Bu şerbetin içimi çok sert!
Tiyatro Açıkça’nın bu sezon sahnelemeye başladığı Sertaç Ayvaz’ın yazıp yönettiği “DUT ŞERBETİ”, seyircisiyle buluştuğu ilk günden bu yana çarpıcı hikayesiyle izleyenleri etkiliyor. Suratına Tiyatro (in-yer-face) türündeki bu oyun, seyircisine farklı bir seyir tecrübesi yaşatıyor. Rengiyle, kokusuyla, kıvamıyla izleyenleri bambaşka bir dünyaya davet eden oyun, iki ailenin iç içe geçen, etkileyici ve yürek burkan hikayesini anlatıyor. Dut Şerbeti; şiddetin, sevgisizliğin, iletişimsizliğin ve geçmiş zamanın çorak topraklarını suluyor.
Sevgisini ve iyi niyetini korumaya çalışan, önce anne, sonra eş olan Nevin; bir triko atölyesinde çalışmaya başlar. Vicdanın ve şefkatin merkezinden çoktan savrulmuş olan Rıza; Nevin’in dünyasında yeni yaralar açmaya devam eder, yaşanacak yeni bir hayatı değiştirdiğini bilmeden.
İzleyici Görüşleri:
– “ Küçük bir mekanda zaman içinde yolculuk ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi.”
– “Oyun başlar başlamaz tadına baktığımız “Dut Şerbeti” tatlı olmasına rağmen, zaman içinde giderek buruklaşıyor.”
– “Oyunu izlerken günümüzün gerçekliğini yutmak zorlaşıyor.”
Kadıköy ÖyküSahne’de sahnelenen oyun, Kadıköy ÖyküSahne’nin alternatif salonu Hemzemin’de izlenebilir.
Yazan- Yöneten: Sertaç Ayvaz
Oynayanlar: Başak Işık, Umutay Sarıgül, Tuğkan Arıcı, Aysu Sevim, Özlem Kavlak Çelik, Ali Utku Yediok
Işık: Ersin Kızılkaya
Teknik Ekip: Volkan Şentürk, Burak Çelebi, Ece Kahraman

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
Mitat (2023) Tabu - Towelhead (2009) Cennetten Kovulmak - Derbûyîna Ji Binuştê (2014) Zayıflığın Esareti - Abuse of Weakness (2014) Gassal (2015) Alis Harikalar Diyarında: Aynanın İçinden - Alice Through the Looking Glass (2016)

Leave a comment