BAKIRKÖY YUNUS EMRE KÜLTÜR MERKEZİ MÜŞFİK KENTER SAHNESİ’NDE YARIN 20.30’DA

Tiyatroadam’ın etkileyici performansıyla, Gogol’ün “Müfettiş” adlı eserinden uyarlanan, kahkahalarla dolu Distopik bir Komedya… TEFTİŞÖR

Zaman çizelgesinde askıda kalmış bir zaman…
Ulusların, dillerin ve kavramların birbirine karıştığı, bulaşık bir yer küre…
Tüm kürenin uyum sağladığı “Bulaşık Uluslar Meclisi” teftişi altında uyumsuz bir ülke…

Bu geri kalmış distopya ülkesinin “Bâşı” ve “Mâkamları”, kimliği gizli bir “Teftişör”ün kente geldiği istihbaratıyla sarsılırlar ve bir otelde konakladığını öğrendikleri bu adamı her şeyin yolunda gittiğine inandırmak için harekete geçerler.

Peki, acaba kendine “Yürüyen Çiçek” diyen bu adam, gerçekten üst düzey bir “Teftişör” müdür, yoksa sıradan bir ademoğlu mu?
Kim bilir?
Gogol bilir.
“Ne gülüyorsunuz? Siz kendinize gülüyorsunuz!” (N.Gogol)

Nikolay Gogol’ün “Müfettiş” adlı eserinin ilk olarak yayınlandığı 1836 yılından beri geçen 182 senede ne kadar az şeyin değiştiğini gözler önüne seren oyun, hem çok komik, hem de insanoğlunun yozluğunu ve hainliğini göstermesi bakımından son derece ürpertici…

“Müfettiş”i yolundan çıkararak, 7 oyuncu için distopik bir yer küreye Irmak Bahçeci, Oğuz Utku Güneş ve Ayşe Ayter uyarladı.
Bu ürpertici komedyanın yönetmeni ise oyunsu, kendine has, sıra dışı rejisiyle Oğuz Utku Güneş…

Oyunun yönetmen yardımcılığını ve ışık tasarımını Ayşe Ayter, dramaturgisini Irmak Bahçeci, dekor ve kostüm tasarımını Makbule Mercan, hareket düzenini Gizem Erdem, ses tasarımını Özgehan Özturan yapıyor.

Ve oyuncu kadrosunda ise Barış Yıldız, Berk Yaygın, Çağdaş Tekin, Çetin Kaya, Deniz Özmen, Ediz Akşehir ve Gökhan Azlağ yer alıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Ölüm Peşimizde - Yoga (2010) Kim Takar - N’importe Qui – What the Fuck (2014) Prenses ve Ejderha - Princess and the Dragon (2018) Afire - Kızıl Gökyüzü (2023) Gelinlerin Savaşı / Bride Wars (2009)