TİTANLARIN ÖFKESİ
“WRATH OF THE TITANS”

30 Mart’ta Sinemalarda.

YARI TANRILAR PERSEUS

Zeus’un yarı tanrı oğlu Perseus, ölümcül Kraken’i ortadan kaldırmasıyla ün salmış çetin bir savaşçıdır. On yıl boyunca balıkçılık yaparak oğluyla birlikte sakin bir hayat süren Perseus, tanrı babası Zeus’un Hades ve Ares tarafından esir alınmasıyla kendini yeni bir maceranın içinde bulur. Hades ve Ares’in amacı Zeus’un babası canavar Titan Kronos’u serbest bırakmaktır. Perseus yanına Andromeda’yı ve Poseidon’un oğlu Agenor’u alarak Zeus’u kurtarmak ve insanlığın Kronos ile iblisler ordusuna karşı savaşını yönetmek üzere yola koyulur.

AGENOR
Poseidon’un yarı tanrı olan oğlu Agenor kurnaz bir hırsız ve isyankar bir genç adamdır. Perseus ile Kraliçe Andromeda’nın kendisini hapisten çıkarmasından sonra, onlarla birlikte Zeus’u serbest bırakmak ve insanlığı kurtarmak için Yeraltı’na doğru yola çıkar.

TANRILAR

ZEUS
Güçlü Zeus tanrıların ve insanların babasıdır. Yarı tanrı oğlu Perseus’ta tanık olduğu insanoğlunun sevme kapasitesi onun insanoğlunun geleceğine inanmasın sağlar ve Perseus’u Savaş Tanrısı diğer oğlu Ares’e tercih etmesine neden olur. Ama tanrıların gücü azalmaktadır. Ayrıca, Ares, amcası Hades ile birlikte dehşet verici Titan Kronos’u serbest bırakmak üzere komplo kurmuştur. Uzun zaman önce, tanrı kardeşler Zeus, Hades ve Poseidon babalarına karşı ayaklanmış ve onu Yeraltı’nın derinliklerindeki Tartarus’a hapsetmişlerdir. Ancak bu canavar Titan serbest kalırsa, insanlığın geleceğini tek bir darbeyle yerle bir edebilir.

HADES
Yeraltı’nın tanrısı Hades herhangi türde bir gücü elinde tutmak için tek yolun, ki onun için bu ölümsüzlük anlamına gelmektedir, Yeraltı’nda Tartarus’ta hapis tuttuğu babası Kronos’un ebedi yıkıcı gücünü serbest bırakmak olduğuna inanır. Yıllardır gücünün gitgide azalmasından mutsuz olan Hades, Savaş Tanrısı Ares’le, Zeus’u yakalayıp onun gücünü canavar Titan Kronos’a geçirmek üzere gizlice ittifak yapar.

POSEIDON
Denizler tanrısı Poseidon, Zeus’un esir alındığını ve insanlığın geleceği için Perseus’un bizzat mücadele etmesi gerektiğini söylemek üzere onu bulduğunda zayıf düşmüştür. Kendi tanrı silahı olan Üçlü Çatalı Perseus’a vererek bunu yarı tanrı oğlu Agenor’a ulaştırmasını ve Zeus’u serbest bırakıp insanlığı kurtarma görevine onu da dahil etmesini ister.

ARES
Zeus ve Hera’nın oğlu Savaş Tanrısı Ares babasına ve insanlığa karşı duyduğu intikam güdüsüyle amcası Yeraltı tanrısı Hades’le dedesi yaşlı Titan Kronos’u serbest bırakmak üzere anlaşma yapar. Ares, Hades’le birlikte, Zeus’u yakalayıp esir alarak tanrıları devirmek ve insanlığı kaosa boğmak üzere komplo kurar. Ama önce yarı tanrı kardeşi Perseus’u alt etmek zorundadır.

KRONOS
Yeryüzü’nün yaratıcısı, kaosun kurucusu Kronos uzun süre önce oğulları Zeus, Hades ve Poseidon tarafından sonsuza dek hapsedilmiştir. Şimdi ise, Hades ile Savaş Tanrısı Ares’i kendisini serbest bırakmaları ve yarattığı dünyayı yok etmeleri için kandırır.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Elveda - The Farewell (2020) Kaçış Planı - Escape Plan (2014) Florence - Florence Foster Jenkins (2016) Ali’nin Sekiz Günü (2009) Sarıkamış Çocukları (2017) Sibel (2019)

Leave a comment