NATIONAL THEATRE LIVE İŞ BİRLİĞİYLE THE SEAGULL 19 OCAK’TA BAŞKA SİNEMA’DA!

Başka Sinema’nın National Theatre Live iş birliği ile organize ettiği “Tiyatro Başka Sinema’da!” etkinlikleri 19 Ocak Perşembe The Seagull ile devam ediyor!

 British Council’ın “Yaratıcı İşbirlikleri için Hibe” desteği ile İngiltere’nin en prestijli tiyatro oyunlarını beyaz perdede göstermeyi hedefleyen etkinliğin ilk ayağı olan ve Türkiye çapındaki seyircilerin büyük ilgi gösterdiği Prima Facie’nin ardından ocak ayında The Seagull 5 şehir, 6 lokasyonda izleyicilerle buluşacak. Game of Thrones dizisi ile tanıdığımız Emilia Clarke, Anton Çehov’un klasikleşmiş eseri Martı’nın Naya Reiss tarafından kendine özgü bir şekilde, 21. yüzyıla modernize edilmiş versiyonu ile, West End’de ilk kez sahne alıyor. Cyrano de Bergerac oyunu ile büyük övgü toplayan Jamie Lloyd tarafından yönetilecek oyun Londra’da canlı kaydı ile Başka Sinema’da olacak.

 Her ayın 4. Perşembesi olarak planan gösterimler, 23 Şubat’ta Mary Shelley’nin klasikleşmiş eserinin tiyatro uyarlamasında Benedict Cumberbatch’i izleyeceğimiz Frankenstein ve 23 Mart’ta edebiyat dünyasının önemli isimlerinden Arthur Miller’ın yazdığı The Crucible’ın West End prodüksiyonu ile devam edecek.

İstanbul Kadıköy Sineması, Nişantaşı City’s CineWam, Ankara Büyülü Fener Kızılay, İzmir Karaca Sineması, Bursa Bld. Nilüfer Konak Kültürevi ve Mersin Cinens (Saya Park)’ta gerçekleşecek gösterimlerin biletleri bugünden itibaren satışta olacak! Ayrıca Kadıköy Sineması’ndaki gösterimden sonra özel bir söyleşi de seyircileri bekliyor

Detaylı bilgiler için www.baskasinema.com ‘u ziyaret etmeyi, ya da Instagram, Twitter ve Facebook üzerinden Başka Sinema’nın sayfalarını takip etmeyi unutmayın.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Pazarları Hiç Sevmem (2012) Şans Tanrıçası - La Dea Fortuna (2022) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Mr. Banks - Saving Mr. Banks (2014) Sindirella - Cinderella (2015)