Bir haftayı daha geride bıraktık. Bu zaman diliminde Türk ve Hollywood sinemasında hangi filmler izleyici tarafından tercih edilmiş sizler için araştırdık.

Geçtiğimiz hafta Amerika sinemalarının flaş filmleri “The Karate Kid” ve “The A-Team/A Takımı” filmleriydi. Bu haftanın flaş filmi ise birçoklarınızın 1995 ve 1999’da birincisi ve ikincisini izlediği yayınlandığı dönem gişede fırtınalar estiren “Toy Story” hikâyesinin devamı oldu. Pixar’ın ilk göz ağrısı Toy Story, üçüncü kez sinemalara teşrif etti. Eder etmez de zirveye oturdu. “Toy Story 3” bu hafta Amerikada en çok izlenen filmler listesinin ilk sırasına keyifle kuruldu. “Toy Story 3”, 110 milyon dolarlık hâsılatı ile hafta sonunun en çok izlenen filmi oldu. Filmin babalar gününe denk gelmesi de “Toy Story 3″ün zirve başarısını tetikledi. Filmin bu başarısı, haliyle vizyona giren diğer filmleri de etkiledi. “Toy Story 3” gibi bu hafta vizyona giren, başrollerinde Josh Brolin ve Megan Fox’un oynadığı çizgi roman uyarlaması “Jonah Hex” ise büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Son dönemde animasyon yapımların büyük ilgi gördüğü Hollywood’da Toy Stroy’nin kahramanı Barbie’nin Megan Fox’tan fazla ilgi görmesi de alay konusu oldu. Fox’un başrollerinde oynadığı Jonah Hex vizyona girdiği ilk hafta 5.04 milyon dolarlık hâsılatı çok komik bulundu. Film bu hâsılatı ile son zamanlardaki en kötü açılışı yaparak listenin ancak 7. sırasında kendine yer bulabildi.

1984’te ilk bölümünden sonra üç kez devamı çekilen “The Karate Kid” filmi 2010 versiyonu ile yeniden gündemde. Geçtiğimiz haftanın birincisi olan film, bu hafta bir basamak düşerek ikinci sırada yerini aldı. Toplamda yaptığı 107 milyon dolarlık hâsılatla göz doldurdu.. Detroitli bir çocuğun annesiyle Pekin’e taşınmasını ve kendini kanıtlaması için kung fu öğrenmesinin öyküsünü anlatıyor. Filmin başrolünde, Hollywood’un gişe kralı Will Smith’in 11 yaşındaki oğlu Jaden Smith ve Jackie Chan var.

Amerika’da en çok izlenen filmler listesinin üçüncü sırasında “The A-Team/A Takımı” bulunuyor. Filmin başrollerinde Liam Neeson, Bradley Cooper, Sharlto Copley, Quinton Jackson ve Jessica Biel var. Bu film 80’li yıllarda Türk televizyonlarında “A Takımı” adıyla gösterilen dizinin filmi olma özelliğini taşıyor. Hemen belirtelim film gişede beklentilerin altında kaldı. Bu hafta 14.4 milyon dolarlık bir hasılat elde eden “The A-Team/A Takımı” toplamda ise 50.4 milyon dolarlık bir hasılat elde etti.

Gelelim listenin dördüncü sırasına… Listenin dördüncü sırasında “Get Him to the Greek” var. Film bu hafta 6.1 milyon dolar gişe yaptı. Filmin toplamda elde ettiği gelir ise 47,8 milyon dolar.

Bu hafta listenin beşinci sırasında “Shrek Forever After/Şrek Sonzuza Dek Mutlu” var. Filmin gişesi oldukça iyi! Öyle ki, film toplamda 223 milyon dolarlık bir hâsılat elde ederek tüm dikkatleri üzerine topladı.Siz elektronikgazete.com okuyucuları için yaptığımız araştırmanın ilginç sonuçları işte böyle. Haftaya yeniden görüşmek üzere iyi seyirler.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
Şüphe - Tale 52 (2010) Orman Vatandır Çanakkale Ruhu (2022) Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı - The Secret Life of Pets (2016) Elm Sokağında Kabus - A Nightmare On Elm Street (2010) Öğle Güneşinde Yıldızlar - Stars at Noon (2022) Patlak Sokaklar: Gerzomat (2012)

Leave a comment