30. TOKYO ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ’NDE
İKİ ÖDÜL İÇİN YARIŞAN
“TAKSİM HOLD’EM”
DÜNYA PRÖMİYERİNİ YAPTI!

Michael Önder’in yazıp yönettiği ilk uzun metrajlı filmi “Taksim Hold’em”, dünya prömiyerini yaptığı 30. Tokyo Uluslararası Film Festivali’nde izleyicilerin büyük beğenisini toplayarak uzun süre alkışlandı. Festivalin Asian Future bölümünde, iki ödül için yarışan filmin 27 Ekim akşamı gerçekleştirilen dünya prömiyerine, yönetmen Michael Önder ile başrol oyuncusu Kenan Ece’nin yanı sıra görüntü yönetmeni Ersin Gök ve yapımcı Jozef Erçevik Amado da katıldı.

Taksim’de bir evde düzenlenen bir poker partisi üzerinden mizahi bir dille toplumsal ve politik olayları sorgulayan filmin başrollerinde, Kenan Ece’yle birlikte Damla Sönmez, Berk Hakman, Emre Yetim, Nezih Cihan Aksoy ve Tansu Taşanlar yer alıyor.

İncelikle yazılmış karakterleri ve hikâyesiyle dikkat çeken “Taksim Hold’em”, 30. Tokyo Uluslararası Film Festivali’ndeki dünya prömiyerinde kahkahalarla izlendi ve uzun süre alkışlandı. “Taksim Hold’em” ekibi, gösterimin ardından izleyicilerin sorularını da yanıtladı. Senaryoyu kendi tecrübelerinden yola çıkarak yazdığını belirten Michael Önder, Tokyo’daki seyircilerden aldığı tepkilerden çok memnun olduğunu dile getirdi. “Ertuğrul 1890” filminden sonra ikinci kez Tokyo’da bir filminin galasında olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Kenan Ece ise, senaryoyu okur okumaz başrol teklifini kabul ettiğini anlattı.

Filmin aldığı tepkiler sayesinde sinemanın birleştirici gücünün, evrensel dilinin ve büyüsünün bir kez daha farkına vardığını belirten Jozef Erçevik Amado da, “Taksim Hold’em”in yapımcısı olmaktan gurur duyduğunu belirtti. Soru-cevap bölümünün ardından “Taksim Hold’em” ekibi, izleyicilerle fotoğraf çektirip imza dağıttı. Filmin 1 Kasım 2017, Çarşamba günü gerçekleşecek ikinci gösteriminin biletleri de günler öncesinde tükendi.

Bu yıl 25 Ekim – 3 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenen 30. Tokyo Uluslararası Film Festivali, Asya’nın en önemli film festivallerinden olarak kabul ediliyor. “Taksim Hold’em”in iki ayrı ödül için yarıştığı Asian Future bölümünde 8 ayrı ülkeden 10 film yer alıyor. Asian Future Film Ödülü jürisinde San Sebastian Film Festivali’nin direktörü Jose Luis Rebordinos, yapımcı Jung-Wan Oh ve yönetmen Isao Yukisada yer alıyor. Japan Foundation Asia Center tarafından verilen The Spirit of Asia Award jürisinde ise Filipin Film Enstitüsü’nde öğretim görevlisi Nick Deocampo ile Cinémathèque Direktörü Masamichi Matsumoto bulunuyor. Ödüller, 3 Kasım’da düzenlenecek kapanış töreninde açıklanacak.

“Taksim Hold’em”in 30. Tokyo Uluslararası Film Festivali’yle başlayan yolculuğu yurt içi ve yurt dışında birçok festival ile devam edecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Bir Psikopatın Günlüğü (2020) Cehennem - Inferno (2016) Simülasyon - Simulant (2023) Bas Gaza - Overdrive (2017) Dengesiz - Unhinged (2020) Aşk Yemini - The Vow (2012)