Toprak Altında – Buried
Bu hafta gösterime giren film sayısı tamı tamına altı. Yanlış okumadınız tam altı değişik tarzda film gösterime giriyor. Ama bu filmlerin içinde öyle bir film var ki tam 85 dakika sizi soluksuz bırakıyor ve hiç gözünüzü kırpmadan büyük bir heyecanla filmi takip ediyorsunuz.
Hangi film mi ?   Yönetmenliğini  Rodrigo Cortes’in yaptığı,  Ryan Reynolds, Robert Paterson, Jose Luis Garcia-Perez, Stephen Tobolowsky’in rol aldığı gerilim yüklü   “Toprak Altında” filminden bahsediyorum. Senaryosunu   Chris Sparling’in yazdığı bu enfes film sizleri de büyüleyecek. 
Film bir tabutta geçiyor ve yine tabutta bitiyor. Bunu okuyunca “bu film nasıl harika olur” dediğinizi duyar gibi oluyorum. Toprak Altında adlı filmde dünyanın en büyük ve gelişmiş ülkesi olduğunu söyleyen fırsatlar ülkesi olarak bilinen Amerika’nın kendi vatandaşını hiçbir getirisi olmadığı için nasıl açık bir şekilde göz göre, göre harcadığını, ölüme terk ettiğini büyük bir hırs ve sinirle izleyeceksiniz. Dünyanın en gelişmiş teknolojisine sahip Amerika Irak’ta esir alınan kendi vatandaşı kamyon şoförünü “seni kurtaracağız” sözleriyle kandırıp onu nasıl bir tabut içinde toprağın altında canlı, canlı ölüme terk ettiğini kendi gözlerinizle görün. Bence gösterime giren altı film içinde en güzel,en önemli film “Toprağın Altında” kaçırılmayacak bir film. Mutlaka izleyin derim.  Filmin konusu ise şöyle: Özet: Paul Conroy eski ahşap bir tabuta canlı canlı gömülmüş halde uyanır. Buraya onu kimin, neden koyduğunu bilemese de, kurtulmasına yardım edebilecek tek şey elindeki cep telefonudur. Zamana karşı verdiği bu savaşta en büyük düşmanları telefonun iyi çekmemesi, şarjının az kalması ve havasızlıktır. Buradan kurtulması için sadece 90 dakikası vardır.
Sadık Özcan
Sinemagraf Programı Yapımcısı

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Senkronik - Synchronic (2022) Şeflerin Şefi (2021) Cinayet-i Aşk (2017) DELİ KAZIM (2022) Katili Yakalamak - To Catch a Killer (2023) Papatya (2017)

Leave a comment