Sonsuz İhtimaller Denizi

İran asıllı Shirin, yıllardır yaşadığı Amerika’ya kendini asla ait hissedememişti. İnsanlar bakışları, fısıldaşmaları ve aşağılamalarıyla buna bir türlü müsaade etmiyordu. Fakat 11 Eylül’den sonra her şey boyut değiştirmiş, fiziksel saldırıların da başlamasıyla tehlikeli bir hâl almıştı.

Her şeye rağmen kimliğine, başörtüsüne ve özgürlüğüne sıkıca tutunan Shirin çözümü, çevresine aşılmaz duvarlar örmekte ve onu kırabilecek kimseyi yanına yaklaştırmamakta bulmuştu. Böyle bir yalnızlık içindeki tek mutluluğu, abisi ve onun arkadaşlarıyla break dans yapmaktı.

Fakat sonra Ocean James’le tanıştı. İlk kez onu gerçekten tanımak isteyen biriyle karşılaşıyordu ve bu onu dehşete düşürmüştü. Nihayetinde farklı dünyaların insanlarıydılar ve gardını indirmek beraberinde incinmeyi getirebilirdi – ya da sonsuz başka olasılığı.

“Kimlik, yalnızlık ve aile kavramlarının vahşi ama bir o kadar da zarif incelemesi. Tahereh Mafi lafını hiç sakınmıyor.” — Sabaa Tahir

“Kimi çirkin gerçeklerden bahsederken bile zarif, güzel ve cesur bir roman. Dünyaya başka bir gözle bakmanızı sağlayacak.” — Nicola Yoon

“Aşk, mutluluk ve gerçekler üzerine evrensel bir hikâye.” — Marie Lu

“Fantastik romanlarıyla bilinen Tahereh Mafi, günümüz romanlarında da ne kadar usta olduğunu kanıtlamış.” — Washington Post

“11 Eylül sonrasında Müslümanların hayatına gerçekçi bir bakış sunuyor.” — Publishers Weekly

“Önyargılara kafa tutan Müslüman bir genç kızın hikâyesi.” — BCCB

“Kimlik, ırk ve İslamofobi gibi derin konuları ilk aşkın tutkusu ve cüretkârlığıyla birleştiriyor.” — New York Times

“Tahereh Mafi, Sonsuz İhtimaller Denizi’yle çıtayı çok yükseğe taşıyor.”
— Entertainment Weekly

★ “Shirin’in hikâyesi, 11 Eylül’den sonra her yerde hüküm süren atmosfere cesur bir soluk getiriyor.” — Booklist (starred review)

★ “Shirin ve Ocean’ın ilişkisi, pek çok kişi için Amerika’da Müslümanların yaşamı konusunda aydınlatıcı olacak.”
— School Library Journal (starred review)

★ “Sonsuz İhtimaller Denizi, çok önemli bir bakış açısından yazılmış gerçekçi bir aşk hikâyesi.” — Shelf Awareness (starred review)

• 2018 Ulusal Kitap Ödülü – En İyi Gençlik Kitabı Adayı
• 2018 Goodreads Okur Ödülleri – En İyi Genç Yetişkin Kurgu Adayı
• 2019 NAACP Image Ödülü – En İyi Gençlik Kitabı Adayı
• 2021 Lincoln Ödülü Adayı

Çevirmen: Elif Nihan Akbaş

İki Kişilik Yaz

Sen benim sadece kötü taraflarımı gösteren aynamsın.

Harper Frost, insanların onun hakkında ne düşündüğünü umursamazdı. Üzerine ne bulduysa geçirir, barlarda sabahlar ve yanlış kişilerle takılırdı. Babasının vefat etmesiyle Martha’s Vineyard’daki evi ona kalmıştı ama son kaçamağının ardından artık ne işi gücü vardı ne de adada selamını alacak bir tanıdığı.

Tabitha Frost ise ikizinin tam tersiydi. Sadece kaliteli şaraplar içer ve modacı annesinin özel tasarımlarını giyerdi. Herkesin fikirlerine gereğinden fazla önem vermesine rağmen, ergenlikle boğuşan kızı Ainsley’yi yetiştirmek konusunda çok da becerikli olmadığını kabul etmek istemezdi. Annesinin ufak bir kaza geçirmesi ise hiç de sandığı gibi biri olmadığını ortaya çıkaracaktı.

Onları yıllar önce ayıran ebeveynlerinin döktüklerini toparlamak ne yazık ki on yıldır konuşmayan kardeşlere kalmıştı. Adaları, hayatları, yalanları ve sırları değiş tokuş eden Harper ve Tabitha, mevsim dönmeden kinlerini bir kenara bırakıp küllerinden doğabilecek miydi?

“Elin Hilderbrand, tatil kitaplarının kraliçesi.” — Entertainment Weekly

“Karmaşık aile ilişkileri ve capcanlı mekân tasvirleri sayesinde keyifli bir okuma deneyimi yaşayacaksınız.” — Library Journal

“Karakterleri o kadar sevdim ki adada onlarla kalabilmek isterdim.”
— Sam Anderson

“Elin Hilderbrand, yine bir oturuşta bitireceğiniz bir romana imza atmış.”
— Elisabeth Egan

“Yakıp kavuran bir hikâye.” — Kim Hubbard

“Eğlenceli ve elinizden bırakamayacağınız bir tatil romanı.”
— Brenda Janowitz

“Ada yaşantısını başarıyla yansıtmış.” — Georgea Kovanis

“Gerçeklerden uzaklaşmak için birebir.” — Jane Henderson

“Elin Hilderbrand’ın uçsuz bucaksız bir hayal gücü var.” — Vivian Payton

“Yazar bu kitapla yepyeni hayranlar kazanacak.” — Joe Meyers

Çevirmen: Zehra Uzun

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
Orman Çetesi: Dünya Turu - The Jungle Bunch: World Tour (2023) Jungle Cruise (2021) Venedik'te Cinayet - A Haunting in Venice (2023) Karanlık Görev - Age of Shadows (2017) Aşk Bilmecesi - Chinese Puzzle (2014) Gürbüz: Hadi Allah’a Emanet (2018)