THE BYE BYE MAN

The Bye Bye Man adlı kötü bir ruh, masum kurbanlar seçerek onların hayatlarını kabusa çevirmektedir. Geçmişten gelen ve farklı yöntemlerle kurbanlarının intihar etmelerini sağlayarak bundan beslenen Bye Bye Man geri dönmüştür! Gerçek olaylardan esinlenilen filmde ise bu kez lanet; Elliot, Sasha ve John adlı üç arkadaşın peşindedir. Bu üç arkadaş; başlangıçta yeni taşındıkları evde yaşanan gizemli olayları hafife alırlar. Elliot evde yaptıkları partide tesadüfen bu ismin yazıldığı bir kağıt bulur ve bundan sonrasında artık kurtuluş kalmamıştır. Bye Bye Man onlara musallat olacak ve korku dolu anlar hızlıca bir kabusa dönüşecektir.

Bir virüs gibi yayılan bu kötülükten ancak onu zihinlerinden silerlerse kurtulacaklardır fakat bu pek de kolay değildir. Gördükleri halüsinasyonlarla birbirlerine zarar verecek noktaya gelen yakın arkadaşlar, Bye Bye Man’den kurtulmak için onun geçmişini araştırmaya ve bu lanete ait her anıyı ortadan kaldırmaya çalışırlar.

DEHŞET GERİ DÖNDÜ!
Filmin yönetmeni Stacy Title Bye Bye Man için: “O gücünü insanların saplantıya olan eğiliminden almaktadır. “Düşünmeden edemiyorsun. Ve düşünmeye devam ettikçe, sana orada olmayan şeyler gösteriyor, ya da olan şeyleri gizliyor. “diyor. “Yani üzerinizde bir güce sahip… Size bir şeyler yaptırabiliyor, kendinize zarar vermek gibi mesela, diye özetliyor. Filmin senaristi Jonathan Penner ise “Bye Bye Man’in bu kadar rahatsız edici olmasının sebebi bu. Çünkü gerçek terör sadece önümüzde duran bir korku uyarısı değil, içimizde yatan korku potansiyelidir. “Küçük kusurları gittikçe büyüyen üç harika çocuk bunlar.” “Ve bu küçük kusurlarla da birbirleriyle oynuyorlar.”

GERÇEK BİR HİKAYE!
Yazar ve tarihçi Robert Damon Scneck; Sun Prairie’de 1990 yılında üç üniversite öğrencisinin başına gelen bu olayı araştırmak için yola koyulduğunda karşılaştığı gizemli olaylar karşısında çok şaşırdı. Çünkü bu hikâyede hala gizemi çözülmemiş; ürkütücü ve gizemli noktalar vardı. Yapımcı Trevor Macy ise ilk metinleri okudunda; “Beni bu materyallere çeken şey bir uyarı içermesiydi. Elimize birçok gerçek hikaye ulaşıyor fakat The Bye Bye Man’de bizi etkileyen ve ikna eden en önemli nokta sadece gerçek bir olaya dayanması değildi. Takıntılı düşünceleri olan ya da bu tarz hikayelere merak duyan herkesin okuyabileceği kadar basit olayları içermiyordu.”diyor. Hikâyenin merkezinde yer alan ve üç öğrenciden birini canlandıran Cressida Bones ise şunları söylüuyo: “Hepimizin endişeleri var. Ama bunları kafaya takmak onları yok etmiyor. Bir şekilde, geçecekler.” diyor ve ekliyor. “Ama geçmediğini hayal edin.”

Yönetmen: Stacy Title
Oyuncular
Douglas Smith
Lucien Laviscount
Cressida Bonas
Yapım Yılı: 2017
Vizyon Tarihi: 7 Temmuz 2017
İthalat / Dağıtım

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Müstakbel Suçlar - Crimes of the Future (2022) Benim Babam Bir Kahraman (2023) Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi - Rogue One: A Star Wars Story (2016) Şeker Çocuk - Honey Boy (2020) Yukarı Bak - Up (2009) Thor: Karanlık Dünya - Thor: The Dark World (2013)