USTA TİYATROCU
TİLBE SARAN,İLK KEZ YÖNETMEN KOLTUĞUNDA!

Ödüllü tiyatro oyuncusu Tilbe Saran; AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu’nun yeni oyunu “Düğün”de ilk kez yönetmen koltuğuna oturdu! Tilbe Saran’ın aynı zamanda başrollerini paylaştığı oyun; kadınların hem mağdur, hem de fail oldukları ataerkil sistemi ve içselleştirilerek sürekli yeniden üretilen şiddeti tiyatro sahnesine taşıyor.

Tilbe Saran; Kenter Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tiyatroları gibi tiyatrolarda rol aldıktan sonra, 1995 – 1996 sezonunda Cüneyt Türel, Işıl Kasapoğlu, Duygu Sağıroğlu ve Zeynep Avcı ile birlikte 10 yıl sürecek Aksanat Prodüksiyon tiyatrosunu kurdu. Daha sonra AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu’nun projelerinde rol alan Saran; halen Kadir Has Üniversitesi Tiyatro bölümünde eğitmenlik yapıyor.

5 Nisan 2011 de perdelerini açan “Düğün”; tiyatro oyunculuğu alanında pek çok ödüle sahip olan Tilbe Saran’ın ilk yönetmenlik deneyimi. Ödüllü oyun yazarı Ayşe Bayramoğlu’nun kaleme aldığı “Düğün”; toplumda “kadın” olmanın çeşitli sıkıntılarını yaşamış, farklı köken ve yaşlardan dört kadının, Tilbe Saran, Ayşe Bayramoğlu, Evren Ercan ve Eda Çatalçam’ın bir araya gelerek ortak dertlerine dair bir farkındalık yaratma çabasından doğdu. AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahneye konan oyunda; Türkiye’nin en önemli kadın oyuncularından Güler Ökten, Zerrin Sümer, Tilbe Saran ve Şebnem Sönmez ile genç oyuncular Eda Çatalçam, Evren Ercan, Serpil Göral ve Maria Akgüllü rol alıyor. Oyunculardan teknik ekibe herkesin metne farklı katkılarda bulunduğu “Düğün”ün tüm kadrosu kadınlardan oluşuyor.

Ataerkil sistemde var olmaya çalışan kadınların, şiddetin uygulayıcısı haline gelerek içselleştirilen ve dile yerleşen şiddeti yeniden üretmelerini konu alan “Düğün”; aile yadigârı bir köşkün mutfağında bir düğün hazırlığı ile açılıyor. Gelin, gelinin annesi, anneannesi, en yakın arkadaşı, damadın annesi, damadın ablası, evin emektar yardımcısı ve düğün için ayarlanmış bir yardımcı kızın bulunduğu mutfak; oyun ilerledikçe her iki ailenin de sırlarının duyulmaya başlandığı, yıllardır görülmemiş hesapların açıldığı bir mekâna dönüşür. Birbirlerinden hiçbir farkları olmadığını anlayan sekiz kadın; bir sebeple “mağdur”, bir başka sebeple “fail”, ama aslında eril dünyada birer “kurban” olduklarını görürler.

Nisan ayı boyunca sahnelenmeye devam edecek “Düğün”ün biletleri, Biletix’ten ve oyunun sahneleneceği salonların gişelerinden temin edilebilir.

“DÜĞÜN”

Nisan Ayı Oyun Programı

PRÖMİYER
5 Nisan 2011 Salı            20:30
Kozyatağı Kültür Merkezi

9 Nisan 2011 Cumartesi        20:30
Kenter Tiyatrosu

10 Nisan 2011 Pazar                15:00
Kenter Tiyatrosu

18 Nisan 2011 Pazartesi        20:00
İzmit Süleyman Demirel Kültür Merkezi

20 Nisan 2011 Çarşamba        20:30
Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi

26 Nisan 2011 Salı                20:30
Kadıköy Halk Eğitim Merkezi

27 Nisan 2011 Çarşamba        20:30
Kenter Tiyatrosu

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (19. hafta):
MAKKA: Cinn-i Azap (2024) Gece Avı - Bloodline Killer (2024) Süper Ajan Bernard: Görev Mars - Bei Ken xiong 2: Jinpai tegong (2024) Süper Köpekler - The Barkers Pursuit of Adventure (2024) Görücü (2024) Çingene Kızı Zeugma (2024) Beyaz Eşya (2024) Kırmızı Pabuçlar - The Red Shoes: Next Step (2024) Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık - Kingdom of the Planet of the Apes (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024)
Arşivden Seçkiler:
 X-Men Başlangıç: Wolverine - X-Men Origins: Wolverine (2009) Süperstar: Hayallerinin Peşinden Koş - Secret Superstar (2017) Sevdam Gözlerinde Kaldı (2016) Küçük Kurtarıcılar - Der Kleine Medicus: Geheimnis Volle Mission Im Körper (2015) Zehir Zemberek (2022) Bir Gevrek Bir Boyoz İki de Kumru (2013)

Leave a comment