THE THING

Özet: Antartika… Muhteşem güzellikte eşi benzeri olmayan bir kıta… Burası aynı zamanda dünyadan soyutlanmış bir karakola da ev sahipliği yapmaktadır. Bir grup uluslararası bilim adamı, bilimsel araştırmalar yapmak üzere Antartika’ya gider. Bu görev, yaptıkları bir kazı sırasında bir uzaylıya rastlamalarıyla birlikte hayatta kalma mücadelesine döner. Kazara mahsur kalan bu koloniden kaçmayı başaran bu biçim değiştiren yaratığın kendini herhangi bir canlı varlığa dönüştürebilme yeteneği vardır. Sizin gibi, bizim gibi görünse de içinde yine insan dışı bir varlıktır. Bir gerilim filmi olan The Thing’de, teker teker başka bir gezegenin gizemiyle enfekte olan bir grup araştırmacı için paranoya salgın bir hastalığa dönüşür.

Paleontolog Kate Lloyd (Mary Elizabeth Winstead) bu ıssız bölgeye hayatının keşfi için gitmiştir. Buz içine gömülmüş bir uzay gemisine rastlayan Norveçli bir grup bilim adamına katılır ve yüzyıllar önceki çarpışmada öldüğü varsayılan bir organizma keşfeder. Ama bu organizma yüzyıllar süren uykusundan uyanmak üzeredir.

Basit bir deney, uzaylıyı donmuş hapishanesinden çıkarır ve Kate, bu yaratığın hepsini teker teker öldürmesini engellemek adına ekibin kılavuzu Carter’a (Joel Edgerton) katılmak zorunda kalır. Bu geniş ve devasa kıtada, dokunduğu herhangi bir şeyi taklit edebilen bir parazit hayatta kalıp büyümeye çalışırken, insanları birbirleriyle mücadele hâline sokacaktır.

The Thing, aynı ismi taşıyan ve bir John Carpenter klasiği olan 1982 yapımı filme giriş niteliği taşımaktadır. Matthijs van Heijningen tarafından yönetilen gerilim filminin yapımcılığını Stirke Entertainment’tan Marc Abraham ve Eric Newman (Ölülerin Şafağı) üstleniyor.

Tür: Gerilim
Yönetmen: Matthijs van Heijningen
Senaristler: Ronald D. Moore, Eric Heisserer
Yapımcılar: Marc Abraham, Eric Newman
Baş Yapımcılar: J. Miles Dale, David Foster, Lawrence Turman
Oyuncu Kadrosu: Mary Elizabeth Winstead, Joel Edgerton
Gösterim Tarihi: 14 Ekim 2011

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Gelecek - The Future (2011) Mutlu Son - Happy End (2017) Umay: Cesaretin Varsa İçeri Gir (2023) İntikam - The Salvation (2015) Alt Tarafı Dünyanın Sonu - It's only The End Of The World (2017) ADI AŞK (2018)

Leave a comment