ADANALI BİR YÖNETMEN, ADANA’DA ÇEKİLEN BİR FİLM
“TOPRAĞA UZANAN ELLER” DÜNYAYA AÇILIYOR

Ana teması çocuk işçiler olan “Toprağa Uzanan Eller”in oyuncu kadrosunda, gerçek tarım işçileri olan çocuk oyuncular Ali Bilen,  Zeliha Bilen kardeşler ve Melih Selçuk, Nail Kırmızıgül, Demet İyigün, Medya İzgi, Şefik Onatoğlu ve Şerif Sezer, Turgay Tanülkü, Hüseyin Akşen, Halil Kumova gibi deneyimli oyuncular yer alıyor. Filmin yapımcı ve yönetmen koltuğunda ise Ömer Can oturuyor.

Senaryosunu Eda Tezcan ve Ramazan Dermirli’nin kaleme aldığı, görüntü yönetmenliğini Engin Özkaya’nın gerçekleştirdiği ve müziklerini Engin Bayrak’ın yaptığı “Toprağa Uzanan Eller” sert gerçeklik ile fantastik dünyayı, kahramanının masal anlatım yöntemiyle harmanlıyor ve özlemini duyduğumuz masallara yeni bir örnek oluşturuyor.  

İngilizce adı “King Of The Cotton” olan “Toprağa Uzanan Eller”, Pinema Film tarafından dağıtımı gerçekleştirilerek Ekim 2013’de sinemaseverlerle buluşacak.

Filmin Festival Yolculuğu

“Toprağa Uzanan Eller” ilk festival yolculuğuna 23.02.2013’de Londra’da 18. Londra Türk Filmleri Festivali’nde başladı. Türkiye prömiyerini 32. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde yapan film, uluslararası prömiyerini 15/23 Haziran tarihleri arasında 16. Uluslararası Shanghai Film Festivali, Uluslararası Panaroma Bölümü’nde yapacak. Haziran ayında 8. Sinemardin Uluslararası Film Festivali’nde yer alacak “Toprağa Uzanan Eller”, bu yıl Portekiz’de 29.su düzenlenen Festroia Film Festivali’nde en iyi film ödülü için yarışacak. Uluslararası film festivallerinin yoğun ilgi gösterdiği film İngiltere, İtalya, Belçika, Hollanda, Almanya, Portekiz, Polonya, Pakistan, Çin, Malezya ve Hindistan gibi ülkelerden davet almış olup, yolculuğuna devam edecektir.

Filmin Konusu

Sekiz yaşındaki Toprak, Çukurova’ya mevsimlik işçi olarak giden bir ailenin çocuğudur. Kendisinden büyük olan kız kardeşi Zehra henüz 15 yaşındayken kendinden yaşça büyük bir adamla sözlendirilirken, küçük kız kardeşi Zeliha küçük yaşta geçirdiği çocuk felci hastalığı nedeniyle gözlerini kaybetmiştir. Zeliha, daha önce hiç gelmediği Çukurova’ya kendisine bakan babaannesinin ölümü nedeniyle ilk kez gidecektir. Yaşından olgun davranan Toprak ise son derece zorlu şartlar altında geçen bu çalışma sürecini, kardeşi Zeliha için büyüleyici bir masal tasviriyle anlatmaya başlar. Henüz gitmedikleri Çukurova, Zeliha’nın gözünde bir masal diyarından farksızdır artık. Zamanla Toprak da bu masalsı gerçekliğin cazibesine kapılmaya başlar.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Frantz (2016) Düzenbazlar - The Hustle (2019) Kral Lear - King Lear (2023) Suç Takımı - Den of Thieves (2018) Jumanji: Yeni Seviye - Jumanji: The Next Level (2019) Suç Unsuru - The Element of Crime (2019)

Leave a comment