ROADSIDE ROMEO – SOKAKLARIN KRALI ROMEO

Bir Hint filmi olan MİLYONER’in elde ettiği başarının ardından yine bir Hint yapımı olan animasyon filmi SOKAKLARIN KRALI ROMEO Türkçe seslendirmeyle 29 MAYIS’ta SİNEMALARDA!
Filmin Hint ezgileriyle süslenmiş hareketli ve eğlenceli şarkıları orijinalliklerini yitirmemeleri adına Türkçeleştirilmedi, sadece şarkılara altyazı yazıldı.

“Romeo, bu hayatta isteyebileceği her şeye sahiptir; kocaman bir malikane, bir sürü araba, etrafından eksik olmayan kızlar ve onu çok seven bir aile. Günleri eğlence içinde geçen Romeo’nun hayattan anladığı sadece bunlardır. Ta ki bir gün, biricik ailesi onu Mumbai sokaklarında tek başına bırakıp Londra’ya taşınıncaya kadar. Romeo,  kendisini daha önce haberdar bile olmadığı bir dünyanın içinde bulur. Tarzı ve sevimliliğiyle kısa zamanda kendine arkadaş edinir. Sonra Laila ile tanışır. O hayatında gördüğü en güzel kızdır ve görür görmez kalbini ona kaptırır. Romeo’nun bölgenin hakimi, herkesin korktuğu Charlie ile karşı karşıya kalması da fazla uzun sürmez.”

SESLENDİRENLER

Romeo karakterinin Türkçe seslendirilmesi Ziya Kürküt tarafından yapılmıştır. Kara Melek dizisiyle yıldızı parlayan Kürküt, bugüne kadar sayısız dizide rol almış ve birçok karaktere sesini vermiştir. Kaygısızlar, Can Dostum, Sevinçli Haller rol aldığı dizilerden bazılarıdır. Jim Carrey, Edward Norton, Colin Farrel, Tom Hanks ve Jude Law seslendirdiği aktörlerden birkaçıdır. Ayrıca sunuculukta da ne kadar başarılı olduğunu kanıtlamıştır. Kanal D ve Star Tv’de devam eden “Her Eve Lazım” adlı programın sunuculuğunu yapmaya devam etmektedir.

Başlıca 3 karakterden biri olan Laila karakterinin Türkçe seslendirilmesi Aslı Omağ tarafından yapılmıştır. Star Tv ‘de yayınlanan Papatya dizisinde Gülşen karakterini oynamaktadır. Fahir Atakoğlu’nun bestelediği, Mehmet Ali Birand ve Can Dündar ortak yapımı olan 12 Mart belgeselinin Soprano solosunu seslendirmiştir. Omağ, Mimar Sinan Üniversitesi Opera ve Sahne Sanatları mezunudur. Profesyonel olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Şehir Tiyatroları’nda başrol ve yönetmen yardımcılığı yapmıştır.

Charlie karakterinin Türkçe seslendirilmesi ise Haldun Ergüvenç tarafından yapılmıştır. Uzun yıllar görev yaptığı Şehir Tiyatrosu’nda sürdürdüğü oyunculuk kariyerinin yanı sıra pek çok sinema filminde kendine özgü sesi ve yorumuyla seslendirme sanatçısı olarak yer almıştır. Oynamış olduğu filmler arasında Asılacak Kadın , Son Darbe ve Firar gelmektedir.

YAPIM HAKKINDA

Sokakların Kralı Romeo animasyon filmi için yaklaşık 15 milyon dolar harcanmıştır. Hindistan’ın en büyük yapım firmalarından biri olan, yılda 1 Milyar USD ciro yapan ve 30-40 milyon dolar bütçeli yılda 4-5 sinema filmi çeken “Yash Raj” firması tarafından hazırlanmıştır.
Filmin yapımı 150 kişilik bir ekiple 1,5 yılda tamamlanmıştır.
Sokakların Kralı Romeo, Karakterleri Walt Disney tarafından tescilli bir Bollywood ortak yapımıdır.
2008 yapımı olan Sokakların Kralı Romeo, Hindistan dışında 2009 yılında Avustralya, Amerika, İngiltere, Brezilya, Orta Avrupa Ülkeleri’nden Güney Afrika’ya kadar uzanan bir alanda toplam 35 ülkede sinema seyircisiyle buluşacaktır.

FİLMİN KÜNYESİ

YAZAN VE YÖNETEN  JUGAL HANSRAJ  YAPIMCI  ADİTYA CHOPRA
MÜZİK  SALİM – SULAİMAN  ŞARKI SÖZLERİ  JAİDEEP SAHNİ  ANİMASYON  TATA ELXSİ/VCL
GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ  ANSHUL CHOBEY  YÜRÜTÜCÜ YAPIMCI  SWARATMİKA MİSHRA
KURGU  ARİF AHMED  SES  ALİ MERCHANT

Konusu ve karakterleriyle şimdiden çocukların gözdesi olan sevimli animasyonun sinema biletini getiren herkese Miniatürk’te %40, Dünya Göz Hastanesi’nde %25* ve Panço’da %15** indirim uygulanacak. Kampanyadan 29.06.2009 tarihine kadar faydalanılabilecek.
*Dünya Göz Hastanesi’ndeki %25 indirim sadece muayenede geçerlidir.
**Panço’daki %15 indirim, indirimli ürünlerde geçerli değildir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Sevgili Yoldaşlar - Dear Comrades! (2021) Ateşli Aynasızlar - The Heat (2013) Sar Başa (2019) Cin - Jinn (2014) Uzak İhtimal         (2009) TAY (2022)

Leave a comment