DÜNYA SAATİ VE ÖRÜMCEK-ADAM GEZEGENİ KURTARMAK İÇİN GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRİYORLAR

Türünün ilk örneği bir ortaklıkta, WWF (World Wide Fund for Nature-Dünya Doğayı Koruma Vakfı) tarafından düzenlenen küresel hareket Earth Hour/Dünya Saati’nin ilk Süper Kahraman elçisi olarak, Örümcek-Adam, bireylerin gezegen için Süper Kahramanlar olmak üzere güçlerini kullanmalarına ilham verecek bir mesaj iletecek.
Earth Hour’ın CEO’su ve kurucu ortağı Andy Ridley ile Sony Pictures Entertainment’ın Dünya Çapında Pazarlama ve Dağıtım’dan sorumlu başkanı Jeff Blake, Earth Hour Blue’nun lansmanıyla ilgili duyuruyu birlikte yaptılar. Earth Hour Blue gezegen için yeni ve radikal bir dijital kitle fonlama ve kitle kaynak platformu.

Dünyanın dört bir yanındaki insanları ve katılımcıları ışıkları söndürme şeklindeki ünlü eyleme dahil etmek üzere düzenlenen organizasyon, bu sene 29 Mart Cumartesi akşamı saat 8:30’da gerçekleştirilecek.
Bu sene, Earth Hour ve sabırsızlıkla beklenen “The Amazing Spider-Man 2/İnanılmaz Örümcek-Adam 2” sinema filminin kahramanı –filmin yıldızları Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx ve yönetmen Marc Webb’le birlikte– çevreci projeler için fon yaratmak üzere dünyanın dört bir yanından kitlelerin gücünü arkasına almayı hedefleyen Earth Hour Blue’ya destek veriyorlar.
Yakında gösterime girecek olan filmde Örümcek-Adam rolünü üstlenen Andrew Garfield, “Örümcek-Adam’ın Earth Hou için ilk Süper Kahraman elçi olmasından gurur duyuyorum” diyor ve ekliyor: “Earth Hour dünyanın dört bir yanında muazzam etki yaratmış bir hareket; bu yıl Örümcek-Adam da bizim tarafımızdayken neler yapabileceğimizi bir düşünsenize.”
Yeni platformun kitle fonlama kısmı, katılımcıların şunlara ve ileri tarihli daha pek çok projeye katkıda bulunmasına olanak tanıyacak: Madagaskar’daki ailelere enerji-verimli ocaklar ulaştırılması; Filipinler’deki toplulukların Haiyan Tayfunu gibi iklim etkilerine dayanıklı fiberglas tekneler inşa etmesine yardımcı olunması; Güney Afrika’nın ikonlaşmış Table Dağı Ulusal Parkı’nın korunması ve genişletilmesi için fon yaratma.
“Earth Hour tek bir kişi olsanız bile herhangi birine ilham verme gücü sağlıyor, ve Dünya Saati tek bir saatten çok daha fazlası. Kitlelerden gelen, gezegen için harika projeler tüm dünyada gerçekleştiriliyor” diyor Emma Stone.
“İnanılmaz Örümcek-Adam 2”nin yönetmeni Marc Webb destek verdiği Earth Hour Blue projesini duyuran ilk ünlü elçi. Proje, Endonezya’nın Sumatra Kaplanı, Fil, Gergedan, Orangutan ve onların orman habitatı gibi, tehlike altındaki doğal hayatı koruyan WWF Korucularına daha iyi ekipmanlar sağlamayı hedefliyor.
Marc Webb bu konuda şunları söylüyor: “Earth Hour, Süper Kahramanlarla dolu bir hareket –onlar, gezegenin iyiliği için değişime ilham vermek üzere kitlenin gücünden yararlanan insanlar; daha fazlasını yapmak için bir araya geldiğimizdeki olasılıkları bir düşünün.”
Earth Hour 154 ülke ve bölgede, 7000 şehir ve kasabada her kesimden milyonlarca insanı içine alacak şekilde büyüdü. Filmin kötü adamı Electro’yu canlandıran Jamie Foxx, “/Earth Hour ışıkları söndürmekten ibaret değil; yıl boyunca dünyanın dört bir yanındaki insanların gezegenin iyileşmesi için güçlerini birleştirmesi hakkında. Kendi gücünüzü asla azımsamayın, yapabileceklerinizi asla azımsamayın.”
Kişiler Earth Hour’un kitle kaynak platformunu dünya çapındaki en büyük çevreci kampanyalardan bazılarına dahil olmaları için çağrı yapan Earth Hour Blue için de kullanabilirler; insanları Avustralya’daki Büyük Bariyer Resifi için sevgilerini paylaşmaya davet eden Instagram kampanyası bunlardan biri. Kampanya WWF-Avustralya’nın Dünya Saati 2014 için “Resif İçin Işıkları Söndür” temasının bir parçası.
Bu hareketteki küresel katılımcılar, ayrıca, Shark Saver’ın “I’m FINished With FINS” adlı kampanyası için imza da verebilecekler. Bu kampanya köpekbalığı yüzgeci çorbası tüketimi yüzünden denizlerde yapılan köpekbalığı avcılığını sona erdirme çabalarına Asya’nın her yerinden ünlüleri ve kamuoyunun tanıdığı simaları dahil ediyor.
“Earth Hour fikri hayal edebileceğimizin çok ötesinde büyüdü. Bu yıl Örümcek-Adam’ı da yanımıza almışken, hareketimizi bir sonraki aşamaya geçireceğiz.

Umuyoruz ki Örümcek-Adam bireylere gezegen için Süper Kahramanlar olma ve seslerini ya da paralarını dünya çapında projeler veya kampanyaları desteklemek için kullanma gücünü verir. Burada konu kitlelerin gücünü bir araya getirmek. Earth Hour Blue’nun tek amacı bu” diyor Ridley.
Sony Pictures Entertainment, pandaların habitatlarının yok edilmesini önlemeye yönelik olarak verimli ocaklar sağlayan WWF-Çin ve Earth Hour Blue projesine katkıda bulunacak.  Bu çabaları sayesinde, stüdyo hem “İnanılmaz Örümcek-Adam 2”nin tüm fiziksel prodüksiyonunu, hem de filmin karbonsuz tanıtım turunu mümkün kılacak olan Gold Standard (Altın Standart) karbon telafisini elde edecek.
Yıllar içinde pek çok sürdürülebilirlik çabasını geliştirmiş olan “İnanılmaz Örümcek-Adam 2”, Columbia Pictures tarihinin en çevre dostu ve ekonomik yapımı oldu. Sette ve set dışındaki bu çevreci gayretler her düzeyde desteklendi –yapımcılardan, stüdyo yöneticilerine, oyunculardan çekim ekibine; ve herkes filmin ön-prodüksiyonundan itibaren buna katkıda bulundu.
“Örümcek-Adam her zaman çok özdeşleşilen bir Süper Kahraman olageldi. Peter Parker halkın bir kahramanı ve ilham kaynağı; dolayısıyla, her bir bireyin gezegenin kurtulmasına yardım etme gayretinde güçlenmesi için Earth Hour’la güçlerini birleştirmesi çok uygun görünüyor” diyen Blake, şöyle devam ediyor: “Ayrıca, ‘İnanılmaz Örümcek-Adam 2’nin tamamen karbonsuz olmasından gurur duyuyorum. Yeşilci düşünmek ve atıktan kaçınmak için özel bir çaba gösterdiğimiz prodüksiyon boyunca çevre bilincine olabildiğince sadık kaldık; şimdi, bu süreci Earth Hour Blue’yla tamamlamak hep birlikte çalıştığımızda neler başarabileceğimize mükemmel bir örnek teşkil etti.”
Earth Hour ve Süper Kahraman elçi Örümcek-Adam bize “büyük güç büyük sorumluluğu beraberinde getirir”i hatırlatıyor. Bu yüzden, siz de earthhour.org
(Türkiye’de dunyasaati.org)’la bu harekete dahil olun ve gücünüzü kullanın.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Jane Eyre (2011) Bir Şans Daha - Last Christmas (2019) Adam - Yarım Kalan Hayat (2021) Suç Ortağı (2013) Yıldızlara Doğru - Ad Astra (2019) Eflatun (2024)

Leave a comment