TOLGAHAN ÇOĞULU ve SİNAN AYYILDIZ,
KLASİK TÜRK MÜZİĞİNİ
MODERN TINILARLA YORUMLUYOR

Ayarlanabilir mikrotonal gitarın mucidi, müzisyen, besteci ve akademisyen Tolgahan Çoğulu ile çift saplı bağlama icracısı Sinan Ayyıldız, 19 Ekim Cumartesi akşamı Arter’in Sevgi Gönül Oditoryumu’nda gerçekleşecek konserlerinde klasik Türk müziğini modern tınılarla yorumlayacaklar.

Tolgahan Çoğulu, yüksek lisans ve doktorasını İstanbul Teknik Üniversitesi Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’nde (MİAM) tamamladı. Çoğulu, 2008 yılında Türk müziğini klasik gitarın özünden kopmadan icra edebilmek adına tasarladığı “ayarlanabilir mikrotonal gitar” ile Georgia Tech Üniversitesi’nin düzenlediği 2014 Margaret Guthman Müzik Enstrümanları Yarışması’nda birincilik ödülüyle onurlandırıldı.

Mikrotonal gitar müziği üzerine pek çok ülkede konser ve seminerler veren sanatçı, halen İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı ve Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’nde klasik ve mikrotonal gitar üzerine eğitim veriyor.

Tolgahan Çoğulu ve Sinan Ayyıldız, Arter’in tüm sanat disiplinlerinden yenilikçi örneklerin ve nitelikli yorumların yer aldığı Etkinlik Programı kapsamında bir konser verecekler. Konser, halk müziğinin kendi içindeki çok seslilikten yararlanılmasında önemli bir rol oynayan müzisyen, besteci ve akademisyen Sinan Ayyıldız’ın bağlama tekniği ile Tolgahan Çoğulu’nun mikrotonal gitarının tınılarını dinleyicilere ulaştıracak. Teknik yetkinliği ön plana çıkaran bir performans sunan konser aynı zamanda, köklü bir müzikal geçmişi de yoruma açacak.

19 Ekim 2019 Cumartesi akşamı saat 21.00’de Arter’in performans salonlarından Sevgi Gönül Oditoryumu’nda gerçekleşecek konserin biletleri Arter’den temin edilebilir ve telefonla rezervasyon yapılabilir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Siyahlı Kadın - The Woman in Black (2012) Aşkım - Cheri (2009) Şans Ayağıma Geldi - The Cobbler (2015) Babasının Kızı - Isan Tyttö – Daddy’s Girl (2018) Hayaller Ülkesi: Gamonya (2020) Öğle Güneşinde Yıldızlar - Stars at Noon (2022)