektör 7 ajanı olan Simmons rolünde) Sam ve Mikaela, Transformer’ların dünya üzerindeki varlığının gizli tarihini gün ışığına çıkarmaya girişir. Dünyayı kurtarmak için neler feda ettiklerini ve… Fallen adında eski bir Decepticonun intikam için ettiği yemini öğrenirler.

DreamWorks Pictures ve Paramount Pictures, Hasbro işbirliğiyle sunar, bir Bonaventura Pictures Prodüksiyonu Bir Tom DeSanto/Don Murphy Prodüksiyonu Bir Michael Bay Filmi “Transformers: Yenilenlerin İntikamı” başrollerde Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson ve John Turturro. Filmin yönetmeni Michael Bay ve senaryosu Ehren Kruger & Roberto Orci & Alex Kurtzman’a ait.  Hasbro’nun Transformers™ oyuncaklarına dayanmaktadır. Filmin yapımcıları Don Murphy & Tom DeSanto, Lorenzo di Bonaventura ve Ian Bryce. Sorumlu yapımcılar Steven Spielberg, Michael Bay, Brian Goldner ve Mark Vahradian.  Görüntü Yönetmeni Nigel Phelps.  Filmin kurgucusu Roger Barton, Paul Rubell, A.C.E., Joel Negron ve Thomas Muldoon.  Kostüm tasarımcısı Deborah L. Scott.  Müzik, Linkin Park işbirliğiyle Steve Jablonsky’e ait. Görsel efektler ve animasyonlar Industrial Light & Magic’e ait.
www.transformersfilmi.com.tr
www.transformersfilmi.com
http://www.transformersmovie.com/
http://film1.nl/transformers2/
www.gijoefilmi.com

Transformers: Yenilenlerin İntikamı’nın Türkçe seslendirme kadrosu

Tüm dünya sinemalarıyla birlikte ülkemizde de 24 Haziran Çarşamba günü gösterime giren “Transformers: Yenilenlerin İntikamı”nın (Transformers: Revenge of the Fallen) Türkçe dublajlı versiyonunda görev alan seslendirme sanatçıları

Seslendirme yönetmenliğini Ali Ekber Diribaş’ın yaptığı filmin iki baş karakteri Sam ile Mikaela’yı sırasıyla Arda Aydın ve Mehpare Özlük seslendirdiler. Optimus Prime’ın sesini Ayhan Kahya verirken Ajan Simmons’u Hakan Vanlı, Judy’i Gülen Karaman, Megatron’u Ali Gül seslendirdi.

Filmdeki karakterler ve seslendiren sanatçılar şöyle sıralanıyor:

Seslendirme Yönetmeni:        Ali Ekber Diribaş

Yardımcı Yönetmen:            Oğuz Özoğul

Çevirmen:                     Murat Karahan

Optimus Prime:                Ayhan Kahya

Sam:                          Arda Aydın

Mikaela:                      Mehpare Özlük

Ajan Simmons:                 Hakan Vanlı

Judy:                         Gülen Karaman

Ron:                          Ercan Demirel

Lennox:                       Ali Ekber Diribaş

Megatron:                     Ali Gül

The Fallen:                   Ender Yiğit

Jet Fire:                     Nüvit Candaner

Galloway:                     Murat Atıl

Alice:                        Aysun Topar

Colan:                        Boğaçhan Sözmen

Epps:                         Barış Özgenç

Skids – Twin 1                Murat Şenol

Mudflap – Twin 2              Uğur Taşdemir

Leo:                          Sercan Gidişoğlu

Sharsky:                      Harun Can

Fassbinder:                   Beyti Engin

Wheels:                       İlham Erdoğan

Arcee:                        Özlem Abacı

Soundwave:                    Faruk Akgören

Doktor:                       İsmail Yıldız

Graham:                       Rıza Karaağaçlı

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Yunus Emre: Aşkın Sesi (2014) Senin Hikayen (2013) Kayıp Kız - Gone Girl (2014) Eylül (2011) Ruhlar Evi - Ghost House (2017) Efsane - Legend (2015)

Leave a comment