Verdiği eğitimlerle oyuncusunu, yazarını, yönetmenini yetiştiren yeni bir tiyatro ekolü oluşturmak hedefiyle hayata geçirilen Tiyatro Tatavla; sezonun son konservatuvara hazırlık sınıfını açıyor! Eraslan Sağlam, Arda Alpkıray, Özge O’Neill Sarımola, Nurdan Kalınağa, Semra Kap ve Aslı Tohumcu’nun eğitim verdiği Tiyatro Tatavla’da; konservatuvara
hazırlık kursuna ek olarak temel ve ileri oyunculuk, diksiyon, çocuk drama ve yazarlık atölyelerinin başvuruları da 27 Nisan 2014, Pazar gününe kadar devam ediyor.

Sezonun son konservatuvara hazırlık sınıfını açan Tiyatro Tatavla’da; sınav bitimine kadar başka bir sınıf açılmayacak. Bu zamana kadar tüm öğrencileri eksiksiz olarak konservatuvar sınavlarını kazanan Eraslan Sağlam yönetiminde verilecek eğitimlerde; adaylar hareket, nefes, ses, fonetik, artikülasyon, entonasyon, tiyatro tarihi, şan, genel kültür, role giriş dersleriyle birlikte sınavda oynayacakları eserlere hazırlanıyor. Diğer atölyeler gibi, en fazla 12 kişilik sınıflar halinde düzenlenen programa mülakatla öğrenci kabul ediliyor.

Kendi ekolünü oluşturmayı ve verdiği eğitimlerle ekolüne ait oyuncular yetiştirmeyi hedefleyen Tiyatro Tatavla’nın yaz dönemi eğitimlerinde ayrıca; oyunculukla ilk kez tanışacak kişiler için temel oyunculuk, bu tanışıklığı profesyonelleştirmek isteyenler için ileri oyunculuk, Aslı Tohumcu ile yazarlık, diksiyon ve çocuklarla yapılacak drama atölyeleri gerçekleşecek. Sağlam’ın yanı sıra Arda Alpkıray, Özge O’Neill Sarımola, Nurdan Kalınağa, Semra Kap ve Aslı Tohumcu tarafından verilecek tüm eğitimlere katılmak isteyenlerin de mülakata girmesi gerekiyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Bir Hurdacının Hayatı - An Episode in The Life of an Iron Picker – Epizoda U Zivotu Beraca Zeljeza (2013) Usta (2009) Ezan (2015) Masumlar - The Innocents (2022) Marslı - The Martian (2015) Ayrı Dünyalar - Between Two Worlds (2022)

Leave a comment