KAÇIRANLAR VE YENİDEN İZLEMEK İSTEYENLER İÇİN

“SON BULUŞMA” 28 AĞUSTOS’TA YENİDEN VİZYONDA

Yıllardır Türkleri yok etmek için tüm dünya devletlerinin (bunların içinde malesef müslüman ülkelerde olmasına karşı) savaşarak yenemediği TÜRK Milletinin var oluş destanını,bu destanda bizzat yer alan üç gazinin savaş anıları sinema dilinde beyazperdeye aktarılan “Son Buluşma” filmi yoğun istek üzerine yeniden vizyona giriyor. 30 Ağustos Zafer bayramı münasebetiyle vizyonda olacak olan bu film kaçırılmayacak bir film. İzleyenleri derinden etkileyen,zaman,zaman güldüren zaman,zaman yürekleri hüzünle kaplatan,Kurtuluş Savaşı’nın son üç gazisinin son görüntülerinin yer aldığı ve onları ölümsüzleştiren eser “Son Buluşma” 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda tekrar izleyicisiyle buluşacak.
“SELAMSIZ BANDOSU” ve “ZÜĞÜRT AĞA” filmlerinin yönetmeni Nesli Çölgeçen’den gelecek kuşaklara kalacak tarihi bir belge.
Özgürlük için savaşan üç gazi, 85 yıl sonra buluştular…Güldüler, güldürdüler, ağladılar, ağlattılar. Ve…
Türkiye’nin bağımsızlığı için binlerce insanın şehit düştüğü,genç-yaşlı,kadın-erkek demeden  düşmana karşı tek vücut direndiği Kurtuluş Savaşı’nın son tanıkları, Gazi Ömer Küyük, Gazi Yakup Satar ve Gazi Veysel Turan’ın günlük yaşamları ve savaş yıllarına dair anıları SON BULUŞMA’da gözler önüne seriliyor. Çorumlu Gazi Ömer Dede, önce Anıtkabir’i ardından son kalan diğer iki gazi, Yakup Satar ve Veysel Turan’ı ziyaret ediyor, savaş yıllarına dair anılarını paylaşıp birbirleriyle helalleşiyorlar.Tarihe tanıklıklarını kendi ağızlarından dinlediğimiz bu üç kahraman gazi, gerçek sinema türündeki belgesel yapım ile ölümsüzleşiyor.

28 AĞUSTOS’TA TEKRAR SİNEMALARDA

www.chantierfilms.com

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
İtalyanca Dersleri - Italian Studies (2022) Sınırsızlar Kulübü - Dallas Buyers Club (2014) Fokus - Focus (2015) Özgürlüğün Elli Tonu - Fifty Shades Free (2018) Kolpaçino: Bomba (2011) Mezuniyet (2009)

Leave a comment