TİYATROKARE 31.YILINDA 3 FARKLI OYUNLA TURNEDE…
2023’de 31.Yılını kutlayan ve kurulduğu günden bu yana, İstanbul’un yanı sıra Türkiye’nin farklı kentlerinde perde açmayı ilke edinen Tiyatrokare, repertuarındaki üç farklı oyunla tiyatro severlerin karşısında. Ahududu, Ağaçlar Ayakta Ölür, Şen Makas adlı oyunlarıyla izleyicilerle buluşmaya devam ediyor.

AĞAÇLAR AYAKTA ÖLÜR
İspanyol yazar, şair Alejandro Casona’nın dünya klasikleri arasında yer alan duygusal komedisi “Ağaçlar Ayakta Ölür” Nedim Saban dilimize kazandırdı ve yönetti.
Oynadığı oyunlarla nice ödül kazanan ve 11 yıl aradan sonra ‘Ağaçlar Ayakta Ölür’ ile tiyatroya dönen Nevra Serezli, oyunda yüreği torun özlemiyle dolu büyükanne rolünü üstleniyor. Ağaçlar Ayakta Ölür’de diğer başrolü usta sanatçı Nuri Gökaşan, bir davranışı nedeniyle vicdan azabı yaşayan ve hatasını düzeltmek için yaratıcı bir adım atan bir büyükbabayı oynuyor.
Nevra Serezli,Nuri Gökaşan /Gökhan Mete, Önder Atakanlı, Meral Asiltürk, Meltem Özlevent, Hakan Dönertaşlı’nın oynadığı oyunun sahne tasarımını Cihan Aşar, Kostüm tasarımını Sadık Kızılağaç, Işık tasarımını İsmail Sağır yaptığı 11 Ödüllü AĞAÇLAR AYAKTA ÖLÜR oyunu :
9 Ocak Tekirdağ, 12 Ocak Trump Kültür Merkezi, 15 Ocak Fişekhane 16 Ocak Trump Kültür Merkezi, 29 Ocak Trump Kültür Merkezi, 1 Şubat Bursa Tayyare Kültür Merkezi, 4 Şubat Beylikdüzü, 10 Şubat Hatay, 11 Şubat İskenderun, 12 Şubat Mersin, 13 Şubat Adana, 15 Şubat Ankara MEB Şura, 16 Şubat Ankara MEB Şura’da seyirclerle buluşacak.

ŞEN MAKAS
Amerikan Tiyatro tarihinin en uzun süreli oynanan oyunu olarak Guiness Rekorlar Kitabına geçen interaktif komedi oyunumuz “ŞEN MAKAS”, sahnelendiği ilk günden bu yana gişe rekorları kırıyor. Amerikan Tiyatro Tarihi’nin en uzun süreli oynanan oyunu olarak Guinness Rekorlar kitabına girmeyi başaran ‘ŞEN MAKAS”, Boston’da 1979 yılından bu yana aralıksız seyirciyle buluşuyor.

‘Charlie Chaplin Komedi Ödülü’ sahibi olan oyunda, seyirciler de oyuna dahil oluyor ve bir kuaför salonundaki katili, oyunculara sorular yönelterek belirliyor. Oyunun finali her defasında seyircinin isteğine göre değişiyor. Seyirci bazen oynuyor, bazen sorgu yaparak, bazen oy vererek katılıyor ama hep katıla katıla gülüyor.

Bu interaktif komedide Melek Baykal, şen bir dul kadını oynuyor. Seyirci Melek Baykal’ın yanı sıra, Fatıh Gülnar, Müge Kement, Cem Güler’i sorgulayarak suçluyu bulmaya çalışıyor. Ünlü sunucu JessMolho’dan da yardım alarak çözülen cinayetin komiseri ise Özgür Yetkinoğlu.

Paul Portner’in yazdığı, Nedim Saban’ın yönettiği komedinin yardımcı yönetmeni Ebru Saçar Aktaş. Dekor Anıl Ateş Işık, Kostüm Günnur Çaras, Işık Mustafa Bal, Müzik Çağatay Kerhibar ve Bülent Güven’ e ait.

Cep telefonlarının açık kaldığı ‘Şen Makas’ oyununun finalinde internet üzerinden oylama yapılacak ve seyircinin verdiği karara göre oyunun finali oynanıyor.

ŞEN MAKAS oyunu; 16 Ocak Mersin, 17 Ocak İskenderun,18 Ocak Hatay, 19 Ocak Adana, 20 Ocak Ankara, Yenimahalle, 21 Ocak Bolu, 22 Ocak Trump, 26 Ocak Denizli, 27 Ocak Marmaris, 28 Ocak Fethiye, 29 Ocak Antalya, 30 Ocak Isparta, 2 Şubat Bursa Baob Kültür Merkezi, 3 Şubat Balıkesir, 4 Şubat İzmir Bostanlı, 5 Şubat İzmir AKM, 6 Şubat İzmir Narlıdere, 8 Şubat Çanakkale İÇDAŞ Kongre Merkezi, 9 Şubat Edirne,19 Şubat Trump Kültür Merkezi, 25 Şubat Beylikdüzü’nde seyirci karşısında olacak.

AHUDUDU
Amerikalı yazar Joseph Kesselring’in ‘Arsenicand Old Lace’ adlı oyununun bir uyarlaması ‘Ahududu’… Dünya Savaşı’nın acılarının yaşandığı 1940’lı yıllarda
yazılmış, döneminde büyük ilgi görmüş, sinemaya da aktarılmış bu oyunu Nedim Saban uyarladı ve yönetti.
Dekor Tasarımını Barış Dinçel, Kostüm tasarımını Günnur Çaras, Işık tasarımını Yüksel Aymaz, Koreografisini Murat Turhan tarafından yapılan oyunda; Suna Keskin, Melek Baykal, Nedim Saban, Bülent Seyran, Cem Güler, Birol Engeler, Murat Turhan, Özgür Yetkinoğlu, Müge Kement rol alıyorlar.

Eski bir konakta yaşlı iki kardeş ve yeğenleri odalarını kiraya vererek yaşamaktadırlar. Sevimli, yaşlı kızlar Mürşide ve Müşfike odalarını kiralamak üzere gelen kimsesizleri yaptıkları ahududu likörüyle zehirleyerek ‘huzura kavuşturmakta’dırlar. Kendisini hâlâ savaşta bir subay sanan yeğenleri ise onları bodrumda kazdığı siperlere gömmektedir. Tek sorun bu yeğenin sık sık çaldığı trompetten şikâyet eden komşulardır. Bu düzen böyle sürüp giderken bir gün evleneceğini bildiren gazeteci diğer yeğen ile yirmi yıldır polisten kaçan, son çare olarak yüzüne estetik yaptıran kardeşiyle onun ameliyatını başaramayan Dr. Frankenştayn konağa gelir. İşler sarpa sarmıştır…


AHUDUDU oyunu; 15 Ocak Trump, 12 Şubat Trump, 17 Şubat Ankara MEB Şura, 7 Şubat İzmir Konak AKM, 18 Şubat Bolu, 28 Şubat Fişekhane’de seyircilerle buluşacak.
Yıllardır oynanan oyunları tüm Türkiye’de sahnelemenin yanısıra, Nedim Saban’ın aynı adla tiyatroya uyarladığı ve yöneteceği Ayşe Kulin’in “Veda” adlı romanın çalışmalarına başladı. Cumhuriyet’in 100. Yılında Armağan olarak hazırlanan “Veda” Nisan 2023’de…
Tiyatrokare’nin ayrıntılı oyun programı www. tiyatrokare.com.tr sitesinde ve sosyal medya hesaplarında yer alıyor. Biletler gişeler, Biletix’te ve www.biletinial.com‘da satışa sunulmuştur. Whatsapp bilgi: 05548834986

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Cenaze İşleri (2017) Kod Adı: Londra - London Has Fallen (2016) Kapital - Capital – Le Capital (2014) Sesinde Aşk Var (2019) Kahraman Ördek - Quackerz (2016) Gökten Bir Uydu Düştü - Le Skylab (2012)