Looper/Tetikçiler

Gelecek zamanda geçen, aksiyon-gerilim türündeki Looper filminde, zamanda yolculuk yapma olanağı bulunmuştur ama bu yasaktır, haliyle karaborsaya düşmüştür. Mafya, bir adamdan kurtulmak istediğinde, onu otuz yıl geriye göndermektedir. Hemen oracıkta bekleyen tetikçi ve kiralık katil Joe (Joseph Gordon-Levitt) ise, gelen adamı temizlemektedir. Geçimini bu şekilde sağlayan Joe gitgide zenginleşmekte, güzel bir yaşam sürmektedir… Taa ki günlerden bir gün, aynı tetikçi Joe’nun gelecekteki kendisini (Bruce Willis) Joe’ya yollayana dek! Filmin senaristi ve yönetmeni Rian Johnson. Diğer rollerde Emily Blunt, Paul Dano ve Jeff Daniels var. Yapımcılar ise Ram Bergman ve James D. Stern.

FİLM
Senarist ve yönetmen Rian Johnson’ın, hem zamanı, hem de insanın aklını ters yüz eden son filmi Looper’da, bir kiralık katil olan Joe (Joseph Gordon-Levitt), öldürmesi gereken kişinin, bu sefer, gelecekteki kendisi (Bruce Willis) olduğunu fark eder. Film 2044 yılında geçiyor. Bu tarihte, zamanda yolculuk yapmak olanaksızdır ama otuz yıl sonra zaman yolculuğu yapılabilir hale gelecek, üstelik de bu işin kontrolü, özellikle de belli bir amaçla, mafyanın elinde olacaktır: Gordon-Levitt’in de dediği gibi, “Gangsterler zaman yolculuğu yaptırarak adam öldürüyor. Kurbanlarını otuz yıl öncesine gönderiyor ve onları gelecekteki gangsterlerin tuttuğu kiralık katile öldürtüyor. Cesetten de böyle kurtuluyor.”

Willis filmin konusu için şunları söylüyor: “Joe’nun başı, avını elinden kaçırdığında derde giriyor. Avını elinden kaçırmak dediğim de şu: Joe işe koyulur; bir de bakar ki karşısında kendi yaşlı hali duruyor ve Joe nedense onu elinden kaçırıyor. Bu insanın başına çok gelecek bir şey değil ama her şey planlandığı gibi gitseydi, kendi gelecekteki halini başında bir çuval ve eli kolu bağlı bulacaktı. Onu tanıyamadan ve ne yaptığını bile bilmeden, adamı vurup işi bitirecekti. Ama benim oynadığım karakter, kendi gençliğinin karşısına, başı açık ve elleri serbest olarak çıkıyor. Sonra da, onu bir güzel faka basıp elinden kaçıyor.”

Süre:    118 Dakika
Vizyon Tarihi:    12 Ekim 2012
Tür:    Bilim Kurgu-Aksiyon
Dağıtım:   UIP Filmcilik

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku (2014) Sarışın Bomba - Atomic Blonde (2017) Kehanet / Knowing (2009) Durdurulamaz - Retribution (2023) Muallim (2021) Franklyn (2009)

Leave a comment