11.si düzenlenen Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali Kristal Çınar Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bu yıl uluslararası festival düzeyine geçiş yapan 11.Uluslararası bilecik Tiyatro Festivali İstanbul Lazzoni Hotel’de gerçekleştirilen Kristal Çınar Ödül Töreni ile başladı. Görkemli ödül törenine siyaset ve sanat dünyasından önemli isimler katıldı. Sunuculuğunu başarılı sunucu Ece Erken’in yaptığı törene Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Bilecik Valisi Süleyman Elban, olmak üzere çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, “Bilecik Belediyesi tarafından 10 yıldır düzenlenen ve bu yıl 11.sigerçekleşen uluslararası boyutta düzenlenecek olan tiyatro festivalimizin bütün sanat severler için kültür ve sanat dünyamız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Büyük bir medeniyetin doğuşuna şahitlik eden irfan şehri ‘Bilecik’imizde böyle büyük çaplı bir kültür ve sanat faaliyetinin yapılması gerçekten takdire şayandır” dedi.

RASİM ÖZTEKİN’E KARİYERİNİN İLK ONUR ÖDÜLÜ
Törende tiyatronun çınarı Rasim Öztekin’e Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından Kristal Çınar Onur Ödülü verildi. Ödülünü alan usta oyuncu “Aldığım ilk onur ödülü olduğu için Bilecik Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi. Diğer Kristal Çınar Ödülleri ise tiyatronun usta ismi Ortans Kıvanç’a Bilecik Valisi Süleyman Elban verirken Azerbeycanın usta tiyatrocusu İltiqam Soltan’a ise ödülünü Bilecik Milletvekili Halil Erdemir teslim etti.  Törene katılan diğer sanatçılar ise Merve Sevi, Nedim Saban,  Kemal Kuruçay Suna Keskin Cengiz Küçükayvaz Ferdi Atuner   törene renk kattı.

KRİSTAL ÇINAR ÖZEL ÖDÜLÜ BAKAN AVCI’YA
Bu yıl 11. düzenlenen ve adeta tiyatronun kalbinin attığı festival kapsamında düzenlenen törende Kristal Çınar Özel Ödülü Başkan Selim Yağcı tarafından Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’ya verdi.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Son Şans - Southpaw (2015) Bizim Köyün Şarkısı (2018) Özgürlük Dansı - Jimmy’s Hall (2014) Senin Hikayen (2013) Stajyer - The Intern (2015) Babamın Kanatları (2016)

Leave a comment