Sömestre tatili Zorlu Çocuk Tiyatrosu ile çok eğlenceli geçecek!

Zorlu Çocuk Tiyatrosu, 12. yılında müzikli-danslı yeni çocuk oyunu “Karlar Ülkesi” ve geçen sezon ilgiyle izlenen post-modern müzikal “Kibritçi Kız” ile, sömestre tatili boyunca Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde izleyiciyle buluşuyor.
2003 yılından bu yana Türkiye’nin dört bir yanından 600 bin çocuğu tiyatroyla buluşturan Zorlu Çocuk Tiyatrosu, Kibritçi Kız Müzikali ile 26, 27, 28, 29 ve 30 Ocak’ta ve Karlar Ülkesi
Müzikli Oyunu ile de 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8 Şubat tarihlerinde ücretsiz olarak sahnede olacak.
Zorlu Çocuk Tiyatrosu’nun sezon boyunca sergileyeceği oyunlar hakkında detaylı bilgilere
www.zorlucocuktiyatrosu.com ve www.facebook.com/zorlucocuktiyatrosu adreslerinden
ulaşılabiliyor.

Mehmet Zorlu Vakfı tarafından, çocuklara tiyatroyu tanıtmak ve sevdirmek amacıyla bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen ve Türkiye’nin pek çok kentini ziyaret eden Zorlu Çocuk Tiyatrosu, Karlar Ülkesi Müzikli Oyunu ve Kibritçi Kız Müzikali ile Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde sömestre tatili boyunca çocuklarla buluşmaya devam ediyor.
“Kibritçi Kız Müzikali”, tiyatro oyun yazarı ve Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı
Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hasan Erkek tarafından, Hans Christian Andersen’in ünlü masalından yola çıkarak hazırlandı. Hasan Erkek’in aynı zamanda yönetmenliğini de üstlendiği oyun 5 yaş ve üzeri izleyicilere sesleniyor. 2013-2014 sezonu içinde 39. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri kapsamında “Yılın En İyi Çocuk Oyunu Ödülü” ve Tiyatro Seyircileri Derneği Direklerarası Ödülleri kapsamında “Müzikal Yapım Ödülü”ne; 2014 yılında ise Tiyatro Gazetesi tarafından “En İyi Yapım Ödülü”ne layık görülen Kibritçi Kız Müzikali, sokaklarda akordeon çalıp şarkı söyleyerek kibrit satan bir kızın hikayesini anlatırken; yaşama sevinci, dostluk ve dayanışmayı teatral bir dille minik izleyicilere aktarıyor. Müzik, dans, mim, jonklörlük ve resim sanatlarını bir arada sunan müzikal, aynı zamanda sokak çocukları konusunda farkındalık yaratmayı da amaçlıyor. Zorlu Çocuk Tiyatrosu, Kibritçi Kız Müzikali’ni alışılmışın dışında mutlu bir son ile bitirerek, izleyicilere farklı bir sahne uyarlaması sunuyor.
Özlem Saraç’ın, Hans Christian Andersen’in “Karlar Kraliçesi” masalından yola çıkarak yazdığı ve Gaye Cankaya’nın yönettiği Karlar Ülkesi Müzikli Oyunu; çocuklara dostluğun önemini anlatırken doğa sevgisi de aşılıyor. 4 yaş ve üzeri seyircisine perdelerini açan oyun, her mevsimin kendine özgü dokusunu tüm renkleriyle sergilerken, çocukların yaşadıkları dünyayı anlamasına ve anlamlandırmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Müzik, dans gibi farklı sanat dallarını bünyesinde barındıran müzikalde rol alan profesyonel oyuncu ve dansçılar, çocuklara sınırsız bir hayal dünyasının kapılarını açacak.
Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde sahnelenecek olan Karlar Ülkesi Oyunu ve Kibritçi Kız Müzikali’nin biletleri, Zorlu Performans Sanatları Merkezi gişelerinden temin edilebilir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Otel Transilvanya 2 - Hotel Transylvania 2 (2015) Kutup Köpekleri - Arctic Justice (2020) Kuru Otlar Üstüne (2023) Bolt (2008) Son Şarkı - The Last Song (2010) Süper Baba - Delivery Man (2014)

Leave a comment