TARKAN’DAN YILIN KOMEDİSİ “ENTELKÖY EFEKÖY’E KARŞI” İÇİN
ÂŞIK VEYSEL TÜRKÜSÜNE KLİP!

Tarkan’ın, “Entelköy Efeköy’e Karşı” filmi için seslendirdiği, sosyal medyada ve yazılı basında büyük ilgi gören “Benim Sadık Yârim Kara Topraktır” türküsü için hazırlanan klip müzikseverlerle buluşuyor!

Yüksel Aksu’nun yazıp yönettiği, doğa sorunlarına duyarlı ikinci sinema filmi “Entelköy Efeköy’e Karşı” için Aşık Veysel’in “Benim Sadık Yârim Kara Topraktır” türküsünü seslendiren ve büyük beğeni kazanan Tarkan, geçtiğimiz günlerde yönetmenliğini Altan Dönmez’in üstlendiği bir de klip çekti. Doğa konularına duyarlı sanatçı; türküde olduğu gibi, toprağın, havanın, suyun önemini komik bir dille, mizahla, sosyal taşlamayla anlatmayı amaçlayan filme destek vererek doğanın korunmasıyla ile ilgili tutumunu bir kez daha ortaya koydu.

Aynı zamanda bir Âşık Veysel hayranı olan Tarkan, Anadolu’nun ruhuna yer etmiş türküye yepyeni bir ruh katarak yorumluyor. Vizyona girdiği günden beri gündemden düşmeyen, kahkaha fırtınası yaratırken çevre sorunları üzerine düşündüren filmin görüntülerinin de yer aldığı klip, sosyal medyada ve müzik kanallarında izleyicilerle buluşmaya başlıyor.

“BENİM SADIK YÂRİM KARA TOPRAKTIR”
Dost dost diye nice nicesine sarıldım
Benim sadık yârim kara topraktır
Beyhude dolandım (ey yar) boşa yoruldum
Benim sadık yârim kara topraktır kara topraktır

Nice güzellere (ey yar) bağlandım kaldım
Ne bir vefa gördüm ne faydalandım
Her türlü isteğim (ey yar) topraktan aldım
Benim sadık yârim kara topraktır kara topraktır

Her kim ki Olursa (ey yar) bu sırra mazhar
Dünyaya bırakır ölmez bir eser
Gün gelir Veysel’i (ey yar) bağrına basar
Benim sadık yârim kara topraktır kara topraktır

“ENTELKÖY EFEKÖY’E KARŞI” HAKKINDA:

GalataFilm yapımı olan film, şehir yaşamından bıkarak yeni bir yaşam kurmak için bir Ege köyüne yerleşen ekolojik aktivistlerin, köyde kurulacak termik santrali engelleme çabaları sırasında köylülerle aralarında geçen komik olayları anlatıyor. Filmin kadrosunda, Şahin Irmak (Muhtar Ali), Ayşe Bosse (Katrin), Emin Gürsoy (Aşırı Mustafa), Recep Yener (İmam Adem), Ayla Arslancan (Kocana), Ümit Olcay (Enes), Hamit Demir (Alper), Engin Akın (Gülnihal), Coco Erdinç (Kahveci), Sarı Sadettin (Aza) ve Ali Sinan Demirkale yer alıyor. Filmin sürpriz ismi ise Bulutsuzluk Özlemi grubunun solisti Nejat Yavaşoğulları.

Aksu’nun ilk filmi “Dondurmam Gaymak”ta olduğu gibi, köy halkı da filmde birçok farklı rolde sinemaseverlerin karşısına çıkarak oldukça başarılı performanslar sergiliyor. Çekimleri sırasında birçok sürpriz konuğu da ağırlayan filmde; Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, Devlet Eski Bakanı Yüksel Yalova ve Bulutsuzluk Özlemi gibi isimler konuk oyuncu olarak rol aldı.

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157628705307211″]

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
Köpek Dişi - Dogtooth (2018) Sofra Sırları (2018) Karlar Kralı Norm 2: Macera Devam Ediyor - Norm of the North: Keys to the Kingdom (2022) Galaksinin Koruyucuları 3 - Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023) Hotel Mumbai (2019) Mavi Fil / The Blue Elephant (2009)

Leave a comment