THE FOUNDER

3 Mart 2017’de Pinemart dağıtımıyla vizyona girecek olan The Founder, Mc Donalds’ın gerçek hikayesini konu alıyor.
Dünyada fast-food kavramının doğmasına neden olan ve aslında sadece yemek sektöründe değil bir çok alanda değişime neden olan bu marka, 1954’ten günümüze kadar çıtayı sürekli yükselterek restoran zincirleri sırasının en başında yer alıyor.
Hikaye; Amerika’da yaşayan Ray Kroc (Michael Keaton) adlı girişimci ruhlu bir mikser satıcısının normalin üstünde sipariş alması ve buradaki potansiyeli fark etmesiyle başlıyor.
Kroc; Mc Donald kardeşlerin Kaliforniya’daki restoranına giderek ve keşif yapar. Buradaki yoğun talep karşısında büyük bir plan kurar ve bunu hayata geçirmek için aslında yapmayacağı şey yoktur.
Bu mücadelenin ve ticari yarışın sahibi ise sürprizlerle dolu olaylar karşısında soğukkanlı ve kurnaz kalan Kroc’tan başkası olmayacaktır.
Gerçek bir girişimcilik öyküsü olan ve sınırları zorlayan The Founder, ilgiyle izlenecek ve şaşırtıcı öyküsüyle merak uyandıracak yapımlar arasında.

SİNOPSİS: 1954 yılında ülke savaş sonrası yükselişe geçtiği sıralarda, Illinois’da 52 yaşındaki Ray Kroc milkshake yapmak için kullanılan Multimixer’ları satarak sürekli seyahat eder ve geçimini sağlamaya çalışır.
Ray; Kaliforniya, San Bernardino’daki bir arabaya servis yapan restoranın altı Multimixer siparişi verdiğini duyunca, bu durum dikkatini çeker. Bu yüzden, kendi isimlerini verdikleri popüler hamburger stand McDonald’s’ın meşhur olacağından emindir, böylece Dick ve Mac McDonald kardeşlerle tanışmak üzere Kaliforniya’ya gider.
Mc Donald kardeşler insanların çoğunlukla hamburger, patates ve alkolsüz içecekler aldıklarını fark ederek menülerini kısıtlar, böylece tasarruf edeceklerini düşünürler. Kardeşler, Ray’i ilk başta franchising vermek üzere işe alır. Ray 13 restorana sahip olduğunda gelirinin yeterli olmadığını fark eder ve liderlik tutkusu ile iki kardeşin kendisini yavaşlatmasını istemez. Finans uzmanı Harry ile tanışır, Harry ona işlerine bir emlakçı gözüyle bakmasını söyler. Böylece Ray arazileri için toprak satın alacak ve franchise’lar da buraları ondan kiralayacak böylece McDonald kardeşlerle bağını koparabilecektir.
Ray, Harry’nin bu zekice ve başarılı fikrini hayata geçirir, elde ettiği kârla McDonald kardeşleri geride bırakır. 1961’de Ray, kardeşlerin de McDonald’s’daki hisselerini satın alır. Şirketin sahibi, başkanı ve CEO’su olur. Onu zamanının efsanesi yapan fast-food imparatorluğunu kurar.

Yönetmen: John Lee Hancock
Oyuncular: Michael Keaton, Nick Offerman, John Carroll Lynch, Linda Cardellini
Türü: Biyografi, Tarih
Yapım Yılı: 2016
İthalat / Dağıtım: PinemArt
Süre: 115 dakika
Türü: Biyografi, Tarih
Gösterim Tarihi: 03 Mart 2017

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Turist - Force Majeure (2015) Kahraman Şövalye Justin - Justin and the Knights of Valour (2013) Bordo Bereliler Suriye (2017) Çarpık Evdeki Cesetler - Crooked House (2018) İntikam Oyunları (2023) Aşk Tarifi - The Hundred Foot Journey (2014)

Leave a comment