Günümüz film dünyası fanatik intikam hikâyeleriyle doludur – fakat bunlardan hiçbiri Oldboy’a yanaşamadı dahi; soyutlanmayı, psikolojik baskıyı, kan davasını, ahlak duygusunu, suçluluk duygusunu ve günahlardan arınmayı modern pop kültürünün karanlık yüreğinde birbirine bağlayan; aynı anda kışkırtıcı biçimde duygusal ve vahşi bir hikâye.
Kore  yapımı orijinal filme bağlı kalırken, yeniden yapımını izleyeceğimiz Oldboy, başını kendi şok edici ve gölgeli alannına çeviriyor.

Garın Tsuchiya ve Nobuaki Mnegishi’nin çizgi romanına, hem de bir kült haline gelmiş Park Chan Wook’un (Cannes Film Festivali’nde Grand Prix kazanırken ayrıca tüm zamanların en popüler yabancı polisiye film hikâyesi olan) Kore yapımı filmine dayanan efsanevi hikaye, bu sefer iki defa Oscar adayı olmuş Spike Lee’nin yeniden çekimiyle karşımızda.

Spike Lee’nin Oldboy’u; bir gece içkiliyken apansız kaçırılan ve tuhaf, hotel benzeri bir hapis içerisinde,– onu esir alan kişinin kimliği ve gerekçesiyle ilgili en ufak bir emarenin olmadan, eziyetle dolu bezdirici, yalnız ve 20 yıl sürecek bir mahpusluğa terk edilen, öncesinde düşüşte bir reklam müdürü ve ailesinden uzak bir bir baba olan Joe Doucett’in (JOSH BROLIN) akıl sır ermez deneyimiyle başlıyor.
Açıklanamayan şekilde bu kâbustan serbest bırakılan Joe, gün ışığına bir saplantıyla çıkar: cezasını organize eden kişiyi açığa çıkarmak ve daha da önemlisi nedenini anlamak. Her ne kadar artık fiziksel olarak özgür de olsa hala manipüle edilmekte, hala kıvrımlı bir komplo ağı içerisinde kaybolmakta ve onu girdaba çeken bu korkunun bedelini ödemektedir. Yanıt arayışı onu genç bir sosyal hizmet görevlisine (ELIZABETH OLSEN) ve nihayetinde onun özgürlüğünün anahtarını elinde tutan, bulunması zor bir adama (SHARLTO COPLEY) ulaştırır.

Film District, Good Universe ve Medyavizyon; Josh Brolin, Elizabeth Olsen, Sharlto Copley, Michael Imperioli, Linda Emond, James Ransonoe ve Pom Klementieff’in rol aldıkları, bir Vertigo Entertainment/40 Acres and a Mule yapımı olan Spike Lee filmini sunarlar.
Film, bir Mark Protosevich (I Am Legend, The Cell) senaryosundan Spike Lee tarafından yönetildi. Yapımcılar Roy Lee, Doug Davison, Nathan Kahane; başyapımcılar ise Joe Drake, John Powers Middleton ve Peter Schlessel.
Oyuncular JOSH BROLIN,  ELIZABETH OLSEN  SHARLTO COPLEY, SAMUEL  L. JACKSON
Oyuncu seçimi KIM TAYLOR-COLEMAN C.S.A.
Müzik ROQUE BANOS
Kostüm Tasarımı RUTH E.CARTER
Kurgu BARRY ALEXANDER BROWN     Yapım Amiri SHARON SEYMOUR
Görüntü Yönetmeni SEAN BOBBITT, B.S.C.
Ortak Yapımcılar AVRAM BUTCH KAPLAN   AUDREY CHON   MATTHEW LEONETTI ,JR. MARK PROTOSEVICH
Yürütücü Yapımcılar  JOE DRAKE  JOHN MIDDLETON   PETER SCHLESSEL
Yapımcılar ROY LEE DOUG DAVISON  NATHAN KAHANE
Senaryo  MARK PROTOSEVICH
Yönetmen SPIKE LEE

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
YAKARI LA GRANDE AVENTURE (2022) Canavar - Beast (2018) Nil'de Ölüm - Death on the Nile (2022) Ip Man 4: Final (2019) Refıs - The Reef: Stalked (2023) Bad Boys: Her Zaman Çılgın - Bad Boys for Life (2020)

Leave a comment