Taş Devrinde Bir Gün
Geçmiş Zaman Gezginleri – 1
Mustafa Hakkı Kurt

Gizemli bir bilgisayar sizi Taş Devrine ışınlarsa ne yaparsınız?
“Hayır, bu gerçek olamaz!” mı dersiniz örneğin… Ya da ilerdeki “mamut sürüsü”ne mi bakarsınız hayretle?
Peki, Taş Devri insanlarıyla karşı karşıya kalınca… Lav püskürten bir yanardağın altındayken… Geri dönüş yolunuzu dev bir aslan kesince ne yaparsınız?
Yanıtlar, “Taş Devrinde Bir Gün”de!

“Taş Devrinde Bir Gün”, “Geçmiş Zaman Gezginleri” dizisinin birinci kitabı.
“Geçmiş Zaman Gezginleri”, kahramanlarımız Banu, Selim ve Doğan’ın Taş Devri, Sümer Ülkesi, Dinozorlar Çağı, Eski Mısır ve Buz Devrinde geçen olağanüstü serüvenlerini, teknolojiden tarihe, coğrafyadan insanbilime uzanan çok geniş bir çerçeve içinde anlatıyor.

Bu kitap, ilköğretim öğrencilerini, tarih ile tanıştırırken, iletişim hakkında düşünmeye de davet ediyor; çocuklar Taş Devrinde bir günü yaşarken, tarihi bilgilerin, hayal değil, gerçek bir hayat tecrübesi olduğunu, heyecanla daldığı hikâyenin içinde anlıyor. İlköğretim öğrencilerine tarihi sevdirecek bir serinin ilk kitabı olarak, tüm öğrencilere, anne babalara ve öğretmenlere öneririm.
Selda Fillikçioğlu – Sosyal Bilgiler Öğretmeni

MUSTAFA HAKKI KURT

1954 yılında Urfa’da doğdu. İlköğrenimini aynı şehirde, ortaöğrenimini Adana’da, yükseköğrenimini Balıkesir’de tamamladı. Eskişehir ve İstanbul’da değişik okullarda Türkçe ve edebiyat öğretmeni olarak çalıştı. Yurt dışındaki öğretmenlik görevinden sonra emekli oldu. İlköğretim öğrencileri için yazdığı dilbilgisi kitapları ile yetişkinler için yazdığı öykü kitapları (Mayınlarda, Dünyanın Üç Yerinden) var. Mayınlarda adlı kitabı ile Akademi Kitabevi Öykü Başarı Ödülü’nü aldı. Geçmiş Zaman Gezginleri dizisi, çocuklar için yazdığı ilk roman dizisidir.

Türü: Çocuk Edebiyatı
Yaş Grubu : 10+
Yazan: Mustafa Hakkı Kurt
Resimleyen: Filiz Demirtaş
Sayfa ve Kapak Tasarımı: Hüseyin Özkan
1. baskı: Ekim 2011
Kâğıt Kalitesi: 70 gr, enzo
Sayfa Sayısı: 120
Siyah beyaz baskı
Ebat: 13 X 20 cm
Fiyatı: 9.00 TL
ISBN:   978-605-4435-40-1

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (19. hafta):
MAKKA: Cinn-i Azap (2024) Gece Avı - Bloodline Killer (2024) Süper Ajan Bernard: Görev Mars - Bei Ken xiong 2: Jinpai tegong (2024) Süper Köpekler - The Barkers Pursuit of Adventure (2024) Görücü (2024) Çingene Kızı Zeugma (2024) Beyaz Eşya (2024) Kırmızı Pabuçlar - The Red Shoes: Next Step (2024) Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık - Kingdom of the Planet of the Apes (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024)
Arşivden Seçkiler:
Şeytanın Düşmanı - The Pope's Exorcist (2023) Evlenmeden Olmaz (2015) Rec: Ölüm Çığlığı / Rec (2008) DİLBERAY (2022) Yanlış Anlama (2017) Jujutsu Kaisen 0 - Gekijouban Jujutsu Kaisen 0 (2022)

Leave a comment