Şimdi de Taylor Swift’ten “aşkı bulmanın ve korumanın yolları”
Taylor Swift’in yeni albümü “Red” tüm müzik marketlerde

Dünyaca ünlü müzik dergisi Rolling Stone’un “O, bugünlerde sahip olduğumuz birkaç hakiki rock starından biri, bir şarkıyı başarıya ulaştıracak kusursuz bir müzik kulağına sahip.” sözleriyle tanımladığı Taylor Swift’in 4. stüdyo albümü “Red” müzikseverlerle buluşuyor. Bu haberi Taylor Youtube’daki canlı sohbette hayranlarıyla yazışırken bizzat verdi.
22 yaşındaki Taylor Swift tam altı kez GRAMMY ödülünü kazandı ve 2008 yılında piyasaya çıkan “Fearless” albümüyle, müzik sektörünün en büyük onuru olan Grammy Yılın Albümü Ödülü’nü alan tarihteki en genç isim oldu. Swift’in 2010 yılı albümü “Speak Now”, Rolling Stone dergisinin “Tüm Zamanların En Prestijli 50 Albümü” listesine girmeyi başardı ve genç şarkıcı Time Magazine’in “Dünyaki En Etkileyici 100 İnsan” listesine adını yazdırdı. Genç yaşına rağmen Billboard dergisinde “Yılın Kadını” seçilen Taylor Swift Amerikan Müzik Ödülleri’nde de “Yılın Sanatçısı” olarak saltanat sürdü.
Tüm şarkılarının sözlerini kendisi yazan Taylor’ın albümleri toplam 22 milyondan fazla sattı, internette ise şarkıları yaklaşık 50 milyon kere indirildi. Taylor’ın son albümü “Speak Now” dünya müzik tarihine bir haftada 1 milyondan fazla satan 17 albümden biri olarak geçti. Single’ları ise dünya radyolarında hem country hem pop listelerine girdi, dijital ortamda albümleri ve şarkıları en çok satan beş sanatçıdan biri oldu ve country müzik tarihinde ise dijital ortamda en çok satan sanatçı oldu. “Speak Now albümüyle” dijital ortamda albümü en çok satan kadın sanatçı ünvanını alan Taylor Swift, Guinness Rekorlar Kitabı’na giren ender genç şarkıcılardan biri. Son iki yıldır da yeni albümü “Red” üzerine yoğun olarak çalışıyor.
“Albüme “Red” adını verdim, çünkü kırmızı rengi; aşkta ve yenilgideki çalkantılı, delidolu maceraları günü gününe kaydediyor sanki. Bence aşkı tecrübe ettiğiniz zaman her şey çok hızlı gelişiyor. Her şey tamamen kontrolünüzün dışında; delicesine aşık olmak, kıskanmak, hayal kırıklıkları, iletişim kopuklukları ve hissettiğiniz tüm güzel şeyler… Geriye dönüp baktığınızda tüm bunlar kırmızı görünüyor”  diye bahsediyor Taylor Swift.
Taylor’ın “Red” albümünün ilk single’ı “We Are Never Ever Getting Back Together” Amerika’da çıktığının ilk haftasında internette yaklaşık 625 bin kere indirildi, Billboard Hot 100’ün tüm single listelerinde birinci sıraya yükseldi. Bu single Taylor’ı 11. kere 1 numaraya taşıdı ve 32 ülkenin iTunes listesinde çıktığının ilk haftasında zirveyi gördü.
Taylor Swift’in “Red”i şimdi de Universal Music – Avrupa Müzik markasıyla Türkiye’deki müzikseverlerle buluşuyor.

Tracklist
1. State Of Grace
2. Red
3. Treacherous
4. I Knew You Were Trouble.
5. All Too Well
6. 22
7. I Almost Do
8. We Are Never Ever Getting Back Together
9. Stay Stay Stay
10. The Last Time
11. Holy Ground
12. Sad Beautiful Tragic
13. The Lucky One
14. Everything Has Changed
15. Starlight
16. Begin Again

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
Tam Gaz - Baby Driver (2017) G.D.O. Kara Kedi (2013) Lego Ninjago Filmi - The Lego Ninjago Movie (2017) Bayi Toplantısı (2020) Köprüdekiler (2010) Amerikan Soygunu - American Animals (2019)

Leave a comment