TİKAV’DAN
“11. YIL KUTLAMALARI” KAPSAMINDA
ANJELİKA AKBAR KONSER DİZİSİ!
“Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı (TİKAV) 11. Yıl Kutlamaları” kapsamında düzenlenen Anjelika Akbar “İçimdeki Türkiyem” konser dizisinin ilki, 22 Şubat 2010 Pazartesi akşamı Ankara’da gerçekleşecek! 5 ay boyunca her ay farklı bir ilde davetlilere sunulacak konserlere, Ankara’nın ardından İstanbul, Van, Elazığ ve Eskişehir ile devam edilecek.
1999 yılında Şafak Akın ve Hamdi Akın tarafından kurulan, üniversite öğrencilerinin kişisel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunarak gençleri geleceğin lideri olmaya hazırlayan TİKAV; Türkiye’de insan kaynakları kalitesini yükseltmeyi hedefliyor. TİKAV’ın, bu hedef doğrultusunda uyguladığı “Bireysel Gelişim Programı”, Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor. 4 yıllık eğitim programı ile üniversite öğrencilerine; kendine güvenen, donanımlı, hoşgörülü, sosyal sorumluluk bilinci gelişmiş, sürekli öğrenmeye ve gelişime açık, yeteneklerinin farkında ve yeteneklerini kullanabilen bireyler olarak fırsat eşitliği sunmaya çalışıyor.
İlk olarak Van ve Elazığ’daki üniversite öğrencilerine uygulamaya başladığı eğitimi, sonraki yıllarda Ankara ve Eskişehir’deki öğrencilere uygulayan TİKAV, 11. yılında ise; Malatya, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Gaziantep, Diyarbakır ve Erzurum’daki öğrencilere ulaşmayı hedefliyor.
Başkanlığı Şafak Akın tarafından yürütülen TİKAV Yönetim Kurulu’nda; Akfen Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, TAV Havalimanları Holding A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Uluslararası Gençlik Ödülü Derneği Başkanı ve TİKAV Genel Sekreteri Sultan Yılmaz, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi İpek Altınbaşak, Common Purpose Türkiye Direktörü Ayşegül Yücel Gürerk ve TİKAV Mezunu Avukat Gözde Avcı Özkan görev almakta.
Kuruluşunun 11. yılında TİKAV’a destek olan ödüllü besteci ve piyanist Anjelika Akbar, konserlerde; yaşadığı, hissettiği, etkilendiği Türkiye’yi besteleriyle anlattığı “İçimdeki Türkiyem” projesini; Ankara, İstanbul, Van, Elazığ ve Eskişehirli sanatseverlere sunuyor. Açılışlarını TİKAV öğrencilerinin yapacağı konserlerde; izleyicilere ayrıca öğrencilerin ünlü rap sanatçısı Ege Çubukçu ile gerçekleştirdikleri tanıtım klibi de gösterilecek. TİKAV’ın 11. Yıl Kutlamaları kapsamında sanatseverlerle buluşacak konserlerin ilki; 22 Şubat 2010 tarihinde Ankara’da!
TİKAV HAKKINDA
TİKAV; 15 Ocak 1999 tarihinde Şafak Akın ve eşi Hamdi Akın tarafından Ankara’da kuruldu.
Başkanlığı Şafak Akın tarafından yürütülen TİKAV Yönetim Kurulu’nda; Akfen Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, TAV Havalimanları Holding A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Uluslararası Gençlik Ödülü Derneği Başkanı ve TİKAV Genel Sekreteri Sultan Yılmaz, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi İpek Altınbaşak, Common Purpose Türkiye Direktörü Ayşegül Yücel Gürerk ve TİKAV Mezunu Avukat Gözde Avcı Özkan görev almakta.
Üniversite öğrencilerinin kişisel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunarak gençleri geleceğin lideri olmaya hazırlayan ve Türkiye’nin insan kaynakları kalitesini yükseltmeyi hedefleyen TİKAV, bu hedef doğrultusunda uyguladığı Bireysel Gelişim Programı ile Türkiye’de bir ilke imza attı.
Bireysel Gelişim Programının misyonu; Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde öğrenim görmekte olan üniversite öğrencilerine kendine güvenen, donanımlı, hoşgörülü, sosyal sorumluluk bilinci gelişmiş, sürekli öğrenmeye ve gelişime açık, yeteneklerinin farkında ve yeteneklerini kullanabilen bireyler olarak fırsat eşitliği sağlayıp, hayata atılmalarına katkıda bulunacak gelişim programları oluşturmak ve uygulamaktır.
Makina Mühendisliği Bölümünde veya İşletme Bölümünde okuyan bir üniversite öğrencisi, hangi üniversitede okursa okusun akranları ile benzer bir müfredatı takip ederek akademik hayatını sürdürür. Müfredatlar her ne kadar ortak olsa da, kişisel gelişim olanaklarını eşitlemek mümkün olmamaktadır. Öğrenciler bazen içinde bulundukları coğrafi koşullar; bazen maddi, bazen sosyal imkansızlıklar nedeniyle hayata hazırlanırken kişisel gelişim fırsatlarından yoksun kalmaktadır. Hayata atıldıklarında da ilk kapılarını çalan, yoksun kaldıkları yaşam becerileridir.
TİKAV’ın hedefi; üniversite öğrencilerine, onları geleceğin lideri olmaya hazırlayacak yaşam becerileri kazandırmaktır.
Bireysel Gelişim Programı, üniversite öğrencilerinin birinci sınıfta başlayıp dördüncü sınıfın sonuna kadar devam edecekleri; bu süre içinde çok sayıda seminer, eğitim, söyleşi, proje, staj ve gezi programlarına katılarak bilgi ve becerilerini zenginleştirecekleri bir faaliyetler bütünü olarak tanımlandı.
Bireysel Gelişim Programı ilk olarak 1999 yılında Elazığ Fırat Üniversitesi öğrencilerinin katılımına açıldı. Dört yıllık pilot uygulama süreci sonunda yaygınlaştırılmaya karar verilen programa, 2003 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinden öğrenciler de kabul edildi. 2006 yılında, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencilerinin de katılımı ile Bireysel Gelişim Programı daha geniş bir coğrafyada uygulanmaya başladı. TİKAV, 10. yılında, Bireysel Gelişim Programını, Malatya İnönü Üniversitesi, Şanlıurfa Harran Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Diyarbakır Dicle Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Elazığ Fırat Üniversitesi öğrencilerinin başvurularının değerlendirilmesine karar verilmiştir.
TİKAV ayrıca, 2001 yılında Uluslararası Gençlik Ödülü Programının (International Award for Young People) Bağımsız Operatörü olarak programı kendi bünyesindeki gençlere uygulama yetkisini aldı. 2003 yılında Uluslararası Gençlik Ödülü Programının tüm Türkiye’de uygulanmasını temin etmek üzere Ulusal Otorite olarak kurulan ve yetkilendirilen Gençlik Ödülü Derneğinin kuruluşuna öncülük etti.
TİKAV, uyguladığı programlar kapsamında gerçekleştirdiği projelerde UNFPA, UNICEF ve Avrupa Birliği Gençlik Programı fonlarından yararlandı. Çeşitli Birleşmiş Milletler Konferanslarında Türkiye delegasyonunda yer alan TİKAV aynı zamanda, Türkiye Personel Yönetimi Derneği ve Avrupa Vakıflar Merkezi (European Foundation Centre) üyesidir.